Sambal badjak special

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 15 rode Spaanse pepers
  • 3 grote uien ± 400 gr
  • 3 teentjes knoflook
  • 12 kemirienoten
  • 2 eetlepel(s) gedroogde kokos
  • 2 eetlepel(s) arachideolie
  • 1 theelepel laos
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 2 theelepel zout

Instructies

  • Was de pepers en verwijder de uiteinden.
  • Halveer ze en verwijder het zaad en de zaadlijsten.
  • Snijd of hak de pepers in stukjes.
  • Snipper de ui en hak de knoflook ragfijn.
  • Pof de noten boven een gasvlam, onder een hete grill of in een hete oven aan alle kanten bruin en stamp de warme noten fijn.
  • besprenkel de kokos met 1 eetlepel kokend water en schep dit enkele malen om.
  • Verhit de olie in een wok en fruit de pepers, de ui en de knoflook hierin tot de ui zacht is geworden.
  • Laat de massa afkoelen en wrijf deze in een vijzel fijn.
  • voeg hierna alle overige ingrediënten toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch