Schouderkarbonades in tomatensaus

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 schouderkarbonades
  • zout peper
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 1 blikje stukjes gepelde tomaat nettogewicht 400 gr
  • 1 dl rode wijn

Instructies

  • Maak de ui, de wortel en de bleekselderij schoon en snijd ze klein.
  • Wrijf de schouderkarbonades in met zout en peper.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de karbonades in ± 5 minuten
  • aan beide kanten bruin.
  • Bak de groenten ± 2 minuten mee.
  • Pers de knoflook erboven uit.
  • Voeg de kruiden, de tomaten met vocht en de wijn toe en stoof de karbonades met het deksel schuin op de pan in ±15 minuten zachtjes gaar.
  • Lekker met gesmoorde venkel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees