Recept afdrukken
No ratings yet

Avocado

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: M. M. Zubli-Van Nispen Tot Sevenaer,

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd een rijpe, niet te rijpe, avocado in de lengte door.
  • Verwijder pit en schep het vlees er met een lepel uit.
  • Bestrooi het met zout en peper.
  • Roer door slasaus veel fijngehakte peterselie en een weinig dragon.
  • Hebt U geen dragon, doe er dan wat kruidenazijn bij.
  • Leg de stukken avocado op een paar blaadjes sla op kleine bordjes en doe de saus erover.
  • Dit voor de soep geven of als sla bij vis of vlees.

Tips / Opmerkingen

Heel goed is ook de avocadostukken met een vork niet te fijn te maken, de saus erdoor te roeren en op toastjes te presenteren als cocktailhapje.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zweedse slasaus

Recept categorieën: Bijgerecht, Dressings, Saus
Land van herkomst: Zweden
porties: 4 personen
Auteur: Keukentips.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe de slasaus in een kom en meng er de mierikswortel, appelmoes en paprikapoeder door.
  • Deze slasaus is lekker bij bladsalades, aardappelsalade, eiersalade, zuurkoolsalade en rode bietensalade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zoetzure komkommersalade 2

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Salade
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Komkommer eerst halveren en dan in heel dunne plakjes snijden (hoe dunner hoe lekkerder)en uitknijpen.
  • Ui heel fijn snipperen.
  • In een schaaltje een scheut slasaus doen met een klein scheutje azijn, peper en zoetstof en door elkaar roeren. (zoetzuur)
  • Hierin de komkommer en ui doen en goed doorroeren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Broodje vegaburger met komkommersalade

Extra aanwijzing: Vegetarisch Extra informatie: snel te maken
Totale tijd30 min
Recept categorieën: Brood, Broodjes, Groenten, Lunch, Vleesvervangers
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven op 220 °C voorverwarmen.
  • Stokbrood in 6-8 minuten afbakken.
  • Tomaten en komkommer wassen en in plakken snijden.
  • Ui pellen en in ringen snijden.
  • In koekenpan olie verhitten en uiringen 5 minuten fruiten.
  • Uiringen uit pan nemen en carrés in 8-10 minuten gaarbakken.
  • Stokbrood in 4 gelijke stukken snijden en deze overdwars opensnijden.
  • Beetje sla, uiringen en carrés over onderste helften verdelen.
  • Met deel tomaatplakken en bovenste deel stokbrood afdekken.
  • Rest van sla, tomaat en komkommer met slasaus mengen.
  • Komkommersalade bij broodjes vegaburger serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tomatensalade

Totale tijd30 min
Recept categorieën: Groenten, Salade
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Voor de saus:

Bereidingswijze

  • Ontvel de tomaten door ze kruiselings in te snijden en ze een paar tellen in kokend water te houden, ze met kokend water af te spoelen en ze daarna te pellen.
  • Snijd de tomaten in plakken, bestrooi ze met zout en vermeng ze met de saus en de kleingesneden kruiden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Ei peterseliedressing

Aller Hande 1996
Bereidingstijd20 min
Recept categorieën: Dressings, Ei
Calorieën: 70kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ei in ca. 10 minuten hard koken.
  • Onder koud water afspoelen en pellen.
  • Ei (met vork) fijnprakken.
  • In kommetje slasaus en melk tot saus roeren.
  • Peterselie in kopje fijnknippen.
  • Peterselie en ei door dressing scheppen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.

Nutrition

Calorieën: 70kcal | koolhydraten: 2g | Eiwit: 2g | Vet: 6g

Recept afdrukken
No ratings yet

Avocadodressing

Aller Hande 1996
Bereidingstijd15 min
Recept categorieën: Dressings
porties: 3 personen
Calorieën: 80kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan water aan de kook brengen.
  • Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
  • Tomaat in vieren snijden, pitjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
  • Avocado schillen, halveren en pit verwijderen.
  • Met staafmixer vruchtvlees pureren (of met vork fijnprakken).
  • Citroensap en slasaus erdoor roeren tot gebonden dressing ontstaat.
  • Op smaak brengen met tabasco en zout.
  • Tomatenblokjes erdoor roeren.

Nutrition

Calorieën: 80kcal | koolhydraten: 4g | Eiwit: 1g | Vet: 6g

Recept afdrukken
No ratings yet

Vloerkadetten met salade van Groningermetworst

AllerHande juli 2002
Recept categorieën: Broodjes
Land van herkomst: Groningen, Nederland
porties: 6 personen

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 220 ºC.
  • Vloerkadetten op rooster leggen en in midden van oven in 3 minuten afbakken.
  • Broodjes uit oven nemen en 10 minuten laten afkoelen.
  • Intussen paprika wassen en schoonmaken.
  • Paprika, metworst en kaas in dobbelstenen snijden.
  • In kom slasaus met blokjes paprika, metworst en kaas door elkaar scheppen.
  • Salade met mespunt kruidnagel op smaak brengen.
  • Vloerkadetten opensnijden en met boter besmeren.
  • Broodjes met botersla en salade beleggen.

Kaasburger Met Perencompote
Recept afdrukken
No ratings yet

Kaasburger met perencompote

Allerhande 09 2005
Recept categorieën: Broodjes, Fruit, Kaas, Vlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan blokjes peer met 50 ml water aan de kook brengen en 2 minuten doorkoken (eventueel suiker naar smaak toevoegen).
  • Perencompote in kom laten afkoelen.
  • Komkommers schillen, halveren en zaadjes met behulp van theelepel wegschrapen.
  • Komkommer met kaasschaaf in lange plakken schaven.
  • Slasaus en zout en peper naar smaak erdoor scheppen.
  • Kaas in blokjes van s cm snijden en met zout en peper naar smaak door gehakt mengen.
  • Gehakt in 4 porties verdelen en tot 4 ballen rollen.
  • Gehaktballen plat drukken. In koekenpan uienringen in 2 eetlepels olie bruinbakken.
  • Uienringen op bord scheppen en rest van olie aan bakvet toevoegen.
  • Kaasburgers op hoog vuur rondom bruinbakken.
  • Vuur laag draaien en kaasburgers afgedekt in 15-20 minuten gaarbakken.
  • Broodjes opensnijden en met kaasburgers en gebakken uienringen beleggen.
  • Peren compote op uienringen scheppen en kaasburgers met komkommersalade serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Andijviesalade met spekjes

Recept categorieën: Salade, Varkensvlees, Vlees
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook het ei in ± 10 minuten hard, spoel het onder koud stromend water af en pel het.
  • Snipper de prei fijn en was hem.
  • Roer in een slaschaal de slasaus, mosterd, zout, peper en 1/2 eetlepel water tot een dressing.
  • Roer de prei erdoor.
  • Bak in een droge koekenpan het spek al omscheppend in ± 5 minuten krokant en laat het op keukenpapier uitlekken.
  • Snijd de augurk in plakjes.
  • Was de tomaat en snijd hem in plakjes.
  • Maak de andijvie schoon, snijd hem in dunne reepjes en was die.
  • Laat de groente in een zeef uitlekken.
  • Snijd het ei in 6 partjes.
  • Schep de andijvie door de dressing en strooi er het spek en de augurk over.
  • Garneer met de tomaat en het ei.
  • Serveer deze salade bij gegrilld of gestoofd rundvlees en gekookte krielaardappeltjes.