Recept afdrukken
No ratings yet

Rijstsalade met gerookte kip

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Kip, Rijst, Salade
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • In pan 3 liter water met 2 eetlepels cajun seasoning aan de kook brengen.
  • Rijst toevoegen en afgedekt in 8 minuten gaar koken.
  • Rijst koud laten worden.

BEREIDEN:

  • Bosuitjes schoonmaken en in stukjes snijden.
  • Paprika's schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
  • Kipfilet in reepjes snijden.
  • Chorizo in blokjes snijden.
  • Maïskolfjes afgieten en in stukjes snijden.
  • Kidney-bonen in zeef onder koud water afspoelen en laten uitlekken.
  • Pecannoten grof hakken.
  • In grote schaal (of wok) rijst, bosui, paprika, kip, chorizo, maïs, kidney-bonen, pecannoten en garnalen door elkaar scheppen.
  • 2 Limoenen en 1 citroen uitpersen.
  • Olie, zout, peper en rest van cajun seasoning erdoor kloppen.
  • Peterselie erboven fijnknippen.
  • Dressing voorzichtig door rijst scheppen.
  • Limoen en -citroen wassen en in parten snijden.
  • Om en om op rijstsalade leggen

Peultjesmelange met notendressing
Recept afdrukken
No ratings yet

Peultjesmelange met notendressing

Allerhande 2002
Bereidingstijd30 min
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Noten
Dieët: Vegetarisch
porties: 8 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Haricots verts, peultjes en sugar snaps schoonmaken.
  • Pecannoten in droge koekenpan roosteren en dan grof hakken.
  • In ruime schaal dressing kloppen van olie, citroensap, mosterd en honing.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • In pan ruim water met zout aan de kook brengen.
  • Sugar snaps ca. 2 minuten koken.
  • Haricots verts, peultjes en bevroren erwten toevoegen.
  • Water opnieuw aan de kook brengen, nog ca.3 minuten laten koken tot alle peulvruchten beetgaar zijn.
  • Groenten in vergiet laten uitlekken en door dressing scheppen.
  • Pecannoten erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Strooi in plaats van pecannoten 100 g verbrokkelde feta-kaas over de peultjesmelange en meng 1 eetlepel verse of gedroogde oregano door de dressing.
Voedingswaarden:
energie 135 kcal
eiwit 3 g
koolhydraten 7 g
vet 12 g

Recept afdrukken
No ratings yet

Witlofsalade met citrusfruit en honing mosterddressing

Recept categorieën: Fruit, Hapjes, Kip, Salade
Land van herkomst: Wereldkeuken
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 8 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sinaasappel en grapefruits dik schillen en partjes tussen vliesjes uitsnijden.
  • Van witlof stronkje afsnijden en blaadjes losmaken.
  • In grote,lage schaal witlofbladeren,rucola,kip,sinaasappel en grapefruit luchtig
  • mengen.
  • Dressing erover schenken.
  • Salade garneren met pecannoten.

Tips / Opmerkingen

Bereidingstijd 15 minuten

Recept afdrukken
No ratings yet

Spinaziesalade

Bereidingstijd14 min
Recept categorieën: Salade, Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Calorieën: 230kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spinazie wassen.
  • Rode peper wassen, schoonmaken en in ragfijne reepjes snijden.
  • In droge koekenpan zonnebloempitten roosteren.
  • Azijn en mosterd gladroeren en bestrooien met poedersuiker.
  • Al roerend olie toevoegen.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Spinazieblaadjes en peperreepjes mengen met vinaigrette en over de bordjes verdelen.
  • Zonnebloempitten en pecannoten erover verdelen.

Tips / Opmerkingen

Voor een lichte maaltijdsalade kan de spinaziesalade verrijkt worden met eiermimosa.
Hak hiervoor het wit van 3 hardgekookte eieren fijn en wrijf de dooiers door een zeef.
Bestrooi hiermee de salade.

Nutrition

Calorieën: 230kcal | koolhydraten: 4g | Eiwit: 4g | Vet: 24g

Recept afdrukken
No ratings yet

Spruitjes met roergebakken rundvlees

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Rundvlees, Vlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zilvervliesrijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • Pecannoten in droge koekenpan met antiaanbaklaag kort roosteren en laten afkoelen.
  • Spruitjes 5 minuten koken en afgieten.
  • Intussen in wok olie verhitten.
  • Runderreepjes 3 minuten roerbakken, afblussen met sojasaus en pittig op smaak brengen met peper.
  • Paprika, spruiten en sinaasappelsap erdoor roeren en 5 minuten al omscheppend bakken.
  • Kaas op het laatst door spruitjesschotel scheppen (kaas niet helemaal laten smelten).
  • Rijst over vier borden verdelen en spruitjesschotel erop leggen.
  • Pecannoten erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Spruitjes zitten boordevol vitamine C en zijn daarmee een ideale wintergroente.
Kook ze - in tegenstelling tot andere groenten - in ruim water.
Op die manier gaat er zo min mogelijk vitamine C verloren.
Door de kooktijd kort te houden worden 'kookluchtjes' en 'het zwaar op de maag liggen' voorkomen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Bananencake met pecannoten

Recept categorieën: Cake, Fruit, Nagerecht, Noten
porties: 4

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 160 °C of gasovenstand 2.
  • Banaan pureren.
  • Pecannoten grof hakken.
  • Cakebeslag van cakemix, boter, eieren en melk bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Gepureerde banaan en 60 g pecannoten door beslag roeren.
  • Andere banaan in plakjes snijden en besprenkelen met citroensap.
  • Cakevorm invetten.
  • Helft van cakebeslag in vorm doen.
  • Banaanplakjes erover verdelen.
  • Rest van cakebeslag toevoegen.
  • Cake in ca. 1 uur en 15 minuten gaar bakken.
  • Cake laten afkoelen.
  • Slagroom lobbig kloppen.
  • Cake in dikke plakken snijden.
  • Cake serveren met slagroom en bestrooien met rest van pecannoten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Appel notenijs

Snel te maken
Recept categorieën: Fruit, IJs, Nagerecht, Noten
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • IJs iets zacht laten worden.
  • Appels schillen, halveren en klokhuis verwijderen.
  • Appels grof raspen en mengen met citroensap.
  • Noten grof hakken. Appel en noten door ijs scheppen.
  • IJs tot gebruik weer in diepvries zetten.
  • Chonelly's op vier borden leggen.
  • Op elk bord 2 bollen ijs scheppen.

Tips / Opmerkingen

Overgebleven ijs niet opnieuw invriezen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Oesterzwamstrudel met noten

AllerHande december 2003
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Hoofdgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Fillodeeg in verpakking in 2 uur bij kamertemperatuur laten ontdooien.
  • In wok sjalot in 1 eetlepel olijfolie zachtjes goudbruin bakken en uit wok scheppen.
  • Rest van olijfolie verhitten en oesterzwammen 5 minuten op hoog vuur roerbakken.
  • Sjalotringen en tomaatreepjes erdoor mengen en geheel op smaak brengen met zout en peper.
  • Mengsel laten afkoelen.
  • Pecannoten fijnhakken.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Fillodeeg uit verpakking nemen, voorzichtig openvouwen en op snijplank leggen.
  • Afdekken met vochtige theedoek, want fillodeeg droogt razendsnel uit.
  • Bovenste vel deeg inkwasten met walnootolie, voorzichtig van stapel nemen en met ingevette kant naar boven in ingevette springvorm leggen.
  • Punten van deeg over rand van vorm laten hangen.
  • Bestrooien met beetje pecannoten.
  • Zo nog 3 ingevette fillovellen in deegvorm leggen, waarbij punten verspringen.
  • Telkens licht met noten bestrooien.
  • Oesterzwammengsel over deegbodem verdelen, overhangend deeg over vulling vouwen.
  • Rest van deegvellen een voor een met walnootolie bestrijken, op vulling leggen en bestrooien met wat pecannoten.
  • Laatste 2 vellen filodeeg kreukelig op bovenkant leggen.
  • Strudel in midden van oven in ca. 30 minuten goudbruin en knapperig bakken.
  • Strudel (lauw)warm serveren, bijvoorbeeld met geglaceerde worteltjes en veldsla.

Recept afdrukken
No ratings yet

Warm winterfruit in kaneelroom

Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht, Noten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller Hande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven op 200 °C voorverwarmen.
  • Appels en peren schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden.
  • Fruit met citroensap mengen.
  • Ei loskloppen en met cuisine, kaneel en suiker mengen.
  • Noten hakken.
  • Rozijnen met fruit mengen en over schaaltjes verdelen.
  • Room erover schenken.
  • Noten erover strooien.
  • Schaaltjes in oven zetten en in 15-20 minuten gaar en goudbruin laten worden.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een bol kaneelijs.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde appels met honingsaus

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 C of gasovenstand 4.
  • Schaal invetten.
  • Appels schillen, halveren en klokhuizen verwijderen.
  • Appels in schaal leggen en besprenkelen met citroensap.
  • Van noten 8 achterhouden, rest in stukjes fijnhakken.
  • Noten en 2 eetlepels honing door roomkaas (op kamertemperatuur) mengen.
  • Met eetlepel vulling als bolletjes in holten van appelhelften scheppen.
  • Rest van noten als garnering op roomkaas-mengsel leggen, iets aandrukken.
  • In kommetje calvados, honing en kaneel tot sausje roeren.
  • Sausje over appels schenken.
  • Appels in midden van oven ca. 20 minuten bakken, 'regelmatig bedruipen met saus.
  • Vier borden bestuiven met kaneel.
  • Appels uit oven nemen en over borden verdelen.
  • Achtergebleven saus (indien nodig) met 1 eetlepel water losroeren en over appels scheppen.