Slasaus op z'n Vlaams

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 25 gr kervel
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 2 hardgekookte eidooiers
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • peper
  • zout
  • liter room

Instructies

  • Hak de schoongemaakte kervel fijn.
  • Snipper de schoongemaakte ui en het teentje look zeer fijn.
  • Plet de hardgekookte eidooiers.
  • Voeg de olie, het citroensap en de azijn bij elkaar en kruid met peper en zout.
  • Meng er al roerend de fijngeplette eidooiers, de gesnipperde ui en look en de kervel door.
  • Klop de room zonder suiker stijf en schep deze door de slasaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst België