Recept afdrukken
No ratings yet

Vleesspiesjes met exotische saus

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Varkensvlees, Voorgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Paprika schoonmaken, wassen en in 16 reepjes van ca. 2 x 4 cm snijden.
  • Komkommers schillen, halveren en met eetlepel zaadjes eruit scheppen.
  • Uit komkommer met meloenbolletjeslepel 24 bolletjes steken.
  • Sla wassen, uitslaan, nerven eruit scheuren en halveren.
  • Prei schoonmaken, wassen en in ringetjes snijden.
  • Fricandeauplakjes op aanrecht uitspreiden en besmeren met helft van saus.
  • Bestrooien met kokos.
  • Telkens 2 fricandeauplakjes op elkaar leggen.
  • Slablaadjes erop leggen. Oprollen en rolletjes aan
  • zijkanten indien nodig bijsnijden.
  • Met scherp mes halveren.
  • Achtereenvolgens aan spiesjes steken: komkommerbolletje, vleesrolletje, paprikareepje, komkommerbolletje, vleesrolletje, paprikareepje en komkommerbolletje.
  • Op dezelfde manier andere 7 spiesjes maken.
  • Rest van saus over vier bordjes verdelen.
  • Spiesjes erin leggen.
  • Bestrooien met prei.

Recept afdrukken
No ratings yet

Shoarmabroodjes met knoflookcrème

Recept categorieën: Brood, Broodjes, Lunch
Land van herkomst: Turkije
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Snipper de rode ui fijn.
  • Snijd de tomaten in vieren, haal de zaadlijsten eruit en snij ze in blokjes.
  • Meng vervolgens de ui, tomaten en de ketchup.
  • Snijd de komkommer in de lengte door de helft en haal de zaadlijsten er uit.
  • Snij de komkommer in dunne plakjes en besprenkel deze met zout en peper.
  • Laat de komkommer ongeveer 10 minuten staan.
  • Bak het Alpro®soya fijngehakt met de kruiden en breng het op smaak met zout en peper.
  • Dep de komkommer droog en voeg de tofunaise en de knoflook hier aan toe.
  • Serveer het gehakt in een verwarmd pita broodje samen met de komkommer- en de tomaat mengsels en een beetje sla.

Recept afdrukken
No ratings yet

Amerikaanse burgers met koolsla

Land van herkomst: America
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de aardappelen in partjes leg ze op een oven schaal.
  • Snijd de rozemarijn en knoflook grof en strooi dit over de aardappelen, besprenkel ze daarna met olijfolie en wat zout en peper.
  • Rooster de aardappelen 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin kleuren.

Bereid vervolgens de koolsla:

  • Snijd het hart uit de witte kool, en snij de overige kool heel fijn.
  • Schil de winterpeen en rasp deze fijn. Schil de uien en snipper ze lekker fijn.
  • Meng de kool, winterpeen en uien samen in een kom en meng er zout, peper en 3 eetlepels mayonaise of tofunaise doorheen.
  • Bak de Alpro® Soya Burgers ongeveer 4 minuten om en om bruin in de pan met een beetje olie.
  • Serveer de burgers in de broodjes met de sla en koolsla, samen met de oven aardappelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Soep op z'n Brabants

Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Reinig de sla en was hem, evenals de uitjes en het bieslook.
  • Snijd ze fijn.
  • Smelt de boter en voeg hierbij de fijngesneden groenten.
  • Laat dit ± een half uur smoren.
  • Kook het water en voeg dit aan de groenten toe.
  • Reinig en was de erwten en de postelein en voeg deze bij de soep.
  • Laat gaar koken ,± 15 minuten.
  • Pureer de soep en breng op smaak met peper, zout en het suikerklontje.

Recept afdrukken
No ratings yet

Roomsoep van Beerzel

Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Laat de gedroogde erwten 24 uren weken.
  • Kook ze gaar in water samen met een ui waarin enkele knopjes kruidnagel zijn geprikt.
  • Doe er ook een wortel en het kruidentuiltje bij.
  • Bevochtig met wat rundsbouillon.
  • Was de groenten.
  • Snijd de ui in kleine stukjes en stoof ze aan in boter.
  • Voeg er een groot gedeelte van de sla, de zurkel en de kervel aan toe.
  • Giet er vervolgens de rundsbouillon bij.
  • Breng aan de kook en laat zachtjes gaar koken.

Maak vervolgens een roux:

  • Smelt de boter, voeg er de bloem aan toe en meng goed onder elkaar.
  • Haal vlug van het vuur: de roux mag niet kleuren.
  • Mix de soep, voeg de roux tijdens het mixen langzaam aan de soep toe.
  • Laat nog even doorkoken.
  • Haal de soep door een zeef en kruid met peper, zout en suiker.

Het garnituur:

    Een chiffonade van sla:

    • snijd de sla in fijne reepjes en stoof ze aan in boter.
    • Doe hetzelfde met het restje zurkel.
    • Meng de eigelen met verse melk.
    • Houd een klontje boter en kervelpluksel opzij.
    • Voeg het hele garnituur aan de soep toe.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Primeurerwtensoep

    Recept categorieën: Soep
    Land van herkomst: België
    porties: 4 personen

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Neem een ruime braadpan.
    • Versnijd de uien en stoof ze aan in een beetje boter.
    • Snijd de sla in fijne reepjes en doe ze bij de gestoofde uitjes.
    • Laat ze eventjes uitzweten.
    • Bestrooi met bloem.
    • Voeg er dan de erwten aan toe, doe er de bouillon bij en breng aan de kook.
    • Voeg er de sneden brood bij en laat zachtjes gaar koken.
    • Mix, kruid en haal door een zeef.
    • Doe er voor het opdienen enkele klontjes boter bij en versier met kervelpluksels en posteleinblaadjes.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Palmharten met hesp

    Recept categorieën: Groenten, Varkensvlees, Vlees
    Land van herkomst: België
    porties: 4 personen

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Bestrijk de sneden hesp met mosterd, wikkel in elke snede een palmhart en schik ze op een schotel.
    • Vermeng de mayonaise met 1 eetlepel mosterd en schenk de saus over de palmharten.
    • Versier de schotel verder met blaadjes sla.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Palingsoep van Astrid Veltman

    Recept categorieën: Soep, Vis
    Land van herkomst: België
    porties: 4 personen

    ingrediënten

    Bereidingswijze

    • Reinig de prei en snijd de witte stukken klein.
    • Smelt 50 gr boter in een kookpan en laat hierin de stukken prei stoven zonder te kleuren.
    • Voeg er na enkele minuten het bier aan toe, 1 liter water en de paling ,afgestroopt en in stukken van 4 cm gesneden.
    • Kruid met peper en zout en stoof 20 minuten op een matig vuurtje met deksel.
    • Haal de paling uit de pan en verwijder de graten.
    • Houd de vis in een pot warm.
    • Giet het kookvocht door een heel fijne zeef en houd het eveneens warm.
    • Reinig de blaadjes zuring en het slahart en snijd ze fijn.
    • Smelt de rest van de boter en voeg de zuring, de sla en de verkruimelde sneetjes brood toe.
    • Kruid met peper.
    • Meng goed met een houten lepel.
    • Roer er beetje bij beetje het kookvocht onder.
    • Dat moet allemaal op een heel zacht vuurtje gebeuren en duurt een tiental minuten.
    • Voeg tenslotte nog de eidooiers, de room en de stukken paling toe.
    • Controleer of het gerecht genoeg is gekruid.
    • Dien zeer warm op.

    Tips / Opmerkingen

    Om de eidooiers en de room aan het gerecht toe te voegen, helpt een foefje: klop de dooiers los en voeg onder voortdurend roeren een beetje kookvocht toe.
    Giet de room erbij.
    Meng dit alles door de soep, terwijl u met een houten lepel zachtjes roert.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Paling met salie uit de Polder

    Recept categorieën: Vis
    Land van herkomst: België
    porties: 4 personen

    ingrediënten

    eventueel:

    Bereidingswijze

    • Was de paling, dep hem droog en snijd hem in stukken van ± 4 cm.
    • Versnipper een ui en stoof die in boter aan.
    • Voeg er de paling aan toe en bak hem aan alle kanten goed aan.
    • Giet er het water bij en kook de stukjes aal zachtjes 5 minuten.
    • Haal de paling uit de pan en bind het kookvocht met het maïszetmeel dat in water is opgelost.
    • Laat goed doorkoken.
    • Haal de pan van het vuur en voeg er de gehakte kruiden samen met de paling aan toe.
    • Laat afkoelen.
    • Haal de krop sla uit elkaar en was de blaadjes grondig.
    • Kook de eieren hard.
    • Schik de sla op een bord samen met 3 stukjes paling en een beetje saus.
    • Werk af met een hardgekookt ei en kwartjes tomaat.

    Tips / Opmerkingen

    U kunt er eventueel afzonderlijk mayonaise bij serveren.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Mechelse bloemkool met garnalen

    Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zeevruchten
    Land van herkomst: België
    porties: 4 personen

    ingrediënten

    Voor het gerecht:

    Voor de mayonaise:

    Bereidingswijze

    • Kook de bloemkool in licht gezouten water gaar,
    • koel hem af en laat uitlekken.
    • Breek de sla en was hem grondig.
    • Laat het ei 10 minuten koken.
    • Maak dan de mayonaise door de olie, het eigeel, de mosterd en het citroensap goed op te kloppen.
    • Voeg er de versneden bieslook en de tomatenpuree aan toe en kruid met peper en zout.
    • Schik de sla op het bord met de bloemkoolbloempjes in het midden.
    • Bestrooi het geheel met garnalen.
    • Nappeer de bloemkool met de saus.
    • Versier met het geplette ei en gehakte peterselie.