Sperziebonen aardappelomelet
Aller Hande 1996
Ingrediënten
Instructies
- In pan met weinig water en zout sperziebonen ca. 5 minuten koken.
- Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
- Sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
- Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
- Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in reepjes snijden.
- In kom eieren loskloppen met melk, kruidnagelpoeder,nootmuskaat, zout en peper. In grote koekenpan olie verhitten.
- Sjalot en spekreepjes ca. 3 minuten al omscheppend zachtjes bakken.
- Sperziebonen afgieten.
- Sperziebonen, tomaatreepjes en aardappelgolfjes toevoegen in grote koekenpan
- en al omscheppend ca. 2 minuten bakken.
- Eiermengsel erover schenken en in ca. 10 á 12 minuten zachtjes laten stollen. Bovenkant bestrooien met kaas.
- Omelet in vieren snijden.
- Op twee borden elk 2 punten van omelet leggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met stokbrood.