Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Knolselderij appelpuree
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
600
gram
knolselderij
▢
200
gram
appels
▢
100
gr koude
boter
▢
60
gr gesnipperde
ui
▢
0.5
citroen
het sap er van
▢
¼
liter
kippenbouillon
▢
⅛
liter
slagroom
▢
20
gram
suiker
▢
zout
▢
2
eetlepels stijfgeklopte
slagroom
Instructions
Schil de knolselderij en snijd hem in kleine blokjes.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Verhit 40 gr boter en fruit de uitjes.
Voeg de knolselderij, de appel, het citroensap en de bouillon toe en laat koken tot het vocht is verdampt.
Voeg de slagroom toe, breng het snel weer aan de kook, neem de pan dan van het vuur en pureer het geheel in een keukenmachine of blender.
Klop de rest van de koude boter er vlokje voor vlokje door.
Breng de puree met de suiker en zout op smaak en schep de stijfgeslagen slagroom erdoor.
U kunt deze puree gemakkelijk verwerken met een spuitzak met grove spuitmond.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht