Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Tomatensoep met rode curry en groene asperges

Beetje pittig maar erg lekker.
Recept categorieën: Groenten, Soep
Dieët: Vegetarisch

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de bouillon met de tomaten, cocoscrème en rode curry, let op niet teveel water!
  • Pureren met de staafmixer
  • Doe de asperges erbij en laat 5 min gaarkoken, op een lage pit.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Spiesjes van sla en rundervink met pittige tomatensaus

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tomaatjes afhankelijk van formaat halveren of in kwarten snijden.
  • Paprika in blokjes snijden.
  • Sjalot pellen en snipperen.
  • Korianderblad fijnsnijden.
  • In kom tomaatjes en paprika omscheppen met verkruimeld chilipepertje, sjalot en koriander.
  • (Mini)vinken in plakjes snijden en om en om plakjes slavink en rundervink horizontaal aan satéstokje steken.
  • Kwart van tomaatjes mengsel op hete grillplaat leggen.
  • Regelmatig omscheppen met 2 houten spatels, tot tomaatjes bijna gaar zijn.
  • Tomaatjes in pannetje scheppen en op grillplaat of onder grill element warm houden.
  • Intussen spiesjes, bruin en gaar bakken.
  • Sateetjes op het bord leggen en de tomatensaus ernaast scheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met puntjes op de grillplaat geroosterd shoarmabrood.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Linzensalade met gegratineerde geitenkaas

AllerHande 2004
Recept categorieën: Brunch, Kaas, Lunch, Salade
Land van herkomst: Frankrijk
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven op 200 °C voorverwarmen.
  • In kom dressing kloppen van olie, azijn, mosterd, helft van peterselie en zout en peper naar
  • smaak.
  • Knoflook met mes pletten en ongepeld in dressing leggen zodat smaak kan intrekken.
  • Folie van geitenkaasjes verwijderen en schaaltjes in oven zetten.
  • Geitenkaasjes 7-8 minuten verwarmen.
  • Intussen in schaal linzen mengen met dressing en romaatjes.
  • Krulsla, uiringen en linzensalade over vier borden verdelen.
  • Knoflook uit salade verwijderen.
  • Geitenkaasjes uit oven nemen en op sla leggen.
  • Peterselie erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Dit gerecht kan ook als bijgerecht worden geserveerd, bij gestoofde karbonades bijvoorbeeld.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Zomerstamppotje met veldsla en romaatjes

Allerhande 2002
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Stamppot
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schillen en in pan met bodem water en zout in ca. 20 à 25 minuten gaarkoken.
  • Tomaatjes wassen en halveren.
  • Bieslook fijn knippen.
  • Worteltjes van veldsla verwijderen.
  • Aardappels afgieten en met crème fraîche, peper en mespunt nootmuskaat tot stevige puree
  • stampen.
  • Veldsla, tomaatjes, bieslook en spekreepjes door puree scheppen.

Tips / Opmerkingen

Als stamppot te veel is afgekoeld, pan nog even op het vuur zetten.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Provençaalse kip met courgette en tomaatjes

Allerhande 2002
Bereidingstijd1 minuten
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4 personen
Calorieën: 405kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kip op kamertemperatuur laten komen.
  • Citroen dik schillen tot op vruchtvlees.
  • Binnenkant kip bestrooien met zout en peper.
  • 2 Eetlepels olijfolie erin scheppen.
  • Citroen, (ongepelde) knoflook en tijm in buikholte stoppen.
  • Buikholte dichten met cocktailprikkers.
  • Kip in ovenschaal leggen en rondom bestrijken met olijfolie.
  • Bestrooien met zout en peper.
  • Schaal met kip in midden van oven zetten en oven inschakelen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Kip ca. 1 uur braden, regelmatig bedruipen met braadvet.
  • Courgette wassen, in lengte halveren en in stukken snijden.
  • Courgette na 1 uur rond kip leggen en door olie wentelen.
  • Schaal opnieuw in oven schuiven en geheel nog ca. 20 minuten verwarmen. Romaatjes wassen en tussen courgettestukjes leggen.
  • Kip en groenten in nog ca. 10 minuten goudbruin en gaar braden.
  • Olijven tussen courgette en tomaatjes leggen en kip in ovenschaal serveren.

Nutrition

Calorieën: 405kcal | koolhydraten: 5g | Eiwit: 31g | Vet: 28g


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Lauwwarme pastasalade met rucola en mozzarella

Allerhande 2002
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Salade
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Calorieën: 710kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rijkgevuld met twee soorten kaas.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking met zout beetgaar. Halveer de tomaatjes en snijd de bolletjes mozzarella in drieën.
  • Haal de steeltjes van de rucola en scheur het slablad grof.
  • Pers de citroen uit.
  • Klop in een grote kom de dressing van citroensap, basilicumolie, peper en zout. Meng de tomaat, mozzarella en rucola door de dressing.
  • Schaaf de kaas in grove krullen.
  • Giet de pasta af en laat kort uitlekken.
  • Schep de pasta door de salade en verdeel over de voorverwarmde borden.
  • Strooi de krullen kaas, kappertjes en peper over de pasta.

Nutrition

Calorieën: 710kcal | koolhydraten: 52g | Eiwit: 40g | Vet: 36g


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Raviolisalade met kip en rucola

Snel te maken
Recept categorieën: Gevogelte, Hoofdgerechten, Kip, Pasta
Land van herkomst: Italië
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ravioli volgens gebruiksaanwijzing koken, afgieten en laten uitlekken.
  • Sugar snaps schoonmaken en 3 minuten koken.
  • Kipfilet in reepjes snijden.
  • Bosuitjes in ringetjes snijden.
  • Romaatjes wassen en halveren.
  • Ravioli met sugarsnaps, bosuitjes, romaatjes, rucola en dressing mengen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Tomaat ricotta timbaaltjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Tomaat ricotta timbaaltjes

AllerHande december 2003
Recept categorieën: Groenten, Kaas, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Gelatine 5 minuten weken in koud water.
  • In steelpan tomatensap met tijm aan de kook brengen.
  • Gelatine uitknijpen.
  • Pan van vuur nemen en gelatine al roerend in warme sap oplossen.
  • Laten afkoelen tot lobbig (na ca. 25 minuten).
  • Vormpjes bekleden met stuk plasticfolie.
  • Tomaatjes wassen en in mooie plakjes snijden.
  • Laag tomaatplakjes op bodem van vormpjes leggen.
  • Ricotta mengen met lobbig tomatensap en op smaak brengen met zout en peper.
  • Ricottamengsel over vormpjes verdelen en gladstrijken.
  • Bovenkant afdekken met tomaatplakjes (restant bewaren) en overhangend plasticfolie erover vouwen.
  • In koelkast minstens 1 uur laten opstijven.
  • Intussen ui pellen en in flinterdunne ringen snijden.
  • Ringen in kom ijswater leggen en 45 minuten in koelkast zetten, zodat ui lekker knapperig wordt.
  • Rucola grof scheuren en in kom omscheppen met restant tomaatplakjes, olie, zout en peper.
  • Timbaaltjes uit koelkast nemen en folie openvouwen.
  • Op elk timbaaltje bord leggen en samen keren.
  • Timbaaltjes voorzichtig uit vorm laten glijden en folie verwijderen.
  • Sla en kaaskrullen rond timbaaltjes leggen en uiringen erop.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Champignonescalope met risotto

Snel te maken.
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Rijst
Land van herkomst: Italië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tuinboontjes in weinig water ca. 5 minuten koken zonder zout.
  • Risotto bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • In koekenpan boter verhitten.
  • Escalopes in ca. 5 minuten gaar bakken.
  • Tomaatjes schoonmaken en halveren.
  • Tuinbonen en tomaten door risotto scheppen en ca. 2 minuten meeverwarmen.
  • Risotto serveren met escalopes.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Tomaatjes met katenspekmousse
Recept afdrukken
No ratings yet

Tomaatjes met katenspekmousse

AllerHande december 2003 / snel te maken
Recept categorieën: Lunch, Varkensvlees, Vlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kapjes van tomaatjes snijden.
  • Van onderkant dun plakje snijden, zodat tomaatjes kunnen staan.
  • Met theelepel tomaatjes uithollen en ze omgekeerd laten uitlekken.
  • Van katenspek 16 plakjes in lengte halveren, rest fijnsnijden.
  • In keukenmachine of met staafmixer fijngesneden spek, roomkaas, kerrie en mayonaise tot glad mengsel pureren.
  • Helft van bieslook erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Met theelepel tomaatjes vullen met katenspekmousse.
  • Kapjes erop zetten. Ieder tomaatje omwikkelen met reep spek.
  • Vaststeken met cocktailprikkers.
  • Oven voorverwarmen op 250 °C.
  • Tomaatjes rechtop naast elkaar in ovenschaal zetten.
  • Tomaatjes 5-10 minuten in oven zetten, tot spek knapperig is.
  • Schaal uit oven nemen.
  • Rest van bieslook erover strooien.
  • (Lauw)warm serveren.