Lollo rossosalade met bietjes en frambozenvinaigrette
Ingrediënten
- ½ blikje frambozen nettogewicht ± 200 gr
- 1½ eetlepel(s) frambozenazijn of rode wijnazijn
- 1 theelepel groene kruidenmosterd
- 3 eetlepel(s) hazelnootolie
- 1 theelepel tijm
- zout peper
- ½ kropje lollo rosso
- 1 klein bietje gekookt
- 1 eetlepel(s) bieslook fijngeknipte
Instructies
- Laat de frambozen in een zeef uitlekken en wrijf ze daarna boven een kommetje door de zeef.
- Voeg de azijn, de mosterd, de olie, de tijm en zout en peper toe en klop alles tot een sausje.
- Was de lollo rosso en laat de blaadjes in een vergiet goed uitlekken.
- Wrijf het velletje van het bietje en schaaf het bietje in dunne plakjes.
- Scheur de lollo rossoblaadjes in stukken en doe ze in een slaschaal.
- Verdeel de plakjes biet erover.
- Schep het sausje erdoor en strooi de bieslook erover.