Kippenpootjes met tomaten-paprikasaus

Kippenpootjes met tomaten-paprikasaus

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 drumsticks
  • zout
  • peper
  • 25 gram boter
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein tomatenpuree
  • 75 dl crême fraiche
  • 1 theelepel suiker

Instructies

  • Pel en snipper de ui.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in reepjes.
  • Was de bleekselderijstengels en snijd ze in stukjes.
  • Wrijf de drumsticks in met zout en peper.
  • Verhit de boter in een koekenpan (houd 1 eetlepel achter) en bak de drumsticks in ± 20 minuten bruin en gaar; keer ze regelmatig.
  • Verhit intussen in een andere koekenpan 1 eetlepel boter en bak de ui, de paprika en de bleekselderij op zacht vuur ± 10 minuten.
  • Pers de knoflook erboven uit.
  • Roer er de tomatenpuree, de crème fraîche en 1 1/2 dl water door en verhit nog ± 2 minuten.
  • Breng de saus op smaak met zout, peper en suiker.
  • Leg de kippenpootjes op 2 borden en schenk de saus er half over.
  • Serveer met gebakken krieltjes met spek en veldsla.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip