Port gembersaus
AH 12 maanden Lekker Eten
Equipment
Ingrediënten
- 125 g boter in blokjes
- 2 tenen knoflook geplet
- 4 cm verse gemberwortel in dunne plakjes
- 3 takjes tijm
- 200 ml rode port
- 1 pot wildfond 380 ml
Instructies
Voorbereiden:
- Smelt 25 g van de boter in een steelpan en fruit de knoflook, gember en tijm zachtjes 2 minuten.
- Voeg de port en de fond toe en breng alles aan de kook.
- Laat het vocht op matig hoog vuur inkoken tot er ca. 150 ml over is.
- Zeef de saus boven een schone steelpan en breng op smaak met zout en peper. Laat de saus afkoelen en bewaar hem tot gebruik in de koelkast.
Bereiden
- Breng de saus in de steelpan aan de kook.
- Voeg de resterende boter toe.
- Neem de pan van het vuur en klop alles met de staafmixer tot een mooi gebonden saus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij hazenrugfilet.