Recept afdrukken
No ratings yet

Gehaktbal à la Léone

Lekkere gehaktballen
Recept categorieën: Bijgerecht, Rundvlees
porties: 8 stuks

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Niet te grote ballen draaien ong.
  • 8 stuks, met ui en kruiden, eitje door het gehakt en paneermeel er doorheen doen.
  • Boter laten smelten en bruin worden, ballen erin en aanbraden.
  • Uitje in de jus en halverwege bakproces een flinke scheut tomatenketchup.

Tips / Opmerkingen

Puree en haricots verts erbij en klaar ben je.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chili con carne

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Rundvlees

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Braad de gehakt aan en maak rul, dus los maken.
  • Bak de paprika en de ui en champignons mee
  • Doe de tomatenpuree erdoor met een beetje water
  • Voeg nu de capucijners toe met ananas en banaan.

Tips / Opmerkingen

Heerlijk met rijst en een tomatensalsa.

Recept afdrukken
No ratings yet

Daoûd Bâcha

Recept categorieën: Rundvlees
Land van herkomst: Libanon
porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Bereidingswijze

  • Schep het gehakt in een kom en meng met de had tomatenpuree, pijnboompitten, wat zout, zwarte peper, kaneel, paprikapoeder en chilipoeder goed door elkaar.
  • maak mooie kleine balletjes met vochtige handen.
  • Fruit de uien in de zonnebloemolie.
  • Schep de uien uit de pan en doe de gehaktballetjes in de olie en bak deze in 5 minuten gaar.
  • Voeg de gefruite ui, citroen rasp en de gepureerde tomaten toe.
  • 15 minuten laten stoven.
  • Kook witte rijst en kook haricots verts.
  • Bak W tomaten in blokjes gesneden.
  • Wanneer de rijst klaar is, de haricots verts in 2 cm grote pijpjes snijden en door de rijst roeren.
  • Voeg de gebakken tomaat toe en serveer de gehaktballetjes erbij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Libanese gehaktballetjes

Recept categorieën: Rundvlees
Land van herkomst: Libanon

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pak een grote kom
  • Pak het gehakt, tomaten puree, pijnboompitten, zout zwarte peper, kaneel, knoflook, paprikapoeder en Chilipoeder.
  • Meng dit alles met de hand tot een grote bal.
  • Rol met vochtige handen de kleine balletjes en zet dit in de koelkast.
  • Pak een koekenpan en verhit de olie, bak hierna de uien tot ze beginnen te kleuren.
  • Schep de uien eruit en braad nu de gehaktballetjes mooi bruin.
  • voeg de gefruite ui en citroenrasp en de tomatenblokjes toe.
  • 1t min laten stoven.
  • Serveer de gehaktballetjes met de citroenschijfjes.

Tips / Opmerkingen

Heerlijk bij couscous of rijst met haricots verts.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gehaktballen, half vega

Het lukte niet om met vega gehakt een bal te maken en toen heb ik echt gehakt erdoorheen gedaan en dat werkte prima!
Recept categorieën: Rundvlees

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pak een grote kom en doe alles erin.
  • Doe evt.
  • met je handen, alles doorelkaar tot het een beetje stevig voelt
  • Draai er nu 4 gehaktballen van en braad deze met een flinke klont boter.
  • Maak de jus compleet met 1 in blokjes gesneden tomaat.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gehaktballetjes in tomatensaus

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd8 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Rundvlees, Snack
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Bereidingswijze

  • Snipper de ui. Doe alle ingrediënten in een kom en meng goed.
  • Maak 10 tot 12 balletjes van het mengsel.
  • Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.
  • Doe de gehaktballetjes in de mand van de Airfryer en schuif de mand in de Airfryer.
  • Stel de timer in op 7 minuten.
  • Doe de gehaktballetjes in een ovenschaal, voeg de tomatensaus toe en doe de schaal in de mand van de Airfryer.
  • Schuif de mand in de Airfryer.
  • Stel de temperatuur in op 160 graden en stel de timer in op 5 minuten om alles goed op te warmen.

Tips / Opmerkingen

Als lekkere snack kunt u de gehaktballetjes ook zonder tomatensaus serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Winterse taco's

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Taco's & Nacho's
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verhit de olie in een ruime braadpan.
  • Bak hierin al roerend op hoog vuur het gehakt rul.
  • Schep na 5 minuten de komijn, een theelepel zout, de kool en de peen erbij.
  • Bak het geheel nog 5 minuten op hoog vuur, blijf regelmatig om scheppen.
  • Verwarm de tacoschelpen 10 minuten in de oven.
  • Breng het gehaktmengsel op smaak met peterselie, zout en peper.
  • Schep het gehaktmengsel in de warme tacoschelpen en strooi er de geraspte kaas overheen.

Tips / Opmerkingen

Komijn is ook erg lekker bij gestoofde worteltjes of in oosterse gerechten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Turkse opgerolde pizza met aubergine en paprika

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pizza, Rundvlees
Land van herkomst: Turkije
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In koekenpan ui en 2 teentjes knoflook 2 minuten in 1 eetlepels olie fruiten.
  • Tomaten ontvellen, halveren en zaadjes verwijderen.
  • Vruchtvlees in blokjes snijden.
  • In kom gehakt mengen met tomaat, ui, rode peper en ½ theelepel zout.
  • Mengsel laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
  • Rest van de olie in de koekenpan verhitten.
  • Aubergine en paprika 10 minuten bakken, op smaak brengen met zout en peper.
  • Groenten in schaal scheppen en laten afkoelen.
  • Yoghurt, mayonaise, rest van knoflook met 1 eetlepels water tot knoflooksaus roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper en tot gebruik in koelkast bewaren.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Aubergine Mengsel verwarmen.
  • Tortilla's dun met tomatenpuree bestrijken en gehaktmengsel erover verdelen.
  • Tortilla's per 4 stuks tegelijk ca. 10 minuten in oven bakken.
  • Pizza's aan tafel met aubergine mengsel beleggen en oprollen.

Tips / Opmerkingen

Saus ernaast serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Stamppot tomaat met gehaktspies

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels in ca. 20 minuten gaarkoken.
  • Gehakt mengen met sjalot, knoflook, basilicum, zout en peper, in 4 porties verdelen en rond spiesen tot worsten vormen, stevig aandrukken.
  • Gehakt bestrijken met 1 eetlepel olie en spiesen in hete grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag in 10-12 minuten rondom bruin en gaar roosteren.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en tomaten partjes op hoog vuur in 6-8 minuten gaar bakken.
  • Zongedroogde tomaat erdoor scheppen.
  • Aardappels afgieten en deel van kookvocht opvangen.
  • Aardappels met rest van olie en kookvocht tot puree stampen.
  • Tomaten erdoor scheppen.
  • Stamppot en spiesen over vier borden verdelen en kaas erboven strooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spaghetti met rode wijn gehaktsaus

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Rundvlees
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In braadpan ui en knoflook in olie zachtjes glazig bakken.
  • Op bord scheppen.
  • In bakvet gehakt op hoog vuur in ca. 5 minuten rul bakken.
  • Uimengsel met kruiden en peper naar smaak door gehakt scheppen.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen, wijn in braadpan schenken en gehaktsaus 15 minuten
  • zachtjes laten sudderen.
  • Spaghetti beetgaar koken volgens aanwijzing op verpakking.
  • Paprika's laten uitlekken, droogdeppen en in grove stukken snijden.
  • Paprika door gehaktsaus scheppen en even meeverwarmen.
  • Spaghetti afgieten, over vier diepe borden verdelen en gehaktsaus erop scheppen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met een salade van tomaat met rucola.