Recept afdrukken
No ratings yet

Pittige maissoep uit Mexico van appie

Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: Mexico
Dieët: Vegetarisch

Bereidingswijze

  • Rooster de peper in een koekenpan en snijd de zaadjes eruit
  • Boter verhitten in de pan en de ui en knoflook 3 min fruiten
  • Houd 4 lepels apart van de maïs en zet even weg
  • Doe de maïs in een pan en voeg de melk en rode peper toe, laat 10 min zachtjes koken
  • Daarna ga je de soep pureren met een staafmixer.
  • Snij de paprika in smalle reepjes
  • Crème fraîche en paprika door de soep roeren en even warm maken
  • Op smaak brengen met wat zout
  • Schep de soep in kommen en garneer met de overgebleven maïs en feta.

Tips / Opmerkingen

Doe er een broodje bij en je hebt een heerlijke maaltijdsoep!

Recept afdrukken
No ratings yet

Boeren pastei

Recept categorieën: Hartige taart, Kalfsvlees, Varkensvlees

ingrediënten

Bereidingswijze

  • maal de 2 vleessoorten grof, bak de ui aan en doe bovengenoemde in een kom.
  • Doe het ei en de wijn erbij, stukjes wortel en stukjes haricots verts erbij en laat ruim 2 uur marineren.
  • Let wel dat peper en zout erbij is geroerd.
  • Pak een mooi kjbakblik en vouw het deeg erin.
  • Let op: bovenkant ook met deeg afsluiten en maak er een schoorsteenpijp in.
  • Vul de vorm met het vleesmengsel en leg de deegplak erbovenop.
  • Goed aanduwen en denk aan het schoorsteenpijp.
  • Strijk de eierdooier over het vlees..
  • De voorverwarmde oven, 190 graden, openen en rooster in het midden.
  • Zet de pastei erin en bak dit samen 1 uur.
  • Leg er na 30 minuten een fel aluminiumfolie overheen, zodat de bovenkant niet te bruin kan worden.
  • Neem na 5 minuten rusten de pastei uit de vorm.

Tips / Opmerkingen

Warm opdienen met een pruimen saus of cranberriesaus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelkoekjes uit de oven en biefstuk met pizzakruiden

Recept categorieën: Groenten, Rundvlees
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Laat de gare spinazie uitlekken, druk ze uit en hak ze fijn.
  • Kook de aardappelen gaar, stamp ze tot een puree en wrijf die door een zeef.
  • Meng er de spinazie, de helft van de bloem, de eieren, de cottage cheese en wat zout, peper en
  • nootmuskaat door.
  • Meng er in delen de rest van de bloem door tot een kneedbaar geheel.
  • Vorm dit tot een rol, snijd die in 1 cm dikke plakken en kook die per 5 tegelijk 3 minuten in gezouten water.
  • Schik ze dakpansgewijs in rijen in een ovenschaal.
  • Vermeng de verse kaas met de pestosaus en de helft van de geraspte kaas, lepel dit mengsel over de gnocchi, verdeel er de rest van de kaas over en bak ze bij 175°C 45 minuten.
  • Bak de entrecotes in olijfolie aan beide kanten 1 minuut.
  • Knijp er de knoflook boven uit en strooi er zout en peper over.
  • Voeg de uitgelekte tomaatstukjes toe en laat nog 3 minuten stoven.

Tips / Opmerkingen

Serveer de peterselie erbij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Goulash ala Cucina Christina

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Hongarije
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bak de runderblokjes aan samen met de ui en knoflook.
  • Doe nu de paprika erbij en even aanbraden met evt.
  • de champignons.
  • Voegnuook het water toe
  • Voeg nu de tomatenpuree toe met paprikapoeder en oregano, evt.
  • andere kruiden.
  • Zet alles op een klein pitje en laat 5 uur garen met af en toe roeren.

Tips / Opmerkingen

Opdienen met puree of rijst met groente naar keuze

Recept afdrukken
No ratings yet

Couscous salade van Cucina Christina

een heerlijke salade bij warm weer.
Recept categorieën: Pasta, Rijst, Salade

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Alles goed mengen en 2 uur in de koeling zetten
  • Pak een platte schaal en leg er de rucola op.
  • Leg de goed gemengde couscous erop
  • Pak een glas witte wijn voor jezelf en ga lekker eten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spruitjessoep van Cucina Christina v2

Dit is een aangepast recept van Libelle
porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spekreepjes samen met de ui en sjalot bakken
  • Doe nu alles bijelkaar in de pan, op een handje vol spruitjes na, voor garnituur en de Spekreepjes ook achterhouden, maar ui en sjalot in de pan.
  • Kruidentuiltje eruit halen en pureren
  • Doe de Spekreepjes en de spruitjes nu in de soep en goed warm maken.
  • Afmaken met walnoten en peterselie, vlak voor het opdienen

Recept afdrukken
No ratings yet

Waldorfsalade van Cucina Christina

Recept categorieën: Kip, Noten, Salade

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pak een grote kom en doe alles erin.
  • Pak een grote lepel en meng alles door elkaar.
  • Maak de schaal leuk op met hele walnoot, peterselie en rozijnen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Knoflookboter en 2 sausjes

Recept categorieën: Boters, Saus, Voorgerechten

Bereidingswijze

Knoflookboter:

  • Meng alles door elkaar en doe in een potje.
  • Heerlijk met stokbrood.

Saus 1

  • Alles goed mengen, heerlijk bij gourmet

Saus 2

  • Alles goed mengen,

Tips / Opmerkingen

heerlijk als dipsaus of bij gourmet

Recept afdrukken
No ratings yet

Kip fatal salade

Recept categorieën: Kip, Salade

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Neem een grote kom en doe er alles in, behalve de garnering
  • Meng nu alles door elkaar en evt wat mayonaise erbij
  • Pak nu een schaal en maak af met garnering

Recept afdrukken
No ratings yet

Iris stew

Recept categorieën: Lamsvlees, Rundvlees, Stoofpot
Land van herkomst: Ierland

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe de kruiden in het thee-ei en hang dit in de bouillon
  • Doe de laurierblaadjes er ook bij
  • Braad nu het vlees bruin aan.
  • Voeg alle groente toe en schep deze goed door het vlees en laat 15 min meebakken
  • Voeg nu de kruidenbouillon toe tot alles onder staat.
  • Hang het thee-ei ook weer n de pan en eveneens de laurierblaadjes.
  • Laat dit geheel zeker 4 uur sudderen op een vlamverspreider, met de pit in de laagste stand, zodat het vlees goed gaar is.

Tips / Opmerkingen

Opdienen met een romige puree