Gerookte Kipfilet met Dragon-Tomatensaus
Equipment
- Ruime koekenpan
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 12 plakjes gerookt ontbijtspek
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 sjalotten gesnipperd
- 2 theelepels gedroogde dragon
- ½ blik tomatenblokjes à 400 ml
- 125 ml slagroom
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Bestrooi de kipfilets met peper.
- Wikkel om elke kipfilet 3 plakjes spek (eventueel vaststeken met cocktailprikkers).
- Verhit 1 eetlepel olie in een ruime koekenpan en bak hierin de kipfilets voorzichtig op matig vuur gedurende ongeveer 15 minuten, tot ze gaar zijn.
- Haal de kipfilets uit de pan en wikkel ze in aluminiumfolie.
- Verhit nog 1 eetlepel olie in dezelfde pan en bak de sjalot en dragon al omscheppend gedurende 2 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes toe en bak deze nog 1 minuut mee.
- Roer de slagroom erdoor en laat het geheel op zacht vuur nog 1-2 minuten zachtjes doorwarmen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de kipfilets met de dragonsaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gebakken aardappels.