Port gembersaus

AH 12 maanden Lekker Eten
Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 125 g boter in blokjes
  • 2 tenen knoflook geplet
  • 4 cm verse gemberwortel in dunne plakjes
  • 3 takjes tijm
  • 200 ml rode port
  • 1 pot wildfond 380 ml

Instructies

Voorbereiden:

  • Smelt 25 g van de boter in een steelpan en fruit de knoflook, gember en tijm zachtjes 2 minuten.
  • Voeg de port en de fond toe en breng alles aan de kook.
  • Laat het vocht op matig hoog vuur inkoken tot er ca. 150 ml over is.
  • Zeef de saus boven een schone steelpan en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus afkoelen en bewaar hem tot gebruik in de koelkast.

Bereiden

  • Breng de saus in de steelpan aan de kook.
  • Voeg de resterende boter toe.
  • Neem de pan van het vuur en klop alles met de staafmixer tot een mooi gebonden saus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker bij hazenrugfilet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Saus
Land van herkomst Frankrijk