Yoghurt spinaziesoep
Allerhande 2003
porties: 4 personen
ingrediënten
- 2 uien gesnipperd
- 3 eetlepels olijfolie
- 300 g panklare spinazie
- 150 g basmatirijst
- 1 theelepel komijn djinten
- 1 liter groentebouillon van tablet
- 1 pak naanbrood naturel 2 stuks
- 300 g Griekse yoghurt
Bereidingswijze
- In soeppan ui in olie 3 min. fruiten.
- Spinazie toevoegen en onder voortdurend omscheppen in 3 min. laten slinken.
- Rijst en komijn door spinazie scheppen, hete bouillon erbij schenken.
- Soep ca. 8 min. koken, tot rijst gaar is.
- Naanbroden (in stukken) in broodrooster roosteren.
- Yoghurt op smaak brengen met zout en peper.
- Pan van vuur nemen en yoghurt door spinaziesoep roeren.
- Soep over vier grote kommen verdelen,
Tips / Opmerkingen
Serveren met naanbrood.