Pandanrijstrand met varkensvlees in citroensaus

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 1 rode paprika
  • 200 gram hamlappen
  • 175 gram pandanrijst Oryza
  • zout peper
  • 1 mespunt kaneel
  • 15 gram boter
  • ½ theelepel ketoembar
  • 1 dl kokosmelk blik
  • 1 eetlepel fijngeknipte verse basilicum of munt

Instructies

  • Boen de citroen schoon, snijd een stukje gele schil van ± 4 cm af en snijd dat in dunne reepjes.
  • Pers de citroen uit.
  • Maak de paprika schoon en snijd hem in ruitjes.
  • Snijd de hamlappen in blokjes.
  • Kook de pandanrijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Bestrooi het vlees met zout, peper en kaneel.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
  • Bak de paprika en de citroenschilletjes ± 1 minuut mee.
  • Voeg 1 1/2 eetlepel citroensap en de ketoembar toe en laat het vlees met het deksel schuin op de pan ± 5 minuten sudderen.
  • Voeg de kokosmelk toe en laat het vlees nog ± 5 minuten zachtjes sudderen.
  • Doe de helft van de rijst in een eenpersoonsrijstrand.
  • Druk de rijst goed aan en keer de rand boven een bord.
  • Vul de rijstrand met de rest van de rijst en keer deze boven het andere bord.
  • Schep het vlees in het midden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees