Grilled corn on the cob
Geroosterde maïskolven
Equipment
Ingrediënten
- 6 jonge maïskolven schutbladeren en draden verwijderd
- 150 gram boter
- zout
- 75 gram geraspte cheddarkaas
Instructies
- Bestrijk de maïskolven met boter en bestrooi ze met zout en kaas. Verpak elke kolf afzonderlijk in een dubbele laag aluminiumfolie. Leg de pakjes 15-20 cm boven de houtskool en rooster ze 15-20 minuten tot de maïs gaar en de kaas gesmolten is.
- Keer ze elke 3-4 minuten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie:
Snijd de maïskolf in plakken van ca 3 cm en rooster de plakken 10-15 minuten.
Bestrijk ze na het roosteren met kruidenboter en serveer ze met de rest van kruidenboter.
Bestrijk ze na het roosteren met kruidenboter en serveer ze met de rest van kruidenboter.