Recept afdrukken
No ratings yet

Toast au Galantine de Volaille

Recept categorieën: Amuse, Kip, Noten, Varkensvlees
Auteur: ChatGTP

ingrediënten

GARNITUUR:

Bereidingswijze

  • Snijd de kipfilet in stukken en pureer deze samen met ei en room in een foodprocessor.
  • Breng het mengsel op smaak met zout en peper en laat het afkoelen.
  • Hak de noten en snijd de ham in fijne brunoise (kleine blokjes) en besprenkel ze met cognac.
  • Meng dit garnituur door het kippenmengsel.
  • Leg plakken vers vet spek op plastic folie.
  • Verdeel het kipvulling over het spek en rol het op als een worst.
  • Zorg ervoor dat het strak is.
  • Pocher de worst in water van 90 graden Celsius gedurende 20-30 minuten.
  • Laat de galantine afkoelen en bewaar in de koeling.
  • Voor de toastjes: snijd toastjes uit de sneetjes brood ter grootte van de doorsnede van de galantine.
  • Bak deze in boter goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.

Voor de saus:

  • Klop de room tot deze de dikte heeft van yoghurt en meng er mosterd en fijngesneden bieslook door.
  • Serveer de toastjes op de borden, snijd de galantine in plakken en leg deze op de toastjes.
  • Schep de saus erlangs en garneer met bieslook.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pompoentaart met pecannoten

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hartige taart, Noten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en haal het deeg uit de diepvries.
  • Halveer de pompoen, verwijder de pitten, verdeel in schijven en snijd de schil eraf.
  • Snijd in blokjes.
  • Meng in een kom de basterdsuiker met hot tabasco, ketchup en olie.
  • Voeg 1 theelepel zout en peper naar smaak toe en schep de pompoen, ham en pecannoten erdoor.
  • Laat even staan.
  • Bestuif het aanrecht met wat bloem en rol de deeglapjes uit tot een ronde lap van 30 cm
  • doorsnede.
  • Bekleed de taartvorm met het deeg en druk het aan de randen goed aan.
  • Klop de eieren los met de room en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Verdeel het eimengsel over de bodem van de taartvorm en schep het pompoenmengsel erin.
  • Schuif de taart iets onder het midden in de oven en bak 'm in 30-40 minuten goudbruin.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een groene salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Paddenstoelentaart met marsalasaus

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten, Kaas, Noten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe de bloem, 100 g boter, 1 eetlepel rozemarijn en een mespunt zout in een kom.
  • Meng het geheel met de vingertoppen tot het eruitziet als grof broodkruim.
  • Voeg 2 eetlepels koud water toe en vorm het geheel met koele handen (of in de keukenmachine) tot een bal.
  • Verpak de deegbal in folie en laat minstens 30 minuten op een koele plek rusten.
  • Breng de marsala aan de kook en los de halve bouillontablet erin op.
  • Laat de saus op middelhoog vuur tot de helft inkoken.
  • Verhit 25 g boter in een grote pan en bak hierin al omscheppend de paddenstoelen met de rest van de rozemarijn.
  • Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Rol het zelfgemaakte deeg uit tot vier rondjes met een doorsnede van 20 centimeter.
  • Leg de rondjes op een bakplaat (in een kleine oven bak je ze per twee tegelijk).
  • Verdeel de blauwaderkaas in het midden van de deegrondjes en leg er de paddenstoelen en noten op.
  • Zorg dat er een randje aan de buitenkant vrij blijft.
  • Vouw de buitenkant van het deeg om de vulling, maar laat het midden open.
  • Bestrijk de randjes van het deeg met eidooier en bestrooi de eidooier eventueel met grof zeezout.
  • Bak de taartjes in de oven in 30-35 minuten gaar en goudbruin.
  • Snijd de rest van de boter in kleine blokjes.
  • Verwarm de saus en roer de blokjes boter erdoor met een garde.
  • Blijf roeren tot de boter gesmolten is en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg elk taartje op een bord, schep de warme saus eromheen en garneer met de rucola.

Recept afdrukken
No ratings yet

Geitenkaasgnocchi met spinazie en truffelolie

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom ricotta, geitenkaas, griesmeel, 100 g bloem en eieren tot deeg kneden.
  • Helft van pecannoten erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper, 10 minuten laten rusten.
  • In koekenpan paprikareepjes in helft van olijfolie 5 minuten zachtjes bakken.
  • Bestrooien met zout en peper. Deel van bloem op plat bord strooien.
  • Met rest van bloem handen bestuiven en ca. 24 balletjes maken van deegmengsel.
  • Als het niet compact genoeg is, wat meer bloem toevoegen.
  • Indien het te droog is, wat extra losgeklopt ei toevoegen.
  • Deegballetjes (= gnocchi) door bloem rollen en op groot bord leggen (niet op elkaar!).
  • Gnocchi en paprikareepjes tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • In pan bouillon aan de kook brengen, vuur dan lager draaien.
  • Helft van gnocchi in hete bouillon laten glijden en in 10 minuten zachtjes gaarkoken.
  • Gnocchi met schuimspaan uit pan nemen en warmhouden.
  • Rest van gnocchi op zelfde wijze .
  • Intussen in wok rest van olijfolie verhitten en spinazie in gedeelten al omscheppend laten slinken.
  • Laatste minuut munt erdoor scheppen en even meewarmen.
  • Spinazie op smaak brengen met zout en peper.
  • (In magnetron) paprikareepjes 30 seconden verwarmen.
  • Gnocchi, spinazie en paprikareepjes over vier borden verdelen.
  • Truffelolie erover sprenkelen en gerecht met rest van pecannoten bestrooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chocoladefondue Allerhande

Allerhande 2006
Recept categorieën: Chocolade, Dessert, Fondue
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rooster de noten in een droge koekenpan 2-3 minuten en laat ze afkoelen.
  • Schil de peren, snijd ze in de lengte in zes stukken en besprenkel ze met citroensap.
  • Verwarm de chocolade in 1-2 minuten in de magnetron op vol vermogen.
  • Is de chocolade nog niet helemaal gesmolten?
  • Even roeren en laten staan, dan smelt de chocolade vanzelf.
  • Lukt het niet?
  • Zet de chocolade dan nog (een paar keer) 20 seconden in de magnetron.
  • Roer de kardemom door de gesmolten chocolade.
  • Doe de chocolade in een schaaltje.
  • Serveer de noten, stukken peer en druiven op een apart bord, om aan tafel in de chocolade
  • te dippen.

Tips / Opmerkingen

Geen kardemom?
Gebruik dan een halve theelepel kaneel en een kwart theelepel nootmuskaat.

Recept afdrukken
No ratings yet

Geflambeerde bananen met rum & cola caramel

Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Dessert, Fruit
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de bananen met schil door de lengte door.
  • Smelt een klein klontje van de boter (ongeveer een tiende) in de magnetron en smeer de bovenkant van de banenen in met de boter.
  • Kook de cola in een steelpan in tot ongeveer de helft.
  • Verhit een grillpan of koekenpan en bak de bananen met de opengesneden kant naar beneneden tot er grillstrepen ontstaan.
  • Leg ze apart.
  • Voeg de boter en Golden syrup toe aan de ingekookte cola en laat zes minuten op hoog vuur doorkoken, zonder te roeren.
  • Voeg vervolgens de rum toe.
  • Hak de pecannoten grof.
  • Schenk de cola-caramel over de bananen en garneer met de noten.

Tips / Opmerkingen

Serveer direct.

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade van gemarineerde bieten en avocado

AllerHande 10 2005
Recept categorieën: Brunch, Lunch, Salade
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bieten voorzichtig schillen en in kleine blokjes snijden.
  • In kom azijn, sherry, olie en tijm met zout en peper naar smaak tot dressing kloppen.
  • Blokjes biet en ui erdoor scheppen en smaken 30 minuten laten intrekken; regelmatig omscheppen.
  • In droge koekenpan pecannoten in 2-3 minuten knapperig roosteren.
  • Citroenpeper en zout naar smaak erdoor scheppen.
  • Noten overdoen in kommetje.
  • Sla wassen en droogmaken, bladeren in brede repen snijden.
  • Avocado halveren, pit verwijderen en vruchten schillen.
  • Helften vlak voor serveren in lengte in plakjes snijden.
  • Sla over vier diepe borden verdelen.
  • Bieten in midden op sla scheppen, avocado eromheen leggen en pecannoten erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Lekker met Boulognestokbrood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevuld witlofschuitje

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Tapas
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
porties: 24 stuks

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Haal de pit uit de dadels en snijd ze heel fijn.
  • Hak de noten fijn.
  • Meng de dadels, yoghurt (of roomkaas) met de noten.
  • Snijd de onderkant van de witlofstronkjes weg.
  • Haal zes blaadjes van elke stronk en vul de onderkant met het dadelmengsel.
  • Garneer vlak voor het serveren met het amandelschaafsel.

Tips / Opmerkingen

Serveer koud.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pruimentaart met pecankruimels

AH 12 maanden Lekker Eten
Recept categorieën: Fruit, Taart
porties: 8 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 225°c
  • Halveer de pruimen, verwijder de pit en snijd de pruimen in parten.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg het deeg op het bakpapier.
  • Laat een rand van ca. 2 cm vrij.
  • Bestrooi de pruimen met de poedersuiker en verdeel de botervlokjes over de pruimen.
  • Schuif de bakplaat iets onder het midden in de oven en bak de taart 15 minuten.
  • Hak intussen de pecannoten fijn en verkruimel de limoenkoekjes.
  • Meng ze samen.
  • Neem de taart uit de oven, strooi de koek-notenkruimels over de pruimen en bak de taart in nog ca. 5 min. gaar.
  • Serveer de taart lauwwarm.

Tips / Opmerkingen

Vers is hij het lekkerst.

Variatie:

Vervang voor een Italiaans tintje de pecannoten door gehakte amandelen en de
limoenkoekjes door amaretti.
Een heerlijke en makkelijke taart.
Gebruik wel stevige pruimen, bijvoorbeeld Reine Victoria.
De bodem kan anders te vochtig, dus niet krokant worden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rijstsalade met gerookte kip

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Kip, Rijst, Salade
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • In pan 3 liter water met 2 eetlepels cajun seasoning aan de kook brengen.
  • Rijst toevoegen en afgedekt in 8 minuten gaar koken.
  • Rijst koud laten worden.

BEREIDEN:

  • Bosuitjes schoonmaken en in stukjes snijden.
  • Paprika's schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
  • Kipfilet in reepjes snijden.
  • Chorizo in blokjes snijden.
  • Maïskolfjes afgieten en in stukjes snijden.
  • Kidney-bonen in zeef onder koud water afspoelen en laten uitlekken.
  • Pecannoten grof hakken.
  • In grote schaal (of wok) rijst, bosui, paprika, kip, chorizo, maïs, kidney-bonen, pecannoten en garnalen door elkaar scheppen.
  • 2 Limoenen en 1 citroen uitpersen.
  • Olie, zout, peper en rest van cajun seasoning erdoor kloppen.
  • Peterselie erboven fijnknippen.
  • Dressing voorzichtig door rijst scheppen.
  • Limoen en -citroen wassen en in parten snijden.
  • Om en om op rijstsalade leggen