Omgekeerde ananastaart met kokos
Omgekeerde ananastaart met kokos
porties: 10 personen
Equipment
- lage taartvorm Ø 26 cm
ingrediënten
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160°c
- Rooster de kokos in een droge koekenpan goudbruin.
- Laat de kokos op een bord afkoelen.
- Snijd de ananas in plakken van 1½ cm dik.
- Snijd de schil met harde kroontjes weg.
- Halveer de plakken en snijd ook het harde binnenstuk weg.
- Strooi 50 g suiker over de bodem van de dik ingevette vorm.
- Leg de plakken ananas dicht tegen elkaar aan als een bloem in de vorm.
- Snijd de overgebleven plakken in stukken en leg ze langs de buitenrand.
- Klop in een kom de boter met een snufje zout en de rest van de suiker met de handmixer tot een romige massa.
- Voeg de eieren toe en klop tot de massa weer romig wordt.
- Klop dan achtereenvolgens de ananasjam, kokos en bloem door het beslag.
- Verdeel het beslag over de ananas en strijk de bovenkant glad.
- Schuif de vorm een richel onder het midden in de oven en bak de taart in ca. 45 min. goudbruin en gaar.
- Leg direct uit de oven een platte schaal op de vorm en keer de taart op de schaal. Laat de taart afkoelen.
Tips / Opmerkingen
Deze taart is ook lekker als dessert.
Serveer de taart dan lauwwarm en geef er een bolletje slagroomijs bij.
Let op: verse ananas en zuivel gaan niet samen en gelatine levert geen resultaat; tenzij ananas eerst wordt geblancheerd. Een hele ananas bewaren?
Niet in de koelkast!
Serveer de taart dan lauwwarm en geef er een bolletje slagroomijs bij.
Let op: verse ananas en zuivel gaan niet samen en gelatine levert geen resultaat; tenzij ananas eerst wordt geblancheerd. Een hele ananas bewaren?
Niet in de koelkast!