Lamsschouder met kruiden

Porties: 4 -6 personen
Total time 1 minuut
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 lamsschouder van 900 gr
  • 2-3 eetlepel(s) olie of boter
  • 3 tenen knoflook
  • 4 eetlepel(s) Pastis Pernod, Ricard
  • 2 to maten
  • 1 glas droge witte wijn
  • zout peper
  • 1 eetlepel(s) fijngeknipte tijm
  • 1 eetlepel(s) fijngeknipte dragon
  • 1 eetlepel(s) fijngeknipte kervel

Instructies

  • Braad het vlees in zijn geheel in de hete olie of boter aan (of, zonder bot, in blokken van elk ± 50 gr).
  • Neem het vlees, zodra het aan alle kanten is aangebraden uit de pan en leg het op een schaal.
  • Pel de tenen knoflook en snijd ze in repen.
  • Blancheer de knoflook even in kokend water, laat ze uitlekken, dep ze droog en doe ze in de nog hete braadpan over.
  • Leg het vlees terug in de braadpan, verwarm het op laag vuur en schenk de pastis bij het vlees.
  • Was en droog de tomaten, snijd ze in stukken en voeg ze met de wijn aan het vlees toe.
  • Breng alles op smaak met zout en peper.
  • Zet de pan in een op 170°C voorverwarmde oven en laat het vlees in ± 35 minuten gaar worden.
  • Voeg aan het eind van de bereidingstijd de fijngeknipte tuinkruiden toe en serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland