Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 schouderkarbonades
- 1 kl piment d’espelette
- 1 kl gedroogde tijm
- 2 eetlepel(s) boter
- 7 cl appel azijn
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Haal het vlees minimaal een half uur van te voren uit de koelkast.
- Schouderkarbonade gekruid met piment d'espelette
- Bestrooi de karbonades aan beide zijden met de piment d’espelette.
- Verhit op middenhoog vuur de boter in een koekenpan.
- Bak de karbonades aan beiden zijdes zo’n 6 minuten.
- Haal de karbonades uit de pan en laat ze rusten onder aluminiumfolie.
- Schouderkarbonade gekruid met piment d'espelette
- Deglaceer de koekenpan met de appelazijn.
- Schraap goed de aanbaksels los. Laat iets inkoken.
- Schouderkarbonade gekruid met piment d'espelette
- Verdeel de karbonades over de borden.
- Schenk er wat van het gedeglaceerde braadvocht over.
- Ik gaf er boontjes en gebakken aardappelen bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Piment d’espelette is in Frankrijk gewoon te koop bij de supermarkt.
In Nederland heb ik het alleen nog maar kunnen vinden in webshops.
In Nederland heb ik het alleen nog maar kunnen vinden in webshops.