Pecannoten koekjes met abrikozen en sukade voor de Kerst

Porties: 5 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 gram abrikozen
  • 100 gram pecannoten
  • 10 gram biggareaux
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram sukade
  • 350 gram bloem
  • 2 eetlepel basterdsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 75 gram boter
  • 2 ei
  • 1 deciliter karnemelk
  • 2 eetlepel melk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden C. 
  • Snijd de abrikozen in stukjes.
  • Hak de pecannoten en bigarreaux fijn. 
  • Schep in een kom de bloem met de suiker en het zout door. 
  • Snijd de boter in stukjes en schep ze door het bloem.
  • Wrijf het mengsel met uw vingertoppen tot het eruit ziet als broodkruim. 
  • Schep de abrikozen, noten, bigarreaux, rozijnen en sukade erdoor.
  • Meng dan de eieren en de karnemelk erdoor en kneed alles tot een samenhangend deeg.
  • Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een lap van circa 1 a 2 cm dik en steek er met een uitsteekvormpje (doorsnede circa 4 cm) rondjes uit. 
  • Leg de rondjes op een ingevette bakplaat. 
  • Rol restjes deeg opnieuw uit en steek ook hier weer rondjes uit.
  • Bestrijk de scones met melk.
  • Bak de scones in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip: Lekker met slagroom en (zelfgemaakte) marmelade of jam.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst