Lamsschouder met kruiden
Ingrediënten
- 1 lamsschouder van 900 gr
- 2-3 eetlepel(s) olie of boter
- 3 tenen knoflook
- 4 eetlepel(s) Pastis Pernod, Ricard
- 2 to maten
- 1 glas droge witte wijn
- zout peper
- 1 eetlepel(s) fijngeknipte tijm
- 1 eetlepel(s) fijngeknipte dragon
- 1 eetlepel(s) fijngeknipte kervel
Instructies
- Braad het vlees in zijn geheel in de hete olie of boter aan (of, zonder bot, in blokken van elk ± 50 gr).
- Neem het vlees, zodra het aan alle kanten is aangebraden uit de pan en leg het op een schaal.
- Pel de tenen knoflook en snijd ze in repen.
- Blancheer de knoflook even in kokend water, laat ze uitlekken, dep ze droog en doe ze in de nog hete braadpan over.
- Leg het vlees terug in de braadpan, verwarm het op laag vuur en schenk de pastis bij het vlees.
- Was en droog de tomaten, snijd ze in stukken en voeg ze met de wijn aan het vlees toe.
- Breng alles op smaak met zout en peper.
- Zet de pan in een op 170°C voorverwarmde oven en laat het vlees in ± 35 minuten gaar worden.
- Voeg aan het eind van de bereidingstijd de fijngeknipte tuinkruiden toe en serveer direct.