Papajasalade zonder Pajaja hahaha
Daar staat een papajasalade indie mij wel lekker lijkt.Nu had ik geen papaja in huis en moet ik eventueel voor naar de Chinese supermarkt.Ook de dressing-saus of hoe je het noemen wilt heb ik moeten veranderen.Heb er dus mijn eigen draai aan gegeven.Heel veel van mezelf en een klein beetje van Pok Pok.....Het was heerlijk!
Ingrediënten
- 1 knoflook teentje uitgeperst
- 1 flinke rijpe tomaat in stukken gesneden
- 200 gram sperziebonen niet te zacht gekookt (ca. 10 minuten)
- 1 bosui fijngesneden
- 1 mandarijn/mineola uitgeperst (wel een sappige nemen)
- 1 eetlepel tamarinde
- 1 eetlepel gedroogde garnalen oedang kering
- 1 eetlepel Thaise vissaus
- 1 eetlepel gedroogde chilipeper meer of minder naar smaak
Instructies
- Leg de gedroogde garnalen en kwartiertje in wat water, laat uitlekken en dep droog.
- Meng het mandarijnensap met de tamarinde, knoflook, bosuitje, vissaus en de gedroogde garnalen.
- Doe de sperziebonen, tomaat in en schaal en giet de saus erover en schep even door.