Recept afdrukken
No ratings yet

Gepureerde Bloemkoolbeignets met Spinaziebedje

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht
Porties: 4 personen
calorieën: 220kcal
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Was de bloemkool grondig en verwijder de buitenste bladeren.
  • Snijd de bloemkool niet doormidden.
  • Kook de bloemkool gaar in een ruime hoeveelheid gezouten water.
  • Giet af en laat iets afkoelen.
  • Pureer 150 g van de gekookte bloemkool met de eieren, een snufje zout en 1 eetlepel bloem tot een beslag.
  • Snijd de rest van de bloemkool in plakjes en meng deze door het bloemkoolbeslag.
  • Verhit de olijfolie in een frituurpan tot 150°C.
  • Haal met een lepel een plakje bloemkool uit het beslag en bak deze in de hete olie tot ze goudgeel zijn.
  • Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Roerbak de spinazie kort in een koekenpan met wat olie, zout en een paar druppels aceto balsamico.
  • Serveer de bloemkoolbeignets op een bedje van spinazie.
  • Geniet van deze smakelijke bloemkoolbeignets als heerlijk bijgerecht!

Notities

Deze beignets gaan goed samen met een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Gris of een Chardonnay.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 15g | Protein: 10g | Vet: 14g | Zout: 1.2mg | Sugar: 4g

Recept afdrukken
No ratings yet

Bombe van Kreeftenlasagne

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Zeevruchten
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Vulling:

Saus:

Garnering:

Instructies

Pastadeeg:

  • Meng grano duro met eidooier en zout.
  • Voeg geleidelijk olijfolie en water toe tot een homogeen deeg ontstaat.
  • Verpak in plasticfolie en laat minstens een uur rusten.

Vulling:

  • Kook de kreeften kort en laat ze afkoelen in het kookvocht.
  • Bereid de tomaten en blancheer de spinazie en zeekraal.
  • Laat goed uitlekken.

Saus:

  • Fruit sjalot in boter, voeg bloem toe en maak een roux.
  • Giet witte wijn en een deel van de kreeftenfond erbij, roer glad.
  • Voeg de rest van de kreeftenfond toe en laat zachtjes koken.
  • Voeg room en cognac toe, breng op smaak.

Vinaigrette:

  • Meng azijn met kreeftenfond, zout, en peper.
  • Voeg olijfolie toe tot een emulsie ontstaat.
  • Breng op smaak met balsamico en basilicum.

Lasagne:

  • Rol het pastadeeg uit en steek 18 cirkels uit.
  • Kook ze 6 minuten, spoel koud en laat drogen.
  • Snijd de grote cirkels in tot de helft en leg ze in de bombevormen.
  • Vul met kreeft, saus, spinazie, tomaat, saus, kreeft, saus, zeekraal, saus en dek af met pastadeeg.
  • Zet in de koeling om op te stijven.
  • Bestrijk met water, rol door kaas en zet op een bakplaat.

Afwerking:

  • Bak de lasagnebombes 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
  • Verwarm het kreeftenvlees in visfond.

Dresseren:

  • Snijd de bombes doormidden en zet ze op de borden.
  • Schep het kreeftenvlees ervoor en voeg vinaigrette toe.
  • Garneer met gefrituurde basilicum.

Notities

Een luxueus hoofdgerecht met de smaak van kreeft, spinazie en tomaat, omhuld door zalig pastadeeg en verrijkt met een heerlijke saus en vinaigrette.

Recept afdrukken
No ratings yet

Biefstuk met Rode Wijn Geitenkaassaus en Roerbakspinazie

Recept categorieën: Hoofdgerechten
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Laat de boter heet worden en bak de biefstukken in circa 4 minuten aan beide zijden bruin.
  • Bestrooi de biefstukken met zout en peper en laat ze 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Doe de rode wijn en de bouillon in een sauspan en laat het tot de helft reduceren.
  • Roer de kruidenroomkaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg voor het serveren een plakje geitenkaas op de biefstukjes en plaats dit even onder de grill.
  • Roerbak de spinazie met knoflook en uitjes.
  • Leg de biefstukjes op een bord en serveer de saus eromheen.
  • Geniet van dit heerlijke hoofdgerecht met biefstuk, rode wijn geitenkaassaus en roerbakspinazie!

Recept afdrukken
No ratings yet

Geep in 't Groen uit de Magnetron

Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: België
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Leg de fijngehakte sjalotten en de boter in een magnetronschaal, dek af, en verhit twee
  • minuten bij 850 W.
  • Voeg de geepmoten, de room, de witte wijn, een scheutje citroensap, en de helft van de groene kruiden toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Laat het geheel zeven minuten garen bij 850 W.
  • Giet het stoofvocht af, kook het eventueel in en bind het met roux.
  • Voeg de resterende groene kruiden toe en meng opnieuw door de stoofschotel.

Notities

Verdeel de stoofschotel over warme borden en garneer met decoratief bijgesneden citroenpartjes.
Serveer met frietjes of brood.
Smakelijk eten!

Recept afdrukken
No ratings yet

Entrecôte met Spinazie à la Crème

Recept categorieën: Vis
Porties: 2 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Laat de entrecôtes op kamertemperatuur komen en bestrooi ze met zout en peper.
  • Bak de baconreepjes in een koekenpan met anti-aanbaklaag in enkele minuten knapperig.
  • Roerbak de spinazie in een wok in enkele minuten net gaar en voeg de knoflook toe tijdens
  • het roerbakken.
  • Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en druk het laatste vocht eruit.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de entrecôtes naar de gewenste gaarheid.
  • Voor rosé gebakken entrecôtes is dit ongeveer 3 minuten per kant.
  • Verwarm de crème fraîche in de wok en schep de uitgelekte spinazie en de baconreepjes erdoor.
  • Verdeel de entrecôtes en de spinazie à la crème over de borden.

Notities

Een smaakvolle combinatie van malse entrecôtes, knapperige bacon en romige spinazie à la crème. Smakelijk eten!

Recept afdrukken
No ratings yet

Knapperige Mie met Gemengde Noten

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Mie, Noten
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de Spaanse peper doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Verhit de olijfolie in een wok en bak de Spaanse peper gedurende 2 minuten.
  • Voeg de spinazie toe en roerbak totdat de blaadjes zijn geslonken.
  • Meng de gekookte mie, cashewnoten, amandelen, sojasaus en limoensap door de spinazie.
  • Garneer met fijngesneden koriander voor een verfrissende smaak.
  • Een knapperige en hartige mix van mie en gemengde noten, perfect gebalanceerd met een vleugje pittige Spaanse peper en verfrissende limoen. Geniet ervan!

Recept afdrukken
No ratings yet

Spinazieflan

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
Porties: 8
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Laat de spinazie al roerende slinken in een grote koekenpan met olijfolie.
  • Laat het uitlekken.
  • Klop de eieren los met kaas, room, nootmuskaat, zout en peper.
  • Meng met de uitgelekte spinazie.
  • Schep het spinaziemengsel in de beboterde vorm.
  • Plaats de vorm in een braadslede gevuld met heet water in de oven.
  • Bak de flan au bain-marie 30-40 minuten totdat het ei gestold is.
  • Laat het iets afkoelen, stort het en snijd het in punten.
  • Garneer met tuinkers.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zeebaars met Venusschelpen

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Braad de zeebaarsfilets in hete olie aan, voeg zout en peper toe.
  • Smoor de spinazie met een teentje knoflook en de aspergepunten in dezelfde warme olie.
  • Voeg na 5 minuten de tomaten, visfilets en de venusschelpen met hun eigen vocht toe.
  • Bedek het geheel en laat 8 minuten sudderen.
  • Serveer op geroosterde sneetjes brood.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalmpakketjes met Spinazie en Knoflook

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zalm
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Was de spinazie en laat deze goed uitlekken.
  • Schil de aardappels, spoel ze af en snijd ze in dunne schijfjes.
  • Dep de zalmfilet droog en verdeel deze in vier gelijke stukken.
  • Was de peterselie en snijd deze fijn.
  • Pel en snipper de sjalotjes.
  • Snijd de kappertjes klein.
  • Meng peterselie, sjalotjes en kappertjes door de boter.
  • Snijd de knoflookbollen doormidden.
  • Spoel de limoen af, dep hem droog en snijd hem in schijfjes.
  • Leg vier grote stukken bakpapier neer.
  • Verdeel de aardappelschijfjes over het midden van het bakpapier.
  • Bestrooi met zout en peper.
  • Leg de spinazie en de zalm erop.
  • Verdeel de kappertjes boter in stukjes over de zalm en leg een schijfje limoen erop.
  • Voeg een halve knoflookbol toe aan elk pakketje.
  • Vouw het papier goed dicht aan de randen.
  • Bak de vispakketjes ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

Recept afdrukken
No ratings yet

Digestief Special

Dit verfrissende digestief drankje is eenvoudig te bereiden.
Recept categorieën: Koude Dranken
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Plaats een handvol spinazie en 6 bosbessen in een blender.
  • Mix de ingrediënten tot een gladde vloeistof.
  • Giet het mengsel in een glas en serveer direct.