Recept afdrukken
No ratings yet

Sla op zijn belgisch

Recept categorieën: Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: België
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sla klein snijden en verdelen over een grote schaal.
  • Ui fijn snijden en over de sla verdelen.
  • Leg de assperge over de sla zodat je 4 vakken krijgt.
  • Doe in ieder vakje de groente, boontjes, worteltjes en erwtjes.
  • Leg in ieder vakje een schijf tomaat.
  • Over de asperge leg je de hardgekookte eieren in schijfjes.
  • Garneer dit alles met wat mayonaise en tomatenketchup.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sla met mais

Recept categorieën: Bijgerecht, Salade, Voorgerechten
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de sla en maak het klein.
  • Maak een blikje maïs open en drappeer het op de sla (wat op bord is geplaatst)
  • Doe er iets geraspte kaas over en 2 in kleine partjes gesneden gekookte ei.

Tips / Opmerkingen

Lekker met gekookte aardappels en een stukje vlees erbij of vis zoals vissticks.

Recept afdrukken
No ratings yet

Schnitzelrolletjes met tomatensaus

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Bestrooi de varkensschnitzels aan de bovenzijde met de kruiden en zout en peper naar
  • smaak.
  • Rol de schnitzels op en zet ze vast met een cocktailprikker.
  • Bestrooi de rolletjes rondom met zout en peper.
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de vleesrolletjes in 5 minuten rondom goudbruin.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en laat het vocht op matig vuur inkoken tot een dikkere saus.
  • Breng de tomatensaus op smaak met zout en peper.
  • Maak de sla schoon en scheur hem in stukken.
  • Was en droog de sla goed.
  • Doe de mayonaise in een diepe kom en klop hem met 2 eetlepels warm water tot een gladde dressing.
  • Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Knip de bosuitjes boven de dressing in smalle ringetjes en schep de sla erdoor.
  • Leg de Italiaanse vleesrolletjes met de tomatensaus op vier borden en serveer met de rijst en salade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vleesspiesjes met exotische saus

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Varkensvlees, Voorgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Paprika schoonmaken, wassen en in 16 reepjes van ca. 2 x 4 cm snijden.
  • Komkommers schillen, halveren en met eetlepel zaadjes eruit scheppen.
  • Uit komkommer met meloenbolletjeslepel 24 bolletjes steken.
  • Sla wassen, uitslaan, nerven eruit scheuren en halveren.
  • Prei schoonmaken, wassen en in ringetjes snijden.
  • Fricandeauplakjes op aanrecht uitspreiden en besmeren met helft van saus.
  • Bestrooien met kokos.
  • Telkens 2 fricandeauplakjes op elkaar leggen.
  • Slablaadjes erop leggen. Oprollen en rolletjes aan
  • zijkanten indien nodig bijsnijden.
  • Met scherp mes halveren.
  • Achtereenvolgens aan spiesjes steken: komkommerbolletje, vleesrolletje, paprikareepje, komkommerbolletje, vleesrolletje, paprikareepje en komkommerbolletje.
  • Op dezelfde manier andere 7 spiesjes maken.
  • Rest van saus over vier bordjes verdelen.
  • Spiesjes erin leggen.
  • Bestrooien met prei.

Recept afdrukken
No ratings yet

Shoarmabroodjes met knoflookcrème

Recept categorieën: Brood, Broodjes, Lunch
Land van herkomst: Turkije
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Snipper de rode ui fijn.
  • Snijd de tomaten in vieren, haal de zaadlijsten eruit en snij ze in blokjes.
  • Meng vervolgens de ui, tomaten en de ketchup.
  • Snijd de komkommer in de lengte door de helft en haal de zaadlijsten er uit.
  • Snij de komkommer in dunne plakjes en besprenkel deze met zout en peper.
  • Laat de komkommer ongeveer 10 minuten staan.
  • Bak het Alpro®soya fijngehakt met de kruiden en breng het op smaak met zout en peper.
  • Dep de komkommer droog en voeg de tofunaise en de knoflook hier aan toe.
  • Serveer het gehakt in een verwarmd pita broodje samen met de komkommer- en de tomaat mengsels en een beetje sla.

Recept afdrukken
No ratings yet

Amerikaanse burgers met koolsla

Land van herkomst: America
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de aardappelen in partjes leg ze op een oven schaal.
  • Snijd de rozemarijn en knoflook grof en strooi dit over de aardappelen, besprenkel ze daarna met olijfolie en wat zout en peper.
  • Rooster de aardappelen 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin kleuren.

Bereid vervolgens de koolsla:

  • Snijd het hart uit de witte kool, en snij de overige kool heel fijn.
  • Schil de winterpeen en rasp deze fijn. Schil de uien en snipper ze lekker fijn.
  • Meng de kool, winterpeen en uien samen in een kom en meng er zout, peper en 3 eetlepels mayonaise of tofunaise doorheen.
  • Bak de Alpro® Soya Burgers ongeveer 4 minuten om en om bruin in de pan met een beetje olie.
  • Serveer de burgers in de broodjes met de sla en koolsla, samen met de oven aardappelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Soep op z'n Brabants

Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Reinig de sla en was hem, evenals de uitjes en het bieslook.
  • Snijd ze fijn.
  • Smelt de boter en voeg hierbij de fijngesneden groenten.
  • Laat dit ± een half uur smoren.
  • Kook het water en voeg dit aan de groenten toe.
  • Reinig en was de erwten en de postelein en voeg deze bij de soep.
  • Laat gaar koken ,± 15 minuten.
  • Pureer de soep en breng op smaak met peper, zout en het suikerklontje.

Recept afdrukken
No ratings yet

Roomsoep van Beerzel

Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Laat de gedroogde erwten 24 uren weken.
  • Kook ze gaar in water samen met een ui waarin enkele knopjes kruidnagel zijn geprikt.
  • Doe er ook een wortel en het kruidentuiltje bij.
  • Bevochtig met wat rundsbouillon.
  • Was de groenten.
  • Snijd de ui in kleine stukjes en stoof ze aan in boter.
  • Voeg er een groot gedeelte van de sla, de zurkel en de kervel aan toe.
  • Giet er vervolgens de rundsbouillon bij.
  • Breng aan de kook en laat zachtjes gaar koken.

Maak vervolgens een roux:

  • Smelt de boter, voeg er de bloem aan toe en meng goed onder elkaar.
  • Haal vlug van het vuur: de roux mag niet kleuren.
  • Mix de soep, voeg de roux tijdens het mixen langzaam aan de soep toe.
  • Laat nog even doorkoken.
  • Haal de soep door een zeef en kruid met peper, zout en suiker.

Het garnituur:

    Een chiffonade van sla:

    • snijd de sla in fijne reepjes en stoof ze aan in boter.
    • Doe hetzelfde met het restje zurkel.
    • Meng de eigelen met verse melk.
    • Houd een klontje boter en kervelpluksel opzij.
    • Voeg het hele garnituur aan de soep toe.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Primeurerwtensoep

    Recept categorieën: Soep
    Land van herkomst: België
    porties: 4 personen

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Neem een ruime braadpan.
    • Versnijd de uien en stoof ze aan in een beetje boter.
    • Snijd de sla in fijne reepjes en doe ze bij de gestoofde uitjes.
    • Laat ze eventjes uitzweten.
    • Bestrooi met bloem.
    • Voeg er dan de erwten aan toe, doe er de bouillon bij en breng aan de kook.
    • Voeg er de sneden brood bij en laat zachtjes gaar koken.
    • Mix, kruid en haal door een zeef.
    • Doe er voor het opdienen enkele klontjes boter bij en versier met kervelpluksels en posteleinblaadjes.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Palmharten met hesp

    Recept categorieën: Groenten, Varkensvlees, Vlees
    Land van herkomst: België
    porties: 4 personen

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Bestrijk de sneden hesp met mosterd, wikkel in elke snede een palmhart en schik ze op een schotel.
    • Vermeng de mayonaise met 1 eetlepel mosterd en schenk de saus over de palmharten.
    • Versier de schotel verder met blaadjes sla.