Recept afdrukken
No ratings yet

Vissoep uit de Provence

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Soep, Vis
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kommetje saffraandraadjes ca. 5 minuten weken in 2 eetlepels heet water.
  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • Kabeljauwfilet in blokjes snijden.
  • In kom 3 eetlepels olie, helft van knoflook en helft van saffraandraadjes door elkaar mengen. Kabeljauwfilet erdoor scheppen en ca. 10 minuten laten staan.
  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud stromend water en ontvellen.
  • Tomaten in vieren snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Provençaalse kruiden met dik garen tot bosje bij elkaar binden.
  • Ui pellen en grof snipperen.
  • Prei schoonmaken, wassen en in dunne ringen snijden.
  • Bleekselderij wassen en in plakjes snijden.
  • In soeppan rest van olie verhitten.
  • Ui, prei, bleekselderij en rest van knoflook ca. 2 minuten zachtjes glazig fruiten.
  • Tomaten erdoor roeren.
  • Bouillontabletten erboven verkruimelen.
  • Toevoegen: 1 liter water, kruidenbosje, sinaasappelschil en rest van saffraan met vocht.
  • Aan de kook brengen en ca. 20 minuten op matig hoog vuur laten koken (koken is nodig voor binden van olie en vocht).
  • Blokjes kabeljauw met marinade en fruit de mer aan soep toevoegen.
  • Soep nog ca. 5 á 8 minuten tegen de kook aan verwarmen.
  • Intussen ondiepe schaal en soepterrine voorverwarmen.
  • Met schuimspaan blokjes vis en fruit de mer in ondiepe schaal scheppen 'en (onder aluminiumfolie) warm houden.
  • Kruidenbosje en sinaasappelschil uit soep verwijderen.
  • Tomatenpuree en Pastis door soep roeren.
  • Soep op smaak brengen met zout en peper en overdoen in soepterrine.
  • Peterselie erboven fijnknippen en erdoor roeren.
  • Vis door soep scheppen.
  • Serveren met croûtons (in olijfolie gebakken blokjes brood) en rouille.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vissoep

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Soep, Vis
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

VoorBereiden:

  • Kabeljauw en garnalen in ca. 2 uur laten ontdooien.
  • In zeef mosselen onder koud stromend
  • water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • In kopje 1/2 dl heet water met saffraan ca. 5 minuten laten weken.
  • Olie in kom schenken.
  • 2 Teentjes knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Helft van saffraan oplossing erdoor roeren.
  • Kabeljauw in grove stukken snijden en samen met garnalen en mosselen door marinade scheppen.
  • Vismengsel afgedekt ca. 1 uur in koelkast laten marineren, af en toe omscheppen.
  • Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Prei, bleekselderij en venkel schoonmaken, in kleine stukjes snijden en wassen.
  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, onder koud stromend water afspoelen en ontvellen.
  • Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in stukjes snijden.
  • Sinaasappel uitpersen.
  • 3 Eetlepels van marinade in grote (soep)pan scheppen en verhitten.
  • 1 Teentje knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Alle groenten toevoegen en ca. 3 minuten zachtjes bakken.
  • Erdoor roeren: sinaasappelsap, laurierblaadjes, Provençaalse kruiden, 1 eetlepel tomatenpuree, fond en rest van saffraanoplossing.
  • Aan de kook brengen en ca. 30 minuten zachtjes laten koken.
  • Intussen rest van knoflook pellen en boven kommetje uitpersen.
  • Mayonaise, rest van tomatenpuree en sambal erdoor roeren.
  • Rouille pittig op smaak brengen met zout en peper en eventueel nog wat sambal.
  • Stokbroden in 12 plakjes snijden en op grillrooster leggen.
  • In kopje peterselie fijnknippen.

Bereiden:

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Laurierblaadjes uit bouillon verwijderen.
  • Bouillon opnieuw aan de kook brengen.
  • Vis met marinade toevoegen.
  • Op hoog vuur in ca. 5 á 7 minuten gaar koken (door hoge verhitting gaat olie een emulsie aan met bouillon en wordt de soep enigszins gebonden).
  • Intussen sneetjes stokbrood onder grill in ca. 2 minuten roosteren.
  • Bouillabaisse op smaak brengen met zout, peper en likeur.
  • Sneetjes stokbrood besmeren met rouille.
  • Bouillabaisse over vier soepborden verdelen.
  • Sneetjes stokbrood erover verdelen.
  • Peterselie erover strooien.
  • Rest van bouillabaisse overdoen in soepterrine en op tafel zetten.
  • Rest van stokbrood met rouille erbij geven.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vispie

Aller Hande 1997
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In koekenpan 60 g boter zachtjes smelten.
  • Rösti al omscheppend ca. 5 minuten bakken.
  • Kappertjes toevoegen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Kabeljauw in blokjes van ca. 11/2 cm snijden.
  • In pan 1/4 liter water, wijn, laurierblad, snufje zout en peper aan de kook brengen.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen.
  • Kabeljauw ca. 2 à 3 minuten tegen de kook aan verwarmen.
  • Met schuimspaan vis op diep bord scheppen en laten afkoelen (pocheervocht bewaren).
  • In steelpan rest van boter verhitten.
  • Bloem toevoegen.
  • Pocheervocht scheutje voor scheutje toevoegen tot gebonden saus ontstaat.
  • Crème fraîche toevoegen.
  • Peterselie erboven fijnknippen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Vormpjes invetten.
  • Vis over vormpjes verdelen.
  • Saus over vis verdelen.
  • Rösti bovenop visragout leggen.
  • Bestrooien met geraspte kaas.
  • Visies in ca. 20 á 25 minuten gaar en goudbruin bakken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkensfilet met uiensaus

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Varkensfilet ca. 1 uur voor gebruik uit koelkast nemen).
  • Ui pellen en snipperen.
  • Appel schillen, in vieren snijden, klokhuis verwijderen en appel in blokjes snijden.
  • Besprenkelen met citroensap.
  • Varkensfilet droogdeppen met keukenpapier.
  • In braadpan boter verhitten.
  • Varkensfilet op hoog vuur in ca. 3 à 5 minuten rondom bruin braden.
  • Varkensfilet uit pan op bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden.
  • In achtergebleven braadvet ui en blokjes appel al omscheppend ca. 5 minuten bakken.
  • Appelsap toevoegen.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen.
  • Geheel aan de kook brengen en ca. 3 minuten zachtjes laten doorkoken.
  • Saus pureren met staafmixer.
  • Varkensfilet terugdoen in pan.
  • Gedroogde appeltjes en tijm toevoegen.
  • Varkensfilet afgedekt op laag vuur ca. 25 minuten laten stoven, af en toe keren.
  • Varkensfilet uit pan op bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden.
  • Tijm uit saus verwijderen.
  • Crème fraîche erdoor roeren.
  • (Zonodig saus binden met allesbinder.)
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Varkensfilet met scherp mes in plakken snijden.
  • Plakken over twee borden verdelen.
  • Saus erover verdelen.
  • Garneren met toefjes peterselie.
  • Serveren met sperziebonen en aardappelpuree.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tonijnroomsaus met pasta

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Saus
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tagliatelle gaar koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Courgette wassen, schoonmaken en in plakjes snijden.
  • Tonijn afgieten.
  • In hapjespan olie verhitten.
  • Ui ca. 2 minuten bakken.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Courgette toevoegen en al
  • omscheppend ca. 3 minuten meebakken.
  • Wijn, tonijn, dille en slagroom toevoegen.
  • Saus al roerend aan de kook brengen en binden met allesbinder.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Tagliatelle afgieten en op twee borden scheppen.
  • Saus erover verdelen.
  • Kappertjes erover strooien.
  • Garneren met toefjes peterselie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tomatensalade met tonijn

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Brunch, Lunch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Sjalotjes pellen en in flinterdunne ringen snijden.
  • In zeef tonijn goed laten uitlekken.
  • Citroen uitpersen.
  • In kom citroensap, olie, kappertjes en tijm tot dressing roeren.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Tonijn in grove stukken verdelen.
  • Tonijn en sjalot door dressing scheppen.
  • Geheel afgedekt in koelkast ca. 1 uur laten intrekken (= marineren).
  • Intussen tomaten wassen en in stukjes snijden.
  • In zeef fetablokjes laten uitlekken.
  • Fetablokjes halveren.
  • Olijven in plakjes snijden.
  • In kopje peterselie fijnknippen.

Bereiden:

  • Tomaatstukjes over vier diepe borden verdelen.
  • Tonijn met sjalot uit dressing scheppen en over tomaatstukjes verdelen.
  • Achtergebleven dressing goed doorkloppen en over tonijn en tomaatstukjes sprenkelen. Fetablokjes erover verdelen.
  • Olijven en -peterselie erover strooien.
  • Serveren met ciabatta (Italiaans stokbrood)

Recept afdrukken
No ratings yet

Tomaten kippensoep met maïs

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Kip, Soep
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Kipfilet in stukjes snijden.
  • Ui pellen en fijnsnipperen.
  • Prei schoonmaken, in dunne ringetjes snijden en wassen.
  • Maïs afgieten.

Bereiden:

  • In soeppan olie verhitten.
  • Ui ca. 1 minuut fruiten.
  • Toevoegen: tomatenblokjes, 3 dl water, maïs, kipfilet en tacokruiden. Bouillontabletten erboven verkruimelen.
  • Soep aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes laten koken.
  • Prei erdoor scheppen en ca. 1 minuut meewarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • In twee kommen scheppen.
  • Peterselie erboven fijnknippen.
  • Serveren met tortillachips.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tagliatelle met doperwten en spek

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Pasta, Varkensvlees, Voorgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Champignons schoonvegen met keukenpapier en in kleine stukjes snijden. Katenspek in reepjes snijden.
  • In kopje peterselie fijnknippen.

Bereiden:

  • In pan tagliatelle met zout gaar koken volgens gebruiksaanwijzing. In hapjespan boter smelten.
  • Spek ca. 2 minuten zachtjes uitbakken.
  • Champignons toevoegen en ca. 2 minuten zachtjes meebakken.
  • Doperwten toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes meewarmen.
  • Tagliatelle afgieten.
  • Slagroom erdoor roeren en in ca. 2 minuten door en door warm laten worden.
  • Op, vier borden tagliatelle als nestje leggen.
  • Champignonmengsel in midden scheppen.
  • Peterselie en helft van Parmezaanse kaas erover strooien.
  • Rest apart erbij geven.

Recept afdrukken
No ratings yet

Stoofschotel met shoarmavlees

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Stoofpot, Vlees
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In kom mix met tomatensap ca. 10 minuten laten wellen.
  • Intussen komkommer wassen, in lengte halveren, zaadlijst verwijderen en helften in blokjes snijden. In pan boter verhitten.
  • Vlees in ca. 2 minuten rondom bruin bakken.
  • Uit pan op bord scheppen.
  • In zelfde pan aardappelpartjes al omscheppend ca. 5 minuten bakken.
  • Vlees, komkommer en paprika toevoegen.
  • Mix met vocht erdoor roeren, aan de kook brengen en schotel afgedekt ca. 10
  • minuten zachtjes laten stoven.
  • Peterselie erboven fijnknippen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Scholfilet met pesto

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
porties: 2 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan ruim water aan de kook brengen.
  • Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
  • Tomaten in vieren snijden en zaadjes verwijderen.
  • Vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
  • Courgette wassen, schoonmaken en schuin (met kaasschaaf) in plakken schaven. Bestrooien met zout en peper.
  • Schaaltjes invetten.
  • Plakken courgette over bodem van 1 schaaltje verdelen.
  • Olie en pesto in kommetje door elkaar roeren.
  • Knoflook pellen en erboven uitpersen.
  • Stukjes tomaat in schaaltje op courgette scheppen.
  • 2 Eetlepels pestomengsel erover sprenkelen.
  • Scholfilets in lengte halveren.
  • Bestrooien met zout en peper en bestrijken met rest van pestomengsel.
  • Scholfilets met velkant naar beneden in andere schaaltje leggen.
  • Schaaltje afdekken met magnetronfolie, stukje open laten voor stoom.
  • Vis in magnetron in ca. 5 minuten op 3/4 van vermogen (525 Watt) verwarmen.
  • Vis nog ca. 3 minuten laten nagaren.
  • Intussen schaaltje met groente in magnetron ca. 5 minuten onafgedekt op 3/4 van vermogen verwarmen.
  • Intussen peterselie in kopje fijnknippen.
  • Peterselie en kaas door elkaar scheppen.
  • Schol over twee borden verdelen.
  • Groentemengsel om vis rangschikken.
  • Bestrooien met peterselie-kaasmengsel.
  • Serveren met krielaardappeltjes.