Kalfslapjes op z’n Weens

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 kalfslapjes van 150 g ongeveer
  • 1 bord meel
  • 1 bord paneermeel
  • 2 eieren
  • 6 ansjovisfilets opgerolde
  • 2 citroenen
  • 100 g boter
  • peper
  • zout

Instructies

  • De kalfslapjes in het meel draaien.
  • Schud er dan even mee, om het overtollige meel te verwijderen.
  • De eieren kloppen in een diep bord, met zout en overvloedig peper en daarin de kalfslapjes dopen.
  • Haal de kalfslapjes dan door het paneermeel en druk er op, om het meel goed te doen kleven.
  • Laat een eetlepel boter smelten in een pan.
  • Naar gelang u klaar komt met de voorbereiding met paneermeel, de lapjes in deze pan leggen (wellicht hebt u twee pannen nodig).
  • Laat op middelmatig vuur braden, tot de lapjes overal evenmatig gebruind zijn.
  • Intussen een citroen in fijne schijven verdelen en met een doorslag rondjes uit de boter snijden.
  • Wanneer de lapjes gebraden zijn, ze opdienen met er boven op een schijfje citroen, een rondje boter en een opgerolde ansjovis.

Notities / Tips / Wijnadvies

Laat dit gerecht vergezeld gaan van gebakken aardappelen.
De dag vooraf 50 g boter op een vierkantig aluminiumblad leggen. Plooi het blad dicht en rol het buisvormig op. Geef hel een plaatsje in uw koelkast ’s anderendaags zal het eenvoudig zijn, mooie, regelmatige rondjes van de boter af te snijden.
Bijpassende wijn
een witte wijn, sancerre of meursault.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Kalfsvlees
Land van herkomst Oostenrijk