Recept afdrukken
No ratings yet

Boerenomelet met Bieslook

Recept categorieën: Brunch, Lunch
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Snijd de champignons in plakjes.
  • Snijd de aardappelen in kleine stukjes.
  • Kook de aardappelstukjes in water met zout gedurende 15 minuten.
  • Verhit de olijfolie en bak de aardappelstukjes 5 minuten.
  • Voeg de champignons, doperwten, peterselie en bieslook toe.
  • Bak het geheel nog eens 5 minuten mee.
  • Klop de eieren met melk in een kom los en breng het mengsel op smaak met zout.
  • Schenk het eimengsel over het aardappel-groentenmengsel.
  • Bak het geheel op laag vuur tot een dikke gare omelet.
  • Leg op 4 borden een boterham en besmeer deze licht met tomatenketchup.
  • Snijd de omelet in 4 stukken en leg ze op de boterhammen.
  • Een heerlijke boerenomelet met een vleugje bieslook, perfect voor een smakelijke lunch of brunch!

Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige Rundergehaktballen met Kruidige Jus

40 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Rundvlees
Porties: 6
calorieën: 330kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Pel de ui en snipper deze heel fijn met een scherp koksmes.
  • Fijngehakte ui voorkomt dat de gehaktballen uit elkaar vallen tijdens het bakken.
  • Meng het fijngesneden ui met het rundergehakt.
  • Voeg de Frikandellen Kruidenmix, gehakte peterselie, ei en mosterd toe aan het gehakt.
  • Verkruimel de beschuiten boven het mengsel en kneed alles goed door elkaar.
  • Verdeel het gehaktmengsel in zeven gelijke stevige ballen.
  • Smelt de boter in een braadpan.
  • Bak de gehaktballen rondom bruin in de boter.
  • Voeg vervolgens het hete water, curry, mosterd en ketjap manis toe.
  • Roer alles door met een siliconen spatel en zet de deksel schuin op de pan.
  • Laat de gehaktballen op laag vuur sudderen gedurende 25 minuten, waarbij je ze halverwege omdraait.

Notities

Serveer de pittige rundergehaktballen met de kruidige jus, eventueel op brood of bij je favoriete bijgerechten.
Een stevige rode wijn zoals een Merlot of Cabernet Sauvignon vormt een goede combinatie met de pittige gehaktballen en de rijke jus.

Nutrition

Calories: 330kcal | koolhydraten: 6g | Protein: 25g | Vet: 23g | Zout: 1.2mg | Sugar: 1.5g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gepofte Knoflookbroodjes met Kruidenboter en Mozzarella

Bereidingstijd45 minuten
Recept categorieën: Brood, Hapjes, Kaas
Porties: 4
calorieën: 420kcal
Auteur: ChatGTP

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Snijd met een scherp koksmes de bovenkant van de knoflookbollen af.
  • Leg de bollen knoflook op een stuk aluminiumfolie, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout.
  • Vouw de aluminiumfolie dicht met de opening naar boven.
  • Bak het pakketje 30 minuten in de oven op een rooster.
  • Zorg eventueel voor een opvangbakje onder het pakketje om druppels op te vangen.
  • Ga ondertussen verder met de volgende stappen.
  • Snijd de rode paprika in kleine stukjes en hak de peterselie fijn.
  • Maak een kruidenboter door de roomboter te mengen met de rode paprika, peterselie, peper en zout.
  • Haal de gepofte knoflooktenen uit de bollen en voeg ze toe aan de kruidenboter.
  • Prak alles met een vork door elkaar.
  • Snijd de stokbroden over de lengte doormidden en verdeel het knoflookbotermengsel over de broodhelften.
  • Bestrooi royaal met geraspte mozzarella.
  • Plaats de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze gedurende 12 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is en de broodjes goudbruin zijn.

Notities

en frisse Chardonnay of een lichte Pinot Grigio past goed bij de romige knoflookboter en de smeuïge mozzarella.

Nutrition

Calories: 420kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 15g | Vet: 25g | Zout: 1.5mg | Sugar: 1g

Recept afdrukken
No ratings yet

Broodje Gyros met Tzatziki

Recept categorieën: Broodjes, Kip
Land van herkomst: Griekenland
Porties: 2
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Gyros:

Instructies

Stap 1: Maak de Gyros Marinade

  • Meng in een ruime kom Griekse yoghurt met olijfolie, Gyros Kruidenmix, Hot & Spicy Kruidenmix, fijngesneden knoflooktenen en de rasp van de citroen.
  • Snijd de kippendijfilets in reepjes en voeg ze toe aan de marinade.
  • Meng goed door en laat de kip 1 tot 3 uur marineren in de koelkast.

Stap 2: Bereid de Tzatziki

  • Snijd de komkommer over de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten met een theelepel.
  • Rasp de komkommer met een blokrasp en laat het uitlekken in een vergiet.
  • Druk met een lepel het overtollige vocht uit de komkommer.
  • Doe de Griekse yoghurt in een schaaltje en voeg de uitgelekte komkommer toe.
  • Pers de knoflooktenen uit en voeg ze samen met een scheut extra vierge olijfolie toe aan de yoghurt.
  • Hak de muntblaadjes en peterselie fijn en voeg ze toe aan de tzatziki.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Zet de tzatziki in de koelkast tot gebruik.

Stap 3: Bereid de Broodjes Gyros

  • Bak de naanbroden zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snijd de tomaat in plakken en de rode ui in dunne ringen.
  • Verwarm de friteuse voor op 170 graden Celsius en bak de frietjes goudbruin volgens de instructies op de verpakking.
  • Bak de gemarineerde kipstukjes gaar in een droge koekenpan.
  • Beleg de naanbroden met een laagje tzatziki, plakken tomaat, frietjes, rode uienringen en de gyros.
  • Garneer de broodjes met grof gesneden peterselie en dille.
  • Serveer de broodjes Gyros direct en geniet ervan!

Notities

Nu ben je klaar om te genieten van deze heerlijke broodjes Gyros met zelfgemaakte tzatziki! Eet smakelijk!

Recept afdrukken
No ratings yet

Zelfgemaakte Berenklauwen met Pindasaus

Recept categorieën: Rundvlees, Snack
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Berenklauw / Berenhap:

Pindasaus:

Instructies

Stap 1: Bereid de Gehaktballen

  • Meng het rundergehakt in een kom met paneermeel, ei, mosterd, sambal oelek, fijngesneden verse peterselie, peper en zout.
  • Vorm gelijkmatige gehaktballen van het mengsel.
  • Weeg ze eventueel af voor een gelijke grootte.
  • Bak de gehaktballen bijna gaar in een koekenpan.
  • Ze zullen nog verder garen in de friteuse.

Stap 2: Maak de Pindasaus

  • Pers de knoflookteentjes en doe ze samen met het citroensap in een pan.
  • Verwijder eventuele pitjes uit het citroensap.
  • Voeg de pindakaas, ketjap manis, sambal oelek, basterdsuiker en water toe.
  • Verwarm het mengsel op laag vuur terwijl je blijft roeren met een garde.
  • Pas de dikte van de saus aan naar wens door water toe te voegen voor een dunner resultaat, of door het mengsel in te koken voor een dikkere saus.

Stap 3: Bak de Berenklauwen

  • Verwarm de friteuse voor op 170 graden Celsius.
  • Snijd de gehaktballen in drieën en de uien in dikke schijven.
  • Plaats een schijf ui tussen twee stukken gehaktbal en rijg ze aan een satéprikker.
  • Bak de Berenklauwen gedurende minstens 2 minuten in de friteuse tot ze goudbruin en gaar zijn.

Stap 4: Serveer

  • Serveer de zelfgemaakte Berenklauwen met de zelfgemaakte pindasaus.
  • Geniet van deze heerlijke klassieker, perfect voor een gezellige avond met vrienden of familie!
  • Nu ben je klaar om te genieten van je zelfgemaakte Berenklauwen met pindasaus!
  • Eet smakelijk!

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde Paprika Feta Dip

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Borrelhapjes, Saus, Voorgerechten
Porties: 400 gram
calorieën: 150kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • Halveer de puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en leg ze met het vel naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Grill de paprika's 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Laat ze daarna afkoelen en verwijder het vel van de paprika’s.
  • Doe de gegrilde paprika's in de foodprocessor.
  • Voeg Griekse yoghurt, twee derde van de feta, een gepelde knoflookteen, oregano, paprikapoeder, zout, peper en olijfolie toe.
  • Voeg indien gewenst Hot & Spicy Kruidenmix toe voor extra pit.
  • Mix alles tot een gladde massa.
  • Schep de dip in een mooi serveerschaaltje.
  • Bestrooi met verkruimelde feta en fijngehakte munt en peterselie.
  • Serveer de gegrilde paprika feta dip met scrocchi toastjes.

Notities

Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio, vormt een verfrissende combinatie met de romige en kruidige smaken van deze dip.

Nutrition

Calories: 150kcal | koolhydraten: 5g | Protein: 8g | Vet: 11g | Zout: 0.9mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige Kip Quiche

Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten, Kip
Porties: 1 quiche
calorieën: 450kcal
Auteur: ChatGTP

Instructies

  • Pel en snipper de ui.
  • Halveer de puntpaprika, verwijder de zaadjes en snijd in kleine blokjes.
  • Hak de knoflookteen fijn.
  • Snijd de kipfilet in kleine reepjes, marineer met olijfolie en kipkruiden.
  • Bak de kipfilet bruin in een pan.
  • Voeg vervolgens de ui, paprika en knoflook toe en bak kort mee.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Vet de quichevorm in met roomboter.
  • Leg het quichedeeg in de vorm en druk het goed aan met je duim.
  • Verwijder overtollig deeg door het tegen de randen van de vorm te duwen en prik gaatjes in de bodem.
  • Verdeel het kipmengsel gelijkmatig over het deeg in de quichevorm.
  • Klop de eieren los met de slagroom.
  • Voeg het verkruimelde bouillonblokje, peterselie, tomatensaus en Hot & Spicy Kruidenmix toe.
  • Meng goed en giet het mengsel over de kip in de quichevorm.
  • Bestrooi met geraspte kaas en bak de quiche gedurende 40 minuten.
  • Haal de quiche na het bakken direct uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.

Notities

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc vormt een goede combinatie met deze pittige kip quiche. Hun smaken zullen de kruidige tonen van de quiche aanvullen en zorgen voor een aangename balans tijdens het diner.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 20g | Protein: 25g | Vet: 30g | Zout: 2mg | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Nacho Kaasdip

Totale tijd10 minuten
Recept categorieën: Kaas, Saus
calorieën: 200kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de slagroom en de melk in een steelpannetje.
  • Bewaar 50 milliliter melk voor stap 4.
  • Pel de knoflookteen en pers deze uit boven de pan.
  • Voeg de geraspte cheddar toe en laat smelten terwijl je roert met een garde.
  • Breng op smaak met Hot & Spicy Kruidenmix en voeg zout toe naar smaak.
  • Meng de maïzena met de achtergehouden melk in een apart kommetje.
  • Roer dit door met een lepeltje en voeg toe aan de nacho kaasdip.
  • Verhit de dip tot de gewenste sausdikte terwijl je blijft roeren met een garde.
  • Giet de dip in het gewenste servies.
  • Laat het een beetje afkoelen, maar zet het niet in de koelkast.
  • De dip zal namelijk steviger worden na verloop van tijd.
  • Snipper de rode ui en meng het met gehakte peterselie.
  • Strooi dit over de dip en serveer met een zak nacho chips.

Notities

Een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een fruitige rosé zou goed samengaan met deze romige nacho kaasdip. Hun frisse smaken en lichte zoetheid zullen het pittige karakter van de kaasdip mooi aanvullen.

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 8g | Protein: 6g | Vet: 15g | Zout: 0.5mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Truite Saumonée en Bellevue

Zalmforel Bellevue
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Zalm
Porties: 10
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Voor het opmaken:

Voor de kruidenmayonaise:

Instructies

  • Prei, ui, wortel, laurier en geplette peperkorrels in ruim koud water zetten en 1/2 uur zachtjes laten trekken.
  • Bouillon op smaak brengen met zout, citroensap en wijn.
  • Vis stevig in magnetronfolie wikkelen.
  • Ingepakte vis in kokende bouillon laten glijden en in ongeveer 10 minuten tegen de kook aan bijna gaar laten worden.
  • Vis uit de bouillon nemen en in de bouillon laten afkoelen.

Opmaken:

  • Afgekoelde vis voorzichtig uit de bouillon nemen.
  • Met een scherp mes een ondiepe insnijding in de lengte over de rug maken.
  • Aan één zijde het vel verwijderen (zorg ervoor dat het visvlees niet beschadigd wordt).
  • De rugvin verwijderen.
  • Gelatine 5 minuten in ruim koud water weken.
  • Verwarm 4 dl bouillon tot lauw.
  • Los hierin de uitgeknepen gelatine op.
  • Zet de gelei op een koele plaats.
  • Leg de forel op een grote schaal.
  • Schaaf de komkommer in flinterdunne plakjes.
  • Laat deze uitlekken en haal ze door de lobbig geworden gelei.
  • Maak een schubbenpatroon aan de ontvelde zijde van de forel door de plakjes komkommer vanaf de kop dakpansgewijs in rijen op de vis te plakken.
  • Bestrijk beide zijden van de forel met de gelei.
  • Garneer de rug met stukjes zwarte olijf, plukjes peterselie en mayonaise.
  • Bestrijk de vis nogmaals met gelei.
  • Laat de rest van de gelei opstijven en snijd het in stukjes.
  • Leg deze rondom de vis.
  • Garneer met partjes limoen.

Kruidenmayonaise:

  • Klop de eidooier met mosterd en azijn door elkaar.
  • Voeg eerst druppelsgewijs en later iets sneller de olie toe, zodat er een vrij dikke (basis)mayonaise ontstaat.
  • Voeg kruiden, crème fraîche en kwark toe aan de mayonaise.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdun eventueel met slagroom.

Notities

Serveer de saus apart, gegarneerd met een toefje verse kruiden.
Voor dit gerecht zou ik een witte wijn aanbevelen die zowel fris als aromatisch is, om de delicatesse van de zalmforel aan te vullen. Een goede optie zou een Sauvignon Blanc zijn, bij voorkeur uit de Loire-vallei of Nieuw-Zeeland. De frisse zuren en de aroma's van groene kruiden en citrusvruchten in de wijn zullen goed samengaan met de vis en de kruidenmayonaise. Als je liever een rode wijn hebt, kun je kiezen voor een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir, omdat deze wijnen niet de smaken van het gerecht zullen domineren maar toch een mooie aanvulling kunnen zijn. Zorg ervoor dat de rode wijn niet te zwaar is, aangezien dit gerecht voornamelijk uit vis bestaat en een lichtere wijn beter past bij de delicate smaken.

Nutrition

koolhydraten: 10g | Protein: 20g | Vet: 20g | Zout: 2mg | Sugar: 2g

Recept afdrukken
No ratings yet

Verfijnde Gazpacho met Romige Geitenkaasmousse

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Soep, Tussengerecht
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4
calorieën: 320kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Gazpacho:

Mousse:

Instructies

Gazpacho:

  • Ontvel de tomaten.
  • Snijd de bleekselderij en venkelknol.
  • Pers de sinaasappels uit.
  • Mix de tomaten, bleekselderij, venkelknol, sinaasappelsap en tomatensap in een blender tot een glad mengsel.
  • Koel het mengsel goed in de koelkast.
  • Zeef het mengsel en mix het met de olijfolie met een staafmixer.
  • Breng op smaak met cayennepeper, kaneel en zout.
  • Koel opnieuw.

Mousse:

  • Verwijder de korst van de geitenkaas.
  • Snipper de sjalot, hak de knoflook en kruiden fijn.
  • Mix de geitenkaas in een keukenmachine met de knoflook, sjalot en kruiden tot een gladde mousse.
  • Breng op smaak met zout, peper en citroensap.

Dresseren:

  • Schep de gazpacho in glazen.
  • Leg een kleine quenelle van de geitenkaasmousse in elk glas.
  • Garneer met een plukje kervel.

Notities

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo past goed bij de verfijnde smaken van dit gerecht.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 12g | Vet: 25g | Zout: 1.2mg | Sugar: 7g