Fruit de uisnippers in 1 eetlepel boter goudgeel (blijf er even bij, want ze mogen niet verbranden).
Laat ze iets afkoelen.
Meng peper, een snufje kruidnagelpoeder, wat zout, de gefruite uitjes en de boter uit de pan door het gehakt, maak er 4 gelijke ballen van en braad die op matig vuur in de rest van de boter rondom bruin.
Leg daarbij het deksel schuin op de pan en keer de ballen regelmatig.
Breng de bouillon aan de kook.
Meng het aardappelmeel met het water en giet dit papje al roerend bij de bouillon tot de gewenste sausdikte is bereikt.
Zet het vuur laag en laat de saus nog even zachtjes doorkoken (daar wordt ze helderder van).
Maak intussen de paprika schoon, verwijder zaad en zaadlijsten, snijd de paprika in kleine stukjes en kook die nog 5 minuten in de saus mee.
Leg de gehaktballen op een schaal en giet de saus erover.
Serveer dit gerecht bijvoorbeeld bij rijst of pasta.