Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Anneke’s zuurkool

Recept categorieën: Stamppot

Bereidingswijze

  • Leg alles in laagjes in een ovenschaal en giet er 2 glazen witte wijn over
  • 35 min laten stoven in de oven op 200 graden,

Tips / Opmerkingen

Serveer en een mooie puree bij en het is weer smullen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Waldorfsalade van Cucina Christina

Recept categorieën: Kip, Noten, Salade

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pak een grote kom en doe alles erin.
  • Pak een grote lepel en meng alles door elkaar.
  • Maak de schaal leuk op met hele walnoot, peterselie en rozijnen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelballetjes met yoghurtdip

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen in lichtgezouten water gaar, laat ze onder koud stromend water schrikken, pel ze, prak ze fijn en zet ze afgedekt opzij.
  • Was en schil intussen alle groenten en het stukje gemberwortel.
  • Halveer het rode pepertje, verwijder de pitjes en hak alle ingrediënten daarna zeer fijn.
  • Meng ze met de koriander.
  • Verhit de olie in een pan, roerbak de groenten daarin 3-4 minuten en breng op smaak met kurkuma, nootmuskaat, kardemom,zout en peper.
  • Meng de groenten, de eierdooiers en 3 afgestreken eetlepels maïszetmeel zorgvuldig door de
  • aardappelen en breng op smaak met peper en zout.
  • Bestuif uw handen met maïszetmeel en vorm dan van het deeg 24 balletjes.
  • Haal ze door de rest van het maïszetmeel, daarna door de losgeklopte eieren en tenslotte door de sesamzaadjes.
  • Verhit de maïskiemolie in een frituurpan (180°C), bak de balletjes in 4-5 minuten goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Serveer de balletjes met een yoghurtdip die u maakt door 1 pakje gemengde kruiden door 500 gr yoghurt te roeren, deze op smaak te brengen met ½ theelepel kummelzaadjes, 1 theelepel citroensap, peper en zout en dan nog ½ uur te laten trekken.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappel selderijtaart

Recept categorieën: Groenten, Hartige taart
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

Bereidingswijze

  • De oven voorverwarmen op 200°C.
  • De aardappelen en knolselderij grof raspen.
  • De groente in 2 el olie10 minuten bakken.
  • De citroenschil, tijm, zout en peper toevoegen.
  • Het aardappelmengsel in de vorm schepen en goed aandrukken.
  • De taart in het midden van de oven 45 minuten bakken en laten afkoelen.
  • De sjalotjes in 2 el olie in 10 minuten goudgeel bakken, 2 el water toevoegen, het vocht laten
  • verdampen, de tomaat erdoor roeren en met peper op smaak brengen.

Tips / Opmerkingen

De sjalotten warm bij de taart serveren.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Struisvogelbiefstuk met bramensaus

AllerHande 2004
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Blokjes knolselderij en aardappel in 15 minuten gaarkoken en afgieten.
  • Tijm en 25 g boter toevoegen en groenten met stamper pureren.
  • Op smaak brengen en warmhouden.
  • Intussen in koekenpan 15 g boter smelten.
  • Sjalot toevoegen en 3 minuten zachtjes fruiten.
  • Fond, wijn, jam, gemberwortel en kaneel toevoegen en geheel aan de kook brengen.
  • Op matig vuur saus in 15 minuten tot eenderde laten inkoken.
  • Saus zeven, terug in pan schenken en nog 1 minuut verwarmen.
  • Van vuur af 35 g boter snel erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper en bramen door saus roeren.
  • Saus op vlamverdeler warmhouden.
  • Biefstukjes met peper bestrooien.
  • In koekenpan rest van boter verhitten en vlees in 3-4 minuten bakken.
  • In aluminiumfolie wikkelen.
  • Puree over vier borden verdelen.
  • Struisvogelbiefstukjes met zout bestrooien en op puree leggen.
  • Bramensaus erover en ernaast schenken


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Filet de marcassin aux poire de nash

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Wild
Land van herkomst: Frankrijk

ingrediënten

  • 2 kg wildzwijnfilet

SAUS

RAVIOLIDEEG

Bereidingswijze

RAVIOLIDEEG :

  • Meng de bloem met de eidooier, olifolie, water en zout tot een soepel en glad deeg.
  • Laat het ingepakt in folie een uur rusten.

GARNITUUR :

  • Schil de peren en kook deze gaar in het water met de witte wijn en citroensap.
  • Giet ze af en pureer de peren en breng de puree op smaak met zout en peper.
  • Schil de knolselderij en snijd deze op snijmachine in zeer dunne plakken en snijd deze in een zeer fijne julienne.
  • Frituur de julienne van knolselderij in olie en laat op keukenpapier uitlekken.

SAUS :

  • Snipper de sjalotten en zweet deze aan in boter.
  • Blus af met de port en voeg de thijm, laurier, jeneverbesen en kruidnagel toe.
  • Breng aan de kook en voeg de wildfond toe en laat zachtjes reduceren tot sausdikte.
  • Passeer de saus en verdeel deze over twee pannen.
  • Voeg aan een pan de room toe en aan de andere de gehakte truffel en breng beide op smaak.

RAVIOLI :

  • Rol het deeg uit en steek hieruit 16 cirkels met een doorsnede van 6 cm.
  • En 16 cirkels met een doorsnede van 8 cm.
  • Spuit op de kleine cirkels een hoopje nashi peer puree.
  • Maak de randen vochtig en druk de 8 cm.
  • Cirkels hierop vast.
  • Bewaar in koeling tot gebruik.

WILD ZWIJN :

  • Snijd de filet in 16 biefstukjes en zet koel.
  • Zout en peper de biefstukjes en sauteer deze in boter aan beide zijden goudbruin in 3 minuten.
  • Zet ze in oven van 80 graden en laat 8 minuten rusten.
  • Verhit de beide sauzen.
  • Verwarm de gefrituurde knolselderijk in oven van 80 graden.
  • Kook de ravioli's in koken d water met zout beetgaar.

DRESSEREN :

  • Schep de sauzen in strepen op de borden.
  • Leg in het midden de biefstukjes.
  • Op de biefstukjes een ravioli.
  • Op de ravioli een lepel nashi peer puree.
  • En daarop een beetje gefrituurde knolselderij.
  • Garneer met pissenlit.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Duif in bladerdeeg met knolselderij

Recept categorieën: Gevogelte, Voorgerechten

ingrediënten

GARNITUUR

SAUS

Bereidingswijze

DUIVEN :

  • Snijd de borstfilets en de poten van het karkas.
  • Werk de pootjes bij zodat een schoon botje ontstaat.
  • Haal van de borsten de huid af.
  • Snijd de kool in julienne en zwwet deze samen met het teentje look aan tot het vocht uit de kool verdampt is en laat afkoelen.
  • Snijd de eendenlever in 16 plakjes en wikkel deze in het gerookt spek.
  • Leg op de werkbank de plakken bladerdeeg.
  • Leg hierop de boutjes met het botje buiten het deg.
  • Op de boutjes de groene kool.
  • Op de kool de paketjes eendenlever en hierop de duivenborstjes.
  • Pak het geheel in , in het deeg, bestrijk met eidooier en leg op plaat met silpad en laat rusten.

SAUS :

  • Hak de karkassen in stukken.
  • Snijd de prei, wortel en knolselderij in een brunoise.
  • Zweet de karkasen stevig aan in wat notenolie.
  • Voeg de groenten toe en bak deze even mee.
  • Blus af met de rode wijn en breng aan de kook.
  • Voeg de gevogeltefond toe, breng opnieuw aan de kook en schuim af.
  • Voeg de knoflook, thijm, rozemarijn en laurier toe en laat tot 5 dl. Reduceren.
  • Passeer de saus, monteer met de boter en breng op smaak met zout en peper.

GARNITUUR :

  • Maak de knolselderij schoon en snijd hiervan plakken met een dikte van 4 mm.
  • Steek uit deze plakken cirkels van 4 cm.
  • Doorsnede en kook deze net gaar in gezouten water.
  • Spoel ze koud en laat op papier uitlekken.
  • Maak van deze rondjes torentjes en zet deze vast met een prikker en zet op een plaat.
  • Kook de afsnijdsels gaar in de melk met de room en pureer deze in de magimix en breng opsmaak et zout en peper.

DUIF :

  • Zet de paketjes duif in een oven van 180 graden gedurende 12 tot 15 minuten.

GARNITUUR :

  • Maak de torentjes knolselderij warm in oven van 100 graden.
  • Maak de knolpuree warm en breng de saus op temperatuur.

DRESSEREN :

  • Snijd de paketjes duif midden door en leg op de borden.
  • Zet de torentjes er bij en trek een streep knolmousseline er langs.
  • Nappeer de saus er bij .


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige knolselderijpuree

AllerHande 2006
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Bereidingswijze

  • 'Een 'mousseline' noemen wij zo'n zachte groentepuree met slagroom.
  • Heel verfijnd, maar gemakkelijk te maken.
  • Je kookt blokjes knolselderij, met een deksel schuin op de pan, zachtjes gaar in een flinke laag slagroom met wat zout.
  • Vaak doe ik wat plakjes katenspek erbij, dat proef je heel subtiel terug.
  • De gare knolselderij pureer je - zonder spek! - met een grote scheut van de warme room in een keukenmachine of met de staafmixer.
  • De puree moet zo dik zijn als vla, dus misschien moet er wat extra room bij.
  • Als je de puree vervolgens door een zeef wrijft, wordt de structuur nog fijner.
  • Om de puree op smaak te brengen gebruiken wij altijd witte peper, zo komen er geen zwarte
  • spikkeltjes in.
  • Je kunt de puree in een schaaltje op tafel zetten of een paar lepels ervan met een 'vegende'
  • beweging op warme borden scheppen, zo krijg je ruige strepen.

Tips / Opmerkingen

Lekker bij gebakken vlees, maar ook bij witte vis.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Pastasalade met geroosterde groenten en geitenkaas

AllerHande 2006
Recept categorieën: Bijgerecht, Pasta, Salade
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 225 ºC.
  • Knolselderij in plakken snijden, deze dun schillen en in blokjes snijden.
  • Ook winterpeen dun schillen en in blokjes snijden.
  • Groenten in braadslede omscheppen met helft van olie.
  • Zout en peper erover strooien.
  • In oven groenten in 20-25 minuten lichtbruin en gaar roosteren.
  • Af en toe omscheppen.
  • Intussen pasta beetgaar koken volgens aanwijzing op verpakking.
  • Pasta afgieten, overdoen in slakom en laten afkoelen tot lauwwarm.
  • Olijven halveren en rucola grof scheuren.
  • Geroosterde groenten, olijven, rucola, citroensap en rest van olie door pasta scheppen.
  • Geitenkaas erboven verkruimelen en salade losjes omscheppen.

Tips / Opmerkingen

Lauwwarm serveren bij gegrild varkensvlees.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Knolselderijstamppot AllerHande

Recept categorieën: Hoofdgerechten
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Knolselderij in plakken snijden, schillen en in blokjes snijden.
  • Aardappels schillen en in stukken snijden.
  • In pan knolselderij met aardappel in bodempje water en zout afgedekt in 20 minuten zachtjes gaarkoken.
  • Plakken ham halveren.
  • In grote koekenpan olie verhitten en ham aan beide kanten krokant bakken.
  • Ham op laag vuur warmhouden.
  • Knolselderij en aardappel afgieten.
  • Bouillon verwarmen.
  • Knolselderij en aardappel met bouillon, zuivelspread en Dijonnaise fijnstampen.
  • Peterselie erdoor scheppen.
  • Op smaak brengen met (zout en) peper.
  • Stamppot over twee borden verdelen en met warme ham serveren

Tips / Opmerkingen

Gebruik in plaats van Dijonaise 1 theelepel mosterd en 2 theelepels mayonaise.