Sereh rijst

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram rijst
  • 200 gram varkensvlees
  • 100 gram gerookt mager spek
  • 100 gram ham
  • 2 eieren
  • 50 gram prei
  • 50 gram uien fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel trassi
  • ketjap
  • zout
  • ve-tsin

Instructies

  • Rijst gaar en droog koken, uit laten stomen en afkoelen.
  • Ondertussen van de eieren een omelet bakken en deze in dunne reepjes snijden.
  • Ook de prei, varkensvlees, ham en rookspek in dunne reepjes van 1 cm snijden.
  • De uien en knoflook met wat olie aanfruiten met de trassi.
  • Daarna het vlees, ham en spek erbij en dit geheel enkele minuten braden onder voortdurend omroeren.
  • Het gebraden
  • mengsel overdoen in een vergiet zodat het overtollige vet eruit kan druipen.
  • Dit vet vangt men op en wordt weer gebruikt om de rijst aan te braden.
  • Daarna het mengsel van vlees, ham, spek en ui plus het ei toevoegen en enkele minuten laten doorbakken.
  • Op smaak brengen met zout, ketjap en ve-tsin.
  • De nasi goreng overdoen in een schaal en garneren met de fijngesneden prei.
  • Als bijgerechten: atjar tjampoer, saté, drumstick, kroepoek, pindasaus en een spiegelei.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Rijst / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië