Lollo rossosalade met bietjes en frambozenvinaigrette

Porties: 2 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ blikje frambozen nettogewicht ± 200 gr
  • eetlepel(s) frambozenazijn of rode wijnazijn
  • 1 theelepel groene kruidenmosterd
  • 3 eetlepel(s) hazelnootolie
  • 1 theelepel tijm
  • zout peper
  • ½ kropje lollo rosso
  • 1 klein bietje gekookt
  • 1 eetlepel(s) bieslook fijngeknipte

Instructies

  • Laat de frambozen in een zeef uitlekken en wrijf ze daarna boven een kommetje door de zeef.
  • Voeg de azijn, de mosterd, de olie, de tijm en zout en peper toe en klop alles tot een sausje.
  • Was de lollo rosso en laat de blaadjes in een vergiet goed uitlekken.
  • Wrijf het velletje van het bietje en schaaf het bietje in dunne plakjes.
  • Scheur de lollo rossoblaadjes in stukken en doe ze in een slaschaal.
  • Verdeel de plakjes biet erover.
  • Schep het sausje erdoor en strooi de bieslook erover.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Fruit / Salade