Rundergehakt in heldere paprikasaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt
  • 1 theelepel ui zeer fijngesnippert
  • kruidnagel
  • peper
  • zout
  • 50 gram boter
  • 5 dl bouillon poeder of blokje
  • 1 eetlepel aardappelzetmeel
  • 1 eetlepel water
  • 1 paprika

Instructies

  • Fruit de uisnippers in 1 eetlepel boter goudgeel (blijf er even bij, want ze mogen niet verbranden).
  • Laat ze iets afkoelen.
  • Meng peper, een snufje kruidnagelpoeder, wat zout, de gefruite uitjes en de boter uit de pan door het gehakt, maak er 4 gelijke ballen van en braad die op matig vuur in de rest van de boter rondom bruin.
  • Leg daarbij het deksel schuin op de pan en keer de ballen regelmatig.
  • Breng de bouillon aan de kook.
  • Meng het aardappelmeel met het water en giet dit papje al roerend bij de bouillon tot de gewenste sausdikte is bereikt.
  • Zet het vuur laag en laat de saus nog even zachtjes doorkoken (daar wordt ze helderder van).
  • Maak intussen de paprika schoon, verwijder zaad en zaadlijsten, snijd de paprika in kleine stukjes en kook die nog 5 minuten in de saus mee.
  • Leg de gehaktballen op een schaal en giet de saus erover.
  • Serveer dit gerecht bijvoorbeeld bij rijst of pasta.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees