Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Sjoe sjoe

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
porties: 2 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • De uien fijn snijden en fruiten.
  • Het vlees in blokjes snijden en bij de uien toevoegen.
  • Wat kerrie over het vlees strooien en het vlees braden.
  • Van de bouillonblokjes ½ l bouillon maken.
  • 2 eetlepels bloem aan het vlees toevoegen, goed roeren en daarna de bouillon toevoegen.
  • Heel goed roeren, dan de pindakaas erdoor roeren, rozijnen toevoegen en alles nog 20
  • minuten laten sudderen.
  • Af en toe goed doorroeren, op het laatst de ananas en banaan in stukjes snijden en toevoegen.
  • Eventueel nog wat ananassap toevoegen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met rijst en een frisse salade.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelen gebakken met kerrie en sesamzaad

Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe de krielen in een pan, giet er zoveel water op dat ze net onder staan, verkruimel het
  • bouillontablet bij en roer er de ketoembar door.
  • Breng op hoog vuur aan de kook, draai het vuur laag en laat de krielen in 10 a 15 minuten bijna
  • gaar koken.
  • Giet ze af en vang het kookvocht eventueel op voor een soep.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan.
  • Doe de aardappeltjes in de pan, bestrooi ze met kerrie en laat ze op middelhoog vuur omscheppend doorwarmen zonder te laten kleuren.
  • Bestrooi de aardappeltjes met sesamzaad en bedruppel ze desgewenst met wat sesamolie.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappel roerbakschotel van Frans Huits

Recept categorieën: Groenten
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in stukken van 3 x 3 cm.
  • Maak de kool schoon, snijd hem in repen, was ze en laat ze uitlekken.
  • Snijd de kalkoenfilet in repen.
  • Verhit in de wok 2 el olie en roerbak de kalkoen in 4 minuten gaar.
  • Voeg de kool toe en roerbak 3 minuten.
  • Bestrooi met peper en zout.
  • Schep de kalkoen met de kool met de schuimspaan uit de wok en houd ze onder aluminiumfolie warm.
  • Voeg de rest van de olie aan het achtergebleven bakvet toe en roerbak de aardappel met de kerrie 5 minuten.
  • Voeg de roerbaksaus toe en laat de aardappelen op laag vuur in 15 minuten gaar worden.
  • Voeg de kalkoen en de kool aan het aardappelmengsel toe en laat de roerbakschotel door en door warm worden.

Tips / Opmerkingen

Bestrooi het gerecht vlak voor het serveren met de seroendeng.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Whisky saus uit Indonesie

Recept categorieën: Bijgerecht, Saus
Land van herkomst: Indonesië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Jan Plasmans

Bereidingswijze

  • Maak het sjalotje schoon en hak het zeer fijn.
  • Hak de gembernootjes zeer fijn.
  • Klop de room half stijf en meng hem met sjalot, gember en wat citroensap door de
  • mayonaise.
  • Meng de kerrie door de whisky en cognac en voeg ook dit mengsel toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Oeufs a l'Indienne

Eieren uit Indonesie
Recept categorieën: Bijgerecht, Ei
Land van herkomst: Indonesië
Dieët: Vegetarisch
porties: 6 personen
Auteur: Jan Plasmans

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Schil de uien en de knoflook en hak beide fijn.
  • Schil de aardappels.
  • Smelt de boter in een pan en sauteer hierin de ui lichtbruin.
  • Voeg er flink wat kerrie bij en de knoflook.
  • Mijoteer het nog even en voeg er dan de aardappeltjes bij.
  • Laat die 5 minuten meebakken en geef er dan 2 glazen water bij, zet het deksel op de pan en laat het zachtjes 20 minuten koken.
  • Kook ondertussen de eieren hard, spoel ze koud af, pel ze en snij ze doormidden.
  • Als de aardappels gekookt zijn voegen we de tomatenpuree toe en laten het wat
  • reduceren.
  • Voeg dan de harde eieren toe en laat nog 5 minuten koken.
  • Geef er zout en wat cayennepeper bij.
  • Giet de eieren met de aardappels en de saus in een voorverwarmde schaal en serveer.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Dragon boter met knoflook, sjalot, gember en kerrie

Recept categorieën: Bijgerecht, Boters
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Jan Plasmans

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Alles goed mengen


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Lumpie

(variatie op Indonesische lumper) soort Loempia
Recept categorieën: Bijgerecht, Hapjes, Warme hapjes
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snij een plak (± 8 cm lang) van de komkommer en snij er 4 repen van ½ centimeter breed en dik van.
  • Doe kokosmelk, kerrie, ui, kip, zout en peper naar smaak in steelpan.
  • Laat het zachtjes pruttelen totdat kokosmelk ingekookt is en er een ‘dik’ mengsel ontstaat.
  • De kip is inmiddels gaar.
  • Roer regelmatig over bodem.
  • Maak de gare, lauwwarme kleefrijst op smaak met azijn of citroensap.
  • Leg vel plasticfolie op werkbank.
  • Leg in het midden 100 g kleefrijst.
  • Leg er een vel folie op en rol de rijst uit tot een dunne, rechthoekige plak van 10-12 cm breed en ongeveer 8 cm hoog.
  • Haal bovenste vel folie eraf.
  • Leg in het midden een strookje gare kipvulling.
  • Laat aan alle randen minimaal 1½ centimeter ruimte vrij.
  • Leg op de kipstrook een reep komkommer.
  • Rol het geheel strak op en knoop het plastic aan beide kanten dicht.
  • Maak ‘m warm in de magnetron.
  • Haal plastic eraf en de lumpie is eetklaar.

Tips / Opmerkingen

“U eet de lumpie als zo’n waterijsje: duw de lumpie uit het plastic omhoog. Doe er wel een servet om, want het kan heet zijn”


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Het fijne van St.-Katelijne

Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak het bloemkooltje schoon, kook het in zijn geheel in een kommetje, waarin het precies past, in een kop water met een beetje zout en gaar het 4 minuten onder deksel.
  • Haal het kooltje uit het kookvocht en houd het vocht apart.
  • Kneed intussen 1 eetlepel bloem met 1 eetlepel boter tot een koude roux.
  • Gebruik deze om het kookvocht naar smaak te dikken door het al roerend met een klopper even tot het kookpunt te brengen.
  • Breng deze saus op smaak met kerrie, peper, zout en zure room.
  • Vouw de kaas en de ham in de kalkoenlapjes, druk stevig aan, of houd alles met een houten prikker op z'n plaats.
  • Wentel het vlees in een mengsel van ¾ bloem en ¼ kerrie en bak het daarna in boter mooi aan beide kanten bruin.
  • Verdeel de bloemkool met de saus over de kommetjes.
  • Leg het vlees ernaast, dek het af met microgolffolie of een deksel en warm op in de,
  • microgolfoven.
  • Strooi er de peterselie over.

Tips / Opmerkingen

Serveer met brood en een pils, een witbier of een Luxemburgse Sylvaner.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Loempia van Onbekende Auteur

Recept categorieën: Bijgerecht, Gevogelte, Kip, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Indonesië

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Klop de eieren los met een snufje zout en 1 el water.
  • Verhit een koekenpan en vet deze licht in met wat olie.
  • Schenk er de losgeklopte eieren in en draai de pan rond, zodat de eiermassa zich goed verdeelt over de pan.
  • Bak de omelet op een heel laag vuur aan beide kanten lichtbruin en gaar.
  • Laat de omelet afkoelen en snij er dunne reepjes van met een lengte van ± 1 cm, hou apart.
  • Verwarm in een pannetje ± ½ l water en los hierin 1 tl bouillonpoeder op.
  • Leg er de kipfilet in en pocheer deze op een laag vuur in ± 20 minuten gaar.
  • Laat de kipfilet uitlekken en afkoelen.
  • Snij de kipfilet dan in piepkleine stukjes, hou apart.
  • Snipper het uitje, de gember en de knoflook.
  • Hak de pepertjes fijn.
  • Snij de witte kool, de winterwortel, de paprika en de champignons in kleine stukjes of reepjes.
  • Snij de prei en de bosuitjes in dunne ringetjes.
  • Hou alle groenten apart.
  • Wrijf de kummel in een vijzel fijn.
  • Verhit in een grote koekenpan of een wok de olie en bak hierin de gesnipperde ui, gember en knoflook glazig en roer er tijdens het bakken de sambal of fijngehakte peper en trassi door.
  • Voeg de witte kool, de winterwortel en de kummel toe en bak alles ± 5 minuten op een matig vuur.
  • Schep de massa regelmatig om om verbranden te voorkomen.
  • Voeg dan de ringetjes prei en stukjes paprika toe en bak de massa ± 2 minuten.
  • Voeg vervolgens de champignons, de bosuitjes en de taugé toe en bak nogmaals 1 minuut.
  • Laat de massa goed afkoelen.
  • Ontdooi intussen de loempiavellen.
  • Meng door de afgekoelde groenten, de stukjes kip, de reepjes omelet en de fijngehakte peterselie en maak de massa op smaak met wat bouillonpoeder, zout en peper.
  • Trek de loempiavellen voorzichtig van elkaar.
  • Leg een rechthoekig velletje schuin op het werkblad (jujube).
  • Schep er ± 1 el van de vulling op en vouw de zijwaartse punten naar het midden.
  • Bestrijk de punten met wat water en vouw het als een envelop op.
  • Zorg dat de vulling goed omsloten is door het velletje, anders zal tijdens het bakken de loempia uit elkaar vallen.
  • Of:
  • Bestrijk ze met wat water (dit dient als plakmiddel) en doe dit ook met de naar beneden en naar boven gerichte punten.
  • Plak de onderste punt over de vulling (envelop) en rol het pakketje op.
  • Er ontstaat dan een rechthoekig pakketje.
  • Herhaal dit met de rest van de vellen en vulling.
  • Laat de loempia's ± 1 uur 'drogen' en frituur of bewaar ze in de vriezer.
  • Voor het invriezen de loempia's eerst apart verpakken in een stukje plastic huishoudfolie en daarna in een goed afsluitbare doos of diepvrieszak.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Cotelettes de Volaille Pojarsky

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip
porties: 5 personen
Auteur: I. Röell-Visser

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Laat de kippenpoulet trekken in 3 liter water, waaraan een boeketje groenten wordt toegevoegd, bestaande uit een beetje prei, wat selderie, worteltjes enz.
  • Breng een liter water van de aldus verkregen bouillon aan de kook, samen met 100 gram gesmolten boter en 220 gram bloem.
  • Hieraan wordt toegevoegd de aan grove stukken gesneden poulet en de op de gebruikelijke wijze bereide champignons ± 3 ons, de mespunt kerrie en voorts wat peper, zout en mie de pain.
  • Wegzetten tot het koud geworden is, en daarna van het mengsel koteletten vormen, deze paneren in paneermeel en eiwit en aan beide kanten goudgeel bakken.
  • Men serveert naar verkiezing bij dit gerecht doperwten, Franse selderij en aardappelpuree of pommes croquettes [van aardappelpuree gemaakte croquetjes, die in de frituurpan op de gewone wijze gebakken worden].

Tips / Opmerkingen

Hierbij is de onderstaande saus erg lekker: