Grilled corn on the cob

Geroosterde maïskolven
Porties: 6 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 jonge maïskolven schutbladeren en draden verwijderd
  • 150 gram boter
  • zout
  • 75 gram geraspte cheddarkaas

Instructies

  • Bestrijk de maïskolven met boter en bestrooi ze met zout en kaas. Verpak elke kolf afzonderlijk in een dubbele laag aluminiumfolie. Leg de pakjes 15-20 cm boven de houtskool en rooster ze 15-20 minuten tot de maïs gaar en de kaas gesmolten is.
  • Keer ze elke 3-4 minuten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatie:
Snijd de maïskolf in plakken van ca 3 cm en rooster de plakken 10-15 minuten.
Bestrijk ze na het roosteren met kruidenboter en serveer ze met de rest van kruidenboter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch