Recept afdrukken
No ratings yet

Sinaasappeldrank

Recept categorieën: Fruit, Koude Dranken
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Klop de basterdsuiker door de melk en voeg beetje bij beetje het vruchtensap erdoor.
  • Klop het goed schuimig en serveer.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige maissoep uit Mexico van appie

Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: Mexico
Dieët: Vegetarisch

Bereidingswijze

  • Rooster de peper in een koekenpan en snijd de zaadjes eruit
  • Boter verhitten in de pan en de ui en knoflook 3 min fruiten
  • Houd 4 lepels apart van de maïs en zet even weg
  • Doe de maïs in een pan en voeg de melk en rode peper toe, laat 10 min zachtjes koken
  • Daarna ga je de soep pureren met een staafmixer.
  • Snij de paprika in smalle reepjes
  • Crème fraîche en paprika door de soep roeren en even warm maken
  • Op smaak brengen met wat zout
  • Schep de soep in kommen en garneer met de overgebleven maïs en feta.

Tips / Opmerkingen

Doe er een broodje bij en je hebt een heerlijke maaltijdsoep!

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelkoekjes van Frans Huits

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

Bereidingswijze

  • De aardappelen in weinig water met wat zout gaar koken,afgieten en fijnstampen.
  • De paprika en de olijven klein snijden, het uitje raspen.
  • Dit alles vermengen.
  • De bloem met de melk en het ei tot een glad beslag roeren en het aardappelmengsel erdoor roeren, zout en peper naar smaak toevoegen en de kruiden erbij doen.
  • In een ruime pan een bodempje olie verhitten en steeds 3 juslepels beslag, met tussenruimte, in de pan scheppen.
  • Als de onderkant bruin is, de koekjes keren en de andere kant ook bruin bakken.
  • Laten uitlekken op keukenpapier.

Tips / Opmerkingen

Lekker met kipfilet, kerriesaus en sperziebonen_

Recept afdrukken
No ratings yet

Milkshake van Cucina Christina

Recept categorieën: Fruit, IJs, Koude Dranken

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Flink doorelkaar doen en direct opdienen

Recept afdrukken
No ratings yet

Aspergesoep met forelballetjes

Oorspronkelijk Duits recept uit 1992.
Dit is een bewerkelijk recept maar de moeite waard. Een heel aparte soep. Dit is een bewerkelijk recept maar de moeite waard.
Een heel aparte soep.
Recept categorieën: Soep, Vis

ingrediënten

Voor de forelballetjes

Voor de soep:

Bereidingswijze

  • Haal de filet en slagroom uit de koeling en snijd de filet in kleine stukjes.
  • Pureer deze met room en eiwit en breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Zet deze puree 1 uur in de koeling.
  • Schil de asperges en snijd deze in stukken.
  • Breng het water aan de kook met zout suiker en 1 el boter.
  • Voeg nu de schillen toe.
  • En laat dit 20 min koken.
  • Giet het kookvocht door een zeef in een andere pan en gooide schillen weg.
  • Vul nu de vloeistof aan met de melk.
  • Voeg de asperges toe en laat ze in 25 min gaarkoken.
  • Laat de asperges uitlekken en houdt 5 dol kookvocht achter.
  • Smelt de boter en verhit de bloem daarin tot dit lichtgeel is geworden.
  • Giet nu langzaam het kookvocht erbij en voeg de asperges toe en laat 5 min koken.
  • Klop de eidooiers en slagroom en bind daarmee de soep.
  • Pak nu een tl en doop in koud water en vorm mooie balletjes.
  • Pocheer de balletjes even in 4 min In water, maar niet laten koken.
  • Verdeel de balletjes over de soepkommen en giet de hete soep erover.
  • Garneer met kervel of peterselie of bladselderij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Hartige pannenkoeken met parmaham

Recept categorieën: Pannenkoeken, Varkensvlees

Bereidingswijze

  • Meng de yoghurt, mayonaise en honing tot een egale saus.
  • Pers 1 teentje knoflook en voeg toe aan de saus.
  • Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
  • Was de courgette en maak langwerpige plakken met de kaasschaaf.
  • Verwarm een grillpan op het vuur met een klein beetje olie om in te bakken.
  • Gril elke plak courgette ongeveer 2 minuten per kant tot er grillstrepen ontstaan.
  • Leg de gegrilde courgette op een bord en bestrooi met peper en zout.
  • Herhaal tot alle courgetteplakken zijn gegrild.
  • Meng het kikkererwtenmeel, bakpoeder, basterdsuiker, melk, ei en een snufje zout in een beslagkom tot de dikte van een pannenkoekenbeslag.
  • Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur en vet in met olie.
  • Giet een pollepel beslag in de pan en zorg dat de hele bodem gelijkmatig bedekt is met een dunne laag beslag.
  • Bak iedere pannenkoek aan beide kanten goudbruin.
  • Herhaal tot al het beslag op is.

Tips / Opmerkingen

Houd de pannenkoeken warm door ze op een bord te leggen bovenop een pan kokend water. Hak de verse peterselie en de amandelen fijn. Beleg de pannenkoeken met 4 plakken courgette en 2 plakken parmaham. Bestrooi dat met de peterselie en amandelen. Serveer met de zelfgemaakte yoghurt-knoflooksaus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Maissoep

Recept categorieën: Soep
Dieët: Vegetarisch

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ui en knoflook op zacht vuur 3 min fruiten, doe er nu de peper bij en fruit 1 min
  • Doe nu de Mais erbij, maar wel 4 el apart houden voor de garnering
  • Melk en peper toevoegen en aan de kook brengen en 10 min op zacht vuur laten sudderen
  • Pak de staafmixer en pureer de soep tot een glad geheel.
  • Nu de peper en Vr fr erbij en zachtjes meekoken en roeren
  • Op smaak brengen met een snufje zout en dan in kommen verdelen.
  • Doe nu de peterselie erbij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelflensjes van Frans Huits

Recept categorieën: Groenten, Pannenkoeken
porties: 8 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • 500 gr aardappelen schillen en in water met zout in 20 minuten gaar koken.
  • Aardappelen fijnstampen, ½ ltr melk erdoor roeren en mengsel 1 uur laten afkoelen.
  • 4 El bloem, zout, 1 el tijmblaadjes, 4 eieren, 4 eiwitten en 2 el crème fraîche door aardappelmengsel roeren tot stevig beslag.
  • Klontje boter in grote koekenpan smelten, hierin kleine hoopjes beslag van 6 cm doorsnee scheppen.
  • Flensjes in 6-10 minuten gaar en lichtbruin bakken, flensjes halverwege keren.

Tips / Opmerkingen

Flensjes warm houden in voorverwarmde oven van 175°C.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelen met kaas peper walnootsaus

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Noten
Land van herkomst: America
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen in de schil in een pan water in ca 20 minuten gaar.
  • Giet ze af, pel ze en snijd ze in flinke blokken.
  • Leg de blokken aardappel op een schaal en houd ze warm.
  • Verhit 2 el van de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en de uitgeperste teentjes
  • knoflook 3 minuten.
  • Pureer het gefruite uimengsel met de stukken rode peper, de blokjes kaas, de gemalen walnoten, de melk en de rest van de olie in een foodprocessor of andere keukenmachine.
  • Schenk de saus over de warm gehouden blokken aardappel en garneer het gerecht met de
  • gehalveerde eieren en wat zwarte olijven.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelen in melk gekookt

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Giet de melk in een pan over de aardappelen, doe er een snufje zout bij en laat ze sudderen tot de aardappelen zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen (als u het te hard laat koen, kookt de melk over en plakken de aardappelen aan de bodem).
  • Giet de melk af en breng de aardappelen over in een ondiepe, vuurvaste schotel.
  • Strooi er wat geraspte nootmuskaat en wat gedroogde tijm of basilicum over, doe er 3-4 eetlepels melk bij en zet de schotel onafgedekt 15 minuten in een op 150-180°C voorverwarmde oven.