Wortel uiensoep
Aller Hande 1996
porties: 4 personen
Equipment
ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 500 gr hutspotgroenten panklare
- 2 aardappels vastkokend,
- 2 vleesbouillontabletten
- 2 laurierblaadjes
- 2 stukjes foelie
- 1 rookworst 350 g,
- zout
- versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
- In grote pan olie verhitten.
- Hutspotgroenten ca. 4 minuten zachtjes fruiten.
- Intussen aardappels schillen, wassen en in kleine blokjes snijden.
Aan hutspotgroenten toevoegen:
- aardappelblokjes, 1 liter water, bouillontabletten, laurierblaadjes en foelie.
- Aan de kook brengen en geheel in ca. 15 minuten zachtjes gaarkoken.
- Rookworst in plakjes snijden.
- 1/4 Deel van hutspotgroenten en aardappels (met schuimspaan) uit soep op bord scheppen.
- Rest van groenten en bouillon met staafmixer tot glad gebonden soep pureren.
- Rookworst en rest van groenten erdoor roeren.
- Soep nog ca. 2 minuten doorwarmen en op smaak brengen met zout en peper.
- Overdoen in soepkommen.