Melk brood

Melk brood

Porties: 2 broden
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g witte bloem voor brood
  • 50 g water
  • 350 gram melk
  • 12 g verse gist of 6 gr droge gist
  • 10 g zout
  • 10 g bote

Instructies

  • Doe alle ingrediënten behalve het zout in de kom van de Maxima en laat de machine een 2 tal minuutjes draaien.
  • Voeg nu het zout toe en laat de machine nog eens 7 minuutjes kneden.
  • Bij een ander keukenmachine kunnen de kneedtijden langer duren.
  • Je deeg is goed wanneer je er een doorzichtig vliesje in kunt trekken zonder dat het scheurt.
  • Leg het deeg in een kom met deksel en laat het een half uurtje rusten.
  • Na de rust neem je het deeg, verdeel het in 2 gelijke helften en rol je de 2 degen uit tot een rechte lap.
  • Vouw de buitenste flappen naar het midden en draai het deeg nu een slag.
  • Rol door gebruik van je duimen ( opspannen ) het deeg op tot een rol.
  • Neem de ingevette bakblikken en leg in elk vorm een rol deeg.
  • Dek af met een doek en laat het deeg nu 60 tot 90 minuten rijzen.
  • Ik laat het deeg rijzen in de oven op 35 à 40°C.
  • Na een 15 tal minuten zet ik de oven uit, de warmte blijft mooi hangen in de oven.
  • Het deeg moet verdubbelt zijn in volume.
  • Verwarm de oven voor op 220°C hetelucht met stoom.
  • Zet het brood erin en laat het 10 minuten bakken.
  • Schakel dan de oven over naar gewone hetelucht of onder en bovenwarmte.
  • De temperatuur blijft 220°C en bak het brood nog 25 minuten verder.
  • Na het bakken meteen ontvormen en met een kwast en water over de korst gaan of eventueel een klein klontje boter over de korst uit smeren met een kwast.
  • Dit zorgt voor extra glans en smaak.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Brood