Recept afdrukken
No ratings yet

Tabbouleh met burgers

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Afrika
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng 350 ml water aan de kook met het tablet groentebouillon.
  • Doe de bulgur in een diepe kom en giet hier de bouillon overheen.
  • Dek dit in zijn geheel af met een bord en laat het ongeveer 5 minuten stomen.
  • Meng de gare bulgur met de fijngesneden kruiden en groeten en breng op met zout, peper en citroensap naar smaak.
  • Bak de burgers ca. 4 minuten om en om goudbruin in een scheut bakken en braden en serveer ze met de bulgur.

Tips / Opmerkingen

Dit gerecht smaakt heerlijk in combinatie met humus!

Recept afdrukken
No ratings yet

Pompoen wortelsoep

Recept categorieën: Soep, Vleesvervangers
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Snij de uien, knoflook en verse gember fijn.
  • Verwarm een soeppan met een scheut olijfolie en voeg dan de uien, knoflook en gember toe.
  • Zet dit op een lage temperatuur aan, totdat het glazig wordt.
  • Schil ondertussen de pompoen en de winterpeen, verwijder de zaadjes uit de pompoen en snij de groente dan in blokjes van 1 cm.
  • Voeg de groente toe aan het uienmengsel, samen met de gekneusde korianderzaadjes.
  • Bak het geheel samen 5 minuten door en blus het dan met de witte wijn en de groentebouillon.
  • Kook dit ca. 20 minuten op een lage temperatuur.
  • Pureer het mengsel en voeg dan de Alpro® soya Reepjes toe en breng het geheel op smaak met zout, peper en limoensap.
  • Strooi voor het serveren een beetje peterselie over de soep.

Recept afdrukken
No ratings yet

Goed gevulde pasteitjes

Recept categorieën: Groenten, Vleesvervangers, Voorgerechten
Land van herkomst: Europa
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak de prei schoon en snijd deze in grove stukken.
  • Verwarm Alpro® soya Bakken en Braden in een pan met een zware bodem en voeg 2 eetlepels olijfolie, de gesneden prei en de tijm toe.
  • Breng het op smaak met peper en zout en laat het ca. 5 minuten smoren met het deksel half op de pan.
  • Voeg de Alpro® soya Reepjes en de gesneden paddestoelen toe aan het preimengsel en laat het even meesmoren.
  • Voeg de Alpro® soya Cuisine toe en kook het in tot een mooi romig mengsel.
  • Breng het mengsel op smaak met mosterd, zout en peper.
  • Vul 4 kleine potjes of kopjes met het mengsel en bedek ze met natgemaakt bladerdeeg.
  • Maak in het bladerdeeg 2 kleine gaatjes, zodat de stoom in de oven er uit kan.
  • Bak de kopjes of potjes 20 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin kleurt.
  • Maak ondertussen de vichywortelen: Schil de wortels en snij ze in dunne plakjes en snipper de ui heel fijn.
  • Zet de uien even aan in een beetje olijfolie en doe daarna de wortelen bij de gesmoorde ui.
  • Voeg een beetje honing toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Zet daarna de temperatuur laag en doe het deksel op de pan.
  • Laat de wortelen op deze manier goed gaar worden.
  • Serveer de pasteitjes met de vichywortelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Fruitfilet met geroerbakte bloemkool

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Europa
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Zet de aardappels op.
  • Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes.
  • Roerbak de bloemkoolroosjes 5 minuten in een diepe grote hapjespan in Alpro® soya Bakken & Braden.
  • Bedek de pan daarna met een deksel en zet deze nog 8 minuten op een laag vuur.
  • Snipper de peterselie fijn en snijd de kappertjes grof.
  • Strooi deze vervolgens over de gare bloemkool.
  • Stamp de uitgelekte aardappels tot een mooie gladde puree met een scheutje Alpro® soya Cuisine en breng deze op smaak met zout en peper.
  • Bak de Fruitfilet om en om, in wat Bakken & Braden in 4 minuten tot goudbruin.
  • Presenteer de Fruitfilets met de bloemkool en de puree op de borden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Burgers met salsa verde en asperges

Recept categorieën: Barbecue, Groenten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Salsa verde:

Bereidingswijze

  • Pluk de blaadjes van de kruidenbosjes en meng dit samen met de rest van de ingrediënten van de salsa verde in een keukenmachine tot een grove massa.
  • Haal ongeveer 1 cm van de onderkat van de asperge af.
  • Kook de asperges voor 4 minuten in kokend water.
  • Bak de Alpro® soya Burgers in een scheut Bakken & Braden, 4 minuten om en om tot goudbruin.
  • Serveer de asperges met de burger en wat salsa verde er overheen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Burgers met courgette en aardappelsalade

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade, Vleesvervangers
Land van herkomst: Europa
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Voor de dressing:

Bereidingswijze

  • Maak de schil van de aardappels schoon en kook ze in zijn geheel in ca. 20min gaar.
  • Giet ze af en leg ze op een oven schaal om af te koelen.
  • Snijd de courgettes in de lengte door de helft, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove schuine stukjes.
  • Bak de courgettes op hoog vuur met olijfolie tot ze goud bruin worden.
  • Draai het vuur laag en voeg op het laatste moment de gesnipperde knoflook toe.
  • Laat de knoflook niet te bruin later worden, anders word het bitter.
  • Breng de courgettes op smaak met zout en peper en voeg de oregano toe.
  • Mix alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.
  • Snipper de uien fijn en hak de peterselie.
  • Snij de lauw warm aardappelen in grove stukjes en meng het met de uien, peterselie en dressing.
  • Breng, indien nodig, op smaak met zout en peper.
  • Bak de Alpro® Soya Burgers 4 minuten in de pan met een beetje olie aan beide kanten goudbruin.
  • Serveer de burgers met de aardappel salade en de gegrilde courgette.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm in deegkorst

Bereidingstijd20 min
wachten25 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zalm
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Calorieën: 970kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bladerdeeg in 10 minuten laten ontdooien.
  • Oven voorverwarmen op 200 ºC.
  • Intussen courgette wassen en met kaasschaaf over lengte in 8 à 12 dunne, lange plakken schaven.
  • Zalmfilets doormidden snijden en bestrooien met peper.
  • Om elke zalmfilet 2 à 3 courgettelinten wikkelen.
  • Plakjes rauwe ham om zalm met courgette wikkelen, zodat zalm en courgette geheel zijn bedekt.
  • Werkvlak met bloem bestuiven en hierop 2 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen. Met deegroller bladerdeeg uitrollen tot vierkante lap van 20 bij 20 cm.
  • Rest van bladerdeeg ook op deze manier uitrollen.
  • Zalmpakketjes in midden van deeglapjes leggen.
  • Deegpunten overdwars naar elkaar toe vouwen, punten bovenop goed aandrukken. Deegranden tot vlak boven hoekjes goed dichtdrukken; hoekjes openlaten, zodat vocht tijdens bakken kan ontsnappen.
  • Bakplaat met bakpapier bedekken en deegpakketjes erop leggen.
  • Ei loskloppen, en met losgeklopt ei bovenkanten van pakketjes bestrijken.
  • Bakplaat in oven schuiven en zalmpakketjes in 25 minuten gaar en goudbruin bakken.
  • Intussen peterselie zeer fijn hakken. 5 minuten voor einde van baktijd in pannetje crème fraîche zachtjes verwarmen.
  • Knoflook pellen en teentje met knoflookpers boven crème fraîche uitknijpen. Peterselie toevoegen en geheel 1 minuut goed roeren.
  • Pan van vuur halen en citroensap erdoor mengen.
  • Saus op smaak brengen met zout en peper.
  • Zalmpakketjes op borden leggen en saus apart serveren.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een groene, gemengde salade.
Wijnadvies
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
Milde, zachte roséwijnen

Nutrition

Calorieën: 970kcal | koolhydraten: 39g | Eiwit: 34g | Vet: 75g

Recept afdrukken
No ratings yet

Toro

pikante vissoep
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Soep, Vis
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden

  • Ui pellen en in dunne ringen snijden.
  • Knoflook pellen en fijn snijden.
  • Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en met mesje ontvellen. Tomaten in kleine blokjes snijden.
  • Peper wassen, in de lengte halveren en zaadjes verwijderen.
  • Peper in kleine stukjes snijden.
  • Mosselen grondig wassen in bak met koud water.
  • Kapotte schelpen en schelpen die na tik op aanrecht niet sluiten, weggooien.

Bereiden

  • In grote pan olie verhitten.
  • Ui 3 minuten zachtjes bakken.
  • Knoflook en peperstukjes even meebakken.
  • Tomaat en paprikapoeder erdoor roeren.
  • Fond,bouillonblokje,1 dl water,wijn en tijm toevoegen en geheel aan de kook brengen.
  • Mosselen toevoegen en 5 minuten koken tot schelpen open zijn.
  • Intussen kabeljauw in stukjes snijden en aan soep toevoegen.
  • Soep 5 minuten tegen de kook aanhouden en kabeljauw laten garen.
  • Soep op smaak brengen met zout en peper en tijm verwijderen.
  • Peterselie fijn knippen en over soep strooien.
  • Direct serveren met geroosterd (stok)brood en eventueel een frisse salade.

Tips / Opmerkingen

Wijnadvies
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
Milde, zachte roséwijnen
15 voorbereiden, 25 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie
energie 370 kCal - eiwit 45 g
vet 12 g - koolhydraten 13 g

Recept afdrukken
No ratings yet

Slakken met kruidenboter

Recept categorieën: Slakken, Voorgerechten
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Sjalotje en knoflook pellen en fijnsnippperen.
  • In kom boter, sjalotje en knoflook door elkaar scheppen.
  • Peterselie erboven fijn knippen en erdoor mengen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Slakken laten uitlekken.
  • Slakken in schelpen stoppen en opening royaal bestrijken met kruidenboter. Slakken met opening naar boven op slakkenschaaltje leggen en midden in oven 4 à 5 minuten warm laten worden.
  • Direct serveren met knapperig stokbrood.

Tips / Opmerkingen

Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
Milde, zachte roséwijnen
20 bereiden
Bevat per eenpersoonsportie
energie 240 kCal - eiwit 10 g
vet 21 g - koolhydraten 2 g

Recept afdrukken
No ratings yet

Provençaalse runderstoofschotel

Voorbereidingstijd30 min
Bereidingstijd3 u
wachten12 u
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Stoofpot
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Calorieën: 450kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden (1 dag van tevoren)

  • Vlees in flinke dobbelstenen snijden.
  • 1 Ui pellen en in dunne ringen snijden.
  • Helft van 1 winterwortel schoonmaken, wassen en in plakken snijden.
  • Takjes groen van bleekselderij en kruiden wassen.
  • 1 Teentje knoflook pellen en in plakjes snijden.
  • Sinaasappel schoonboenen en schil (zonder wit) heel dun afsnijden.
  • Helft van peterselie en Provençaalse kruiden grof snijden.
  • Vlees in kom doen.

Toevoegen:

  • ringen ui, plakken wortel, takjes selderij, plakjes knoflook, helft van sinaasappelschil, gehakte peterselie en Provençaalse kruiden, 1 laurierblad, wijn en 2 eetlepels olie.
  • Goed door elkaar scheppen.
  • Vlees afgedekt in koelkast 12 uur marineren.

Bereiden

  • 2 Uien pellen en snipperen.
  • Rest van wortel en bleekselderij schoonmaken, wassen en in blokjes snijden.
  • 2 Knoflookteentjes pellen en fijnhakken.
  • Tomaten wassen en in blokjes snijden.
  • Rest van peterselie en Provençaalse kruiden fijn knippen.
  • Blokjes spek omscheppen met peterselie.
  • Olijven in stukjes snijden.
  • Oven voorverwarmen op 150 °C of gasovenstand 2.
  • Vlees uit marinade scheppen en droogdeppen met keukenpapier.
  • Marinade zeven.
  • In grote koekenpan 2 eetlepels olie verhitten.
  • Vlees in gedeelten op hoog vuur bruin bakken.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Helft van vlees in aardewerken ovenschaal leggen.
  • Spek met peterselie, ui, wortel, bleekselderij, helft van knoflook en tomaten erover verdelen.
  • Afdekken met rest van vlees.
  • Provençaalse kruiden, rest van knoflook en olijven erover verdelen.
  • Bestrooien met zout, peper, piment en suiker.
  • Gezeefde marinade erover schenken.
  • Ovenschaal afgedekt in oven zetten en geheel in 2 ½ à 3 uur gaar stoven. Tussentijds omscheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met aardappeltjes.
 

Nutrition

Calorieën: 450kcal | koolhydraten: 2g | Eiwit: 42g | Vet: 26g