Toast au Galantine de Volaille
ingrediënten
GARNITUUR:
- 50 g pecannoten
- 50 g pistachenoten
- 50 g gekookte ham
- ontbijtspek
- 8 sneetjes witbrood
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in stukken en pureer deze samen met ei en room in een foodprocessor.
- Breng het mengsel op smaak met zout en peper en laat het afkoelen.
- Hak de noten en snijd de ham in fijne brunoise (kleine blokjes) en besprenkel ze met cognac.
- Meng dit garnituur door het kippenmengsel.
- Leg plakken vers vet spek op plastic folie.
- Verdeel het kipvulling over het spek en rol het op als een worst.
- Zorg ervoor dat het strak is.
- Pocher de worst in water van 90 graden Celsius gedurende 20-30 minuten.
- Laat de galantine afkoelen en bewaar in de koeling.
- Voor de toastjes: snijd toastjes uit de sneetjes brood ter grootte van de doorsnede van de galantine.
- Bak deze in boter goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.
Voor de saus:
- Klop de room tot deze de dikte heeft van yoghurt en meng er mosterd en fijngesneden bieslook door.
- Serveer de toastjes op de borden, snijd de galantine in plakken en leg deze op de toastjes.
- Schep de saus erlangs en garneer met bieslook.