Sperziebonen aardappelomelet

Aller Hande 1996
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • zout
  • 500 gr sperziebonen panklare
  • 2 tomaten
  • 2 sjalotjes
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels melk
  • ¼ theelepel kruidnagelpoeder
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 g magere spekreepjes
  • 225 gr aardappelgoltjes
  • 2 eetlepels Parmezaan geraspt

Instructies

  • In pan met weinig water en zout sperziebonen ca. 5 minuten koken.
  • Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
  • Sjalotjes pellen en fijnsnipperen.
  • Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
  • Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in reepjes snijden.
  • In kom eieren loskloppen met melk, kruidnagelpoeder,nootmuskaat, zout en peper. In grote koekenpan olie verhitten.
  • Sjalot en spekreepjes ca. 3 minuten al omscheppend zachtjes bakken.
  • Sperziebonen afgieten.
  • Sperziebonen, tomaatreepjes en aardappelgolfjes toevoegen in grote koekenpan
  • en al omscheppend ca. 2 minuten bakken.
  • Eiermengsel erover schenken en in ca. 10 á 12 minuten zachtjes laten stollen. Bovenkant bestrooien met kaas.
  • Omelet in vieren snijden.
  • Op twee borden elk 2 punten van omelet leggen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Varkensvlees