Recept afdrukken
No ratings yet

Hawaï Rijst

Allerhande 2002
Bereidingstijd1 u 5 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst
porties: 4 personen
Calorieën: 600kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Ui pellen en fijnsnijden.
  • Tonijn laten uitlekken en met vork loshalen.
  • Ananasstukjes laten uitlekken, 1/2 dl sap apart houden.
  • Steeltjes van peterselie verwijderen, tijmblaadjes van takjes rissen.
  • Kruiden fijnhakken.
  • In hapjespan olie verhitten en ui glazig bakken.
  • Tomatenpuree toevoegen en 1 minuut meebakken.
  • Ananassap en enkele eetlepels water toevoegen tot smeuïge saus ontstaat.
  • Tonijn, paprika, verse kruiden en rijst erdoor scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Ovenschaal invetten.
  • Helft van rijstmengsel in schaal scheppen, uitspreiden over bodem.
  • Helft van ananas erover verdelen en bestrooien met helft van geraspte kaas.
  • Zo nog een laag maken.
  • Tot gebruik afgedekt bewaren.
  • Oven voorverwarmen op 220 °C.
  • Ovenschotel in midden van oven in ca. 30 minuten goudbruin laten worden.

Nutrition

Calorieën: 600kcal | koolhydraten: 71g | Eiwit: 34g | Vet: 20g

Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterde wintergroenten

Bereidingstijd50 min
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Calorieën: 695kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 225°C of gasovenstand 5.
  • Spruitjes schoonmaken, wassen en grote exemplaren halveren.
  • Wortels schoonmaken en in plakjes snijden.
  • Gember schillen en fijnhakken.
  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • Wortels, spruiten, knoflook en gember met olie in ovenschaal omscheppen.
  • In midden van oven groenten in ca. 25 minuten beetgaar roosteren, af en toe omscheppen.
  • Intussen rijst volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken.
  • Cashewnoten grof hakken.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden.
  • In kom chilisaus, sojasaus en bosui door elkaar roeren.
  • Cashewnoten door rijst scheppen.
  • Rijst over vier borden verdelen.
  • Chilisaus door groenten mengen en groenten naast rijst scheppen.

Nutrition

Calorieën: 695kcal | koolhydraten: 102g | Eiwit: 16g | Vet: 27g

Recept afdrukken
No ratings yet

Stroganoff

Recept categorieën: Bijgerecht, Rijst
Land van herkomst: Oost Europa
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Zet de rijst op met 350 ml water en 1 theelepel zout.
  • Wanneer de rijst kookt, zet deze dan 20 minuten op laag vuur.
  • Snipper de uien in kleine blokjes.
  • Verwarm een koekenpan met Bak&Braden,voeg de uien toe en smoor ze 5 minuten tot ze glazig worden.
  • Bak daarna het paprika poeder 1 minuut mee.
  • Voeg vervolgens de champignons en Alpro® soya Reepjes toe en bak het geheel 4 minuten.
  • Voeg tenslotte de Alpro® soya Cuisine,Light en de groente bouillon toe,kook alles een paar minuten.
  • Breng de stroganoff op smaak met citroensap, zout en peper.
  • Strooi de gehakte peterselie over de saus.
  • Serveer de stroganoff met de rijst en geniet!
  • Deze week gaan we weer variëren op een traditioneel vleesgerecht:Boeuf Stroganoff
  • In plaats van rundvlees gebruik ik de pittige reepjes van Alpro, maar je kunt hier ook de licht pittig gekruide variant van nemen.
  • Deze reepjes nemen de smaken van de saus extra goed op.

Recept afdrukken
No ratings yet

Nasi met Tofu en satésaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Indonesië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Roer een marinade van sojasaus, chilisaus en gembersiroop en marineer hierin de Alpro soya Tofu Basis.
  • Verwarm een scheutje Alpro soya Bakken & Braden in een wok.
  • Bak de ui, wortel en prei tot de ui glazig is.
  • Voeg de nasikruiden toe, volgens de gebruiksaanwijzing en vervolgens de rijst en de taugé.
  • Verwarm een scheutje Alpro soya Bakken & braden in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de Alpro soya Tofu Basis 4 minuten.
  • Verwarm intussen de satésaus.
  • Serveer de nasi met de Alpro soya Tofu Basis en de satésaus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkens blokjes met ananas ketjap saus en djahe

Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
porties: 8 personen
Auteur: Jan Plasmans

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snij knoflook, paprika's en uien fijn.
  • Zet de poulet aan in olie en vervolgens paprika en uien erbij.
  • Hierna kunnen alle overige kruiden en ananas er bij.
  • Vervolgens water en ketjap toevoegen, een beetje aanvoelen of het niet te waterig wordtwordt nog wel afgebonden.
  • Ondertussen de rijst koken.
  • De saus garen en afbinden.
  • Gerecht serveren met rijst en saus in aparte pan.

Recept afdrukken
No ratings yet

Nasi Goreng

Rijst uit Singapore
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Jan Plasmans

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Fruit in wat slaolie de trassie, knoflook en de ui, tot deze begint de bruinen.
  • Doe er dan de garnalen, de prei, de selderij en wat sambal bij en kruid af.
  • Voeg als laatste de droog gekookte rijst en 1 eetlepel ketjap toe en meng alles goed door elkaar.
  • Laat op klein vuur circa 10 minuten doorsudderen en roer goed.
  • Bak intussen een omelet van de geklutste eieren (doe er wat zout en peper bij),rol de omelet op en snijd er reepjes van.
  • Garneer de warme nasi met de reepjes ei en schijfjes komkommer.

Recept afdrukken
No ratings yet

Nasi Goreng 2

Rijst uit Istemewa
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Jan Plasmans

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een wok of pan met zware, dikke bodem.
  • Bak de skalotjes, knoflook en de Spaanse peper in 1 a 2 minuten zacht.
  • Schep de rijst er goed doorheen.
  • Vermeng bruine suiker, soja saus en ei en giet het mengsel over de rijst.
  • Maak het op smaak af met zout en peper en doe de champignons, garnalen en
  • cashewnoten erbij.
  • Bak het geheel op een hoog vuur tot de eieren gaar en de andere ingredienten heet zijn.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rijst met tahoe, prei, uien, bananen en satesaus

Recept categorieën: Fruit, Groenten, Hoofdgerechten, Rijst
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Jan Plasmans

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst op laag vuur gaar en droog.
  • Snij ondertussen de tahoe in blokjes van een centimeter op een bord en marineer ze met gemberpoeder, knoflookpoeder en flink wat ketjap (zoet of zout).
  • Af en toe goed omscheppen.
  • Fruit de ui met knoflook en de prei en breng dit op smaak met santen (liefst van een blok,anders een zakje),laos, koriander,komijn en kurkuma en een mespunt sambal.
  • Wees met de kruiden niet zuinig.
  • Goed doorscheppen.
  • Als de tahoe een uur gemarineerd is deze toevoegen aan de groente / kruidenmengsel en zachtjes meebakken.
  • Vervolgens de droge gare rijst erdoor scheppen en voorzichtig meebakken.
  • Op smaak brengen met ketjap en sambal.
  • Maak van de satesaus en wat melk een dikke romige saus.
  • Doe de nasi op de borden, bestrooi deze met seroendeng en vervolgens met de satesaus en geef er gesneden banaan en atjar tjampoer bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Nasi Koening

Ketan Rijst met komkommer uit Indonesie
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst
Land van herkomst: Indonesië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Jan Plasman

ingrediënten

Bereidingswijze

  • U kan de 7½ dl dunne santen ook vervangen door ¼ blok santen op te lossen in 7½ dl water.
  • Was de rijst en de ketan samen goed, totdat het water helder blijft.
  • Voeg dan de santen en de boemboes toe.
  • Zet dit op het vuur en roer af en toe, totdat de santen of het water is verdampt.
  • Laat de rijst ongeveer 10 minuten rusten en stoom hem daarna in een rijststomer gedurende 45 a 60 minuten.
  • Schep de warme rijst uit de stomer en verwijder de djeroek poeroet en de sereh.
  • Serveer hem op een platte schaal,gegarneerd met plakjes komkommer aan de rand, de fijngesneden rode lombok en de in dunne reepjes gesneden omelet.
  • Strooi er gefruite uitjes over.

Recept afdrukken
No ratings yet

Cotelettes d'Agneau a l'Indienne

Lams koteletjes uit Indonesie
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Lamsvlees, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Jan Plasmans

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst.
  • Geef zout en peper op de koteletten, smelt de boter in een pan, verhit ze en sauteer hierin op hoog vuur de koteletten.
  • Schil ondertussen de uien en hak ze zo fijn mogelijk.
  • Zodra de koteletten bruin zijn halen we ze uit de pan en houden ze warm.
  • Smelt de uien in de boter, laat ze niet bruin worden, geef er zout en peper over, de gehakte gember en wat kerriepoeder.
  • Laat op zacht vuur sudderen.
  • Schil ondertussen de knoflook en pers deze uit.
  • Voeg dit bij de uien zodra deze goed gesmolten zijn en geef er de wijn bij.
  • Laat het enkele minuten koken en voeg de slagroom toe.
  • Kook het nog 3 minuten en controleer de smaak.
  • Corrigeer die eventueel met zout en peper.
  • Leg de rijst in een halve bol op de schaal,omring hem met de koteletten,schenk hier wat saus over en serveer.