Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Irish coffee van AllerHande

AllerHande 2005
Recept categorieën: Warme dranken
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom slagroom (dus zonder suiker!) met garde of handmixer niet stijfkloppen, maar zo dik en lobbig dat slagroom nog net van lepel afloopt.
  • Glazen omspoelen met heet water en basterdsuiker en whiskey erover verdelen.
  • Koffie erbij schenken en al roerend suiker erin oplossen.
  • Lepel met bolle kant naar boven vlak boven glas houden en met andere hand slagroom voorzichtig via lepel op koffie scheppen of schenken.
  • Slagroom met cacaopoeder bestuiven.

Tips / Opmerkingen

Serveer er een schaaltje met bonbons bij.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Chocoladetaart van Sofie Dumont

Recept categorieën: Chocolade, Nagerecht, Taart
Land van herkomst: België
Auteur: Sofie Dumont

ingrediënten

Chocoladebiscuit:

Snel klaar chocolademousse:

Ganache:

Sauceer-vloeistof:

Bereidingswijze

Bereiding chocoladebiscuit:

  • Klop eieren en suiker luchtig op tot een luchtige witte massa.
  • Zeef de bloem, maizena en cacaopoeder samen en onder het beslag.
  • Spatelen zodat de bloem mooi is ondergemengd.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Zet hierop een inox ring (doorsnede ongeveer 18 cm ) zonder bodem.
  • Je hoeft de ring zelfs niet in te boteren.
  • Heb je geen inox-ring, dan kan je de chocoladebiscuit uiteraard ook bakken in een gewone biscuitvorm.
  • In dit geval moet je de vorm wel inboteren en lichtjes met bloem bestuiven.
  • Bak de biscuit 25 minuten op 180°C.
  • Test de gaartijd door met een satéstokje in de biscuit te steken.
  • Als er niets meer aan het stokje blijft plakken, is de biscuit gaar.
  • Snij met een mesje de biscuit los en laat hem afkoelen op een rooster waarop je een handdoek legt.
  • Was intussen de inox-ring af, want die hebben we opnieuw nodig.

Bereiding ganache:

  • Hak de chocolade in stukjes.
  • Neem een kookpot en breng de room, honing en suiker aan de kook.
  • Voeg de gehakte chocolade toe en meng tot een gladde massa.
  • Roer er daarna de boter door.
  • Zet even opzij.
  • Snij de afgekoelde biscuit overlangs door en leg beide helften open.
  • Meng de koude koffie met de rum.
  • Leg een vel bakpapier ter grootte van de biscuit op een platte schotel.
  • Zet hierop de inox ring.
  • Leg de bovenkant van de biscuit als eerste in de inox ring.
  • Dep de halve biscuit met het sauceer-mengsel.
  • Dep ook de andere kant van de biscuit met het sauceermengsel.
  • Zet even opzij en maak eerst de snel-klaar chocomousse.
  • Bereiding snel klaar chocomousse:
  • Klop de slagroom met de poedersuiker halflopend.
  • Voeg de lauwe gesmolten chocolade toe.
  • Klop verder tot de mousse halfvast wordt.
  • Vul meteen een spuitzak en breng een royale laag chocolade mousse aan.
  • Leg hierop de andere biscuit-helft met de gesauceerde kant op de mousse.
  • Druk wat aan zodat de biscuit overal mooi gelijk is.
  • Zet de biscuit met ring een uurtje of twee in de koelkast.
  • De biscuit moet in ieder geval goed koud zijn.
  • Neem intussen een roostertje dat je over een opvangbakje zet.
  • Haal de taart uit de koelkast.
  • Zet de taart op een omgedraaid potje en verwijder de ring door hem licht op te warmen met een crème-brulée brander of een haardroger.
  • De ring zal nu mooi van de taart schuiven.
  • Zet de taart op het roostertje en warm de ganache lichtjes op tot lichaamstemperatuur.
  • Overgiet de taart met de ganache.
  • Laat even uitdruipen.
  • Zet de taart met behulp van een groot paletmes rechtstreeks op een presentatieschotel.
  • Eventueel kan je een versiering aanbrengen met witte chocolade.
  • Vul een papieren hoorntje met witte chocolade en laat je fantasie èn je vaste hand dan maar werken.
  • Zet de chocolade-taart op een koele plaats.
  • Maar liefst niet in koelkast om condensvorming te vermijden.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Moccachino met een Hollandse tic

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Warme dranken
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Klop in een kom de slagroom met de vanillesuiker stijf.
  • Breng in een pannetje de melk aan de kook.
  • Voeg van het vuur af de chocolade toe en roer tot de chocolade is gesmolten.
  • Roer de chocolademelk door de versgezette koffie.
  • Spoel 4 hittebestendige glazen om met heet water.
  • Schenk in elk glas een borrelglas likeur.
  • Schenk de moccachino in de glazen en lepel de slagroom er voorzichtig op. Bestrooi de slagroom met kaneel- of cacaopoeder.

Tips / Opmerkingen

Serveer met een lange lepel.
Ook zonder tic is deze chocoladekoffie een aanrader.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Irish coffee variaties

Allerhande 2002
Bereidingstijd12 minuten
Recept categorieën: Dranken, Warme dranken
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Voorverwarmde hoge glazen tot 4cm onder rand vullen met hete koffie en scheutje whisky.
  • Suiker naar smaak toevoegen. Lobbig geklopte slagroom (zonder suiker) erop scheppen.

Tips / Opmerkingen

Variaties:

French coffee (met Grand Marnier),
Italian coffee (met Amaretto),
Spanish coffee (met Tia Maria),
Jamaican coffee (met bruine rum)
Mexican coffee (met Kahlua).


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Café Liégois

Café Liégois stond oorspronkelijk in Parijs bekend als Café Viennois. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was Oostenrijk de vijand en noemde men het toetje Café Liégois naar de Slag om Luik die plaatsvond in augustus 1914.
Recept categorieën: IJs, Nagerecht
Land van herkomst: België

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Los de helft van de suiker op in de koffie en laat deze afkoelen.
  • Verdeel het ijs in bolletjes over vier glazen en giet de koffie erover.
  • Klop de slagroom stijf met de overgebleven suiker en verdeel deze over de glazen.
  • Garneer met wat koffieboontjes.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gemberkoffie

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Dranken, Warme dranken
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Gembersiroop in koffiepot schenken.
  • Hierop met koffie en 4 dl water op gebruikelijke wijze koffie zetten.
  • Intussen gemberbolletjes heel fijn snipperen.
  • In kom room met oploskoffie stijfkloppen.
  • Overdoen in spuitzak.
  • Gemberkoffie goed roeren en over glazen verdelen.
  • Toef slagroom op koffie spuiten.
  • Gembersnippers erover verdelen.
  • Direct serveren.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Hollandse tiramisu van saroma-pudding, de Giannadisì

HOLLAND MEETS ITALY – Hollandse tiramisu van saroma-puddingEen variant op de overbekende Italiaanse tiramisu met de Hollandse nostalgie van Saroma-pudding. Wij hebben dit toetje vernoemd naar onze vriendin Han, en heeft als Italiaanse naam ‘Giannadisì’ meegekregen*.
In plaats van de rauwe eieren en de mascarpone voor de tiramisu wordt in dit recept vanillepudding gebruikt. Een laagje banaan geeft het geheel een frisse ‘bite’.
Recept categorieën: Nagerecht
Land van herkomst: Italië, Nederland
porties: 4
Auteur: iltramonto

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Wentel de lange vingers in de koffie en bedek de bodem van een schaal hiermee.
  • Vervolgens een laag van plakjes banaan.
  • Klop de ingrediënten voor de crèmelaag 2 minuten met een mixer en verdeel dit over de lange vingers/banaanlaag.
  • Zet in de koelkast en laat het een half uur stijf worden.
  • Meng in een steelpannetje de op de pure chocolade na ingrediënten voor de toplaag.
  • Kook de saus, blijf goed roeren en laat het iets indikken.
  • Haal de pan van het vuur en voeg stukje voor stukje de pure chocolade toe.
  • Blijf flink doorroeren tot alles goed is opgelost en een mooie gladde massa ontstaat.
  • Verdeel de chocoladesaus over de crèmelaag.
  • Minimaal een uur in de koelkast af laten koelen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Maria biscuitjes

Recept categorieën: Kinderkoken, Koek, Tractaties

Bereidingswijze

  • Roer een egaal glazuur van 100 gezeefde poedersuiker en een ½ tot 1 eetlepel water.
  • Voeg naar keuze een mespuntje koenjit voor geel glazuur, wat cacaopoeder voor bruin glazuur, een paar druppels rode limonadesiroop voor roze glazuur of een theelepel koffie voor lichtbruin glazuur toe.
  • Maak een glazuur zoals beschreven in het basisrecept.
  • Bestrijk mariabiscuitjes met het glazuur en maak gezichtjes met kleine snoepjes zoals bijvoorbeeld: tumtummetjes, smarties, garneerchocolaatjes, zilverpilletjes, garneersnoepjes , hagelslag en vruchtenhagel.
  • Met bruin glazuur kunnen ook bruine snoetjes gemaakt worden.
  • Doe het glazuur in een boterhamzakje en knip er een klein puntje af.
  • Je kunt dan heel makkelijk met het glazuur dunne lijntjes trekken en de koekjes versieren.
  • Bestrijk eens een koekje met geel glazuur en witte stipjes of streepjes erop.
  • Of bestrijk de koekjes voor de helft met geel en de andere helft met bruin glazuur.
  • Bestrijk de koekjes met wit glazuur.
  • Laat er direct druppels van een andere kleur op vallen en trek er met een cocktailprikker streepjes uit tot bloemetjes.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

tiramisu
Recept afdrukken
No ratings yet

Tiramisu 5

Recept categorieën: Nagerecht
Land van herkomst: Italië
porties: 12 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sla de ei-gelen met de suiker au bain marie op tot 70 graden en klop nu zolang tot de creme koud is.
  • Los de gelatine in wat witte wijn op en vermeng met de mascarpone.
  • Voeg dit bij de eiercreme. Drenk de lange vingers in de koffie.
  • Neem een rechthoekige vorm en vul deze met laagjes langevingers en creme.
  • Begin met een laag lange vingers en eindig met een laag creme, bestuif deze met gezeefde cacaopoeder.
  • Zet het geheel nu in de koelkast en laat het hier minimaal 24 uur staan.
  • Vorm hiervan met 2 lepels quenellen en leg ze op een bord.
  • Serveer met vanillesaus en koffiesorbet.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Andalusische crème

Recept categorieën: Nagerecht
Land van herkomst: Spanje
Feestdagen etc: Kerst
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng de melk aan de kook met de mokka koffie en zeef het daarna.
  • Klop de eidooiers met de suiker totdat de eieren bijna wit van kleur zijn.
  • Doe er dan het sap van 2 sinaasappelen bij. 
  • Spatel de gezeefde bloem en het aardappelzetmeel voorzichtig door de crème. 
  • Doe de crème onder voortdurend kloppen bij de gezeefde kokende melk met mokka.
  • Laat het geheel 3 minuten zachtjes koken, maar zorg dat de bodem niet gaat aanzetten.
  • Haal de pan van het vuur en laat het geheel afkoelen. 
  • Week de lange vingers in het sap van 2 sinaasappelen met een scheutje sinaasappellikeur.
  • Leg ze naast elkaar in een diepe, bij voorkeur rechthoekige schaal.
  • Sla de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door de afgekoelde crème
  • Bedek de lange vingers met de crème en zet het koel weg. 

Tips / Opmerkingen

Serveren: Versier de crème met schijfjes sinaasappel