Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelkoekjes uit de oven en biefstuk met pizzakruiden

Recept categorieën: Groenten, Rundvlees
porties: 4 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Laat de gare spinazie uitlekken, druk ze uit en hak ze fijn.
  • Kook de aardappelen gaar, stamp ze tot een puree en wrijf die door een zeef.
  • Meng er de spinazie, de helft van de bloem, de eieren, de cottage cheese en wat zout, peper en
  • nootmuskaat door.
  • Meng er in delen de rest van de bloem door tot een kneedbaar geheel.
  • Vorm dit tot een rol, snijd die in 1 cm dikke plakken en kook die per 5 tegelijk 3 minuten in gezouten water.
  • Schik ze dakpansgewijs in rijen in een ovenschaal.
  • Vermeng de verse kaas met de pestosaus en de helft van de geraspte kaas, lepel dit mengsel over de gnocchi, verdeel er de rest van de kaas over en bak ze bij 175°C 45 minuten.
  • Bak de entrecotes in olijfolie aan beide kanten 1 minuut.
  • Knijp er de knoflook boven uit en strooi er zout en peper over.
  • Voeg de uitgelekte tomaatstukjes toe en laat nog 3 minuten stoven.

Tips / Opmerkingen

Serveer de peterselie erbij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Italiaanse salade van Christine Brekelmans

Recept categorieën: Salade, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Goed doorelkaar hosselenden smullen maar.

Tips / Opmerkingen

Samen met gebakken aardappels en 1 tartaar pp een goede maaltijd.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta met spinazie, pijnboompitten en zon gedroogde tomaatjes

wil je vegetarisch, laat dan ham/kip/kabeljauw weg
Recept categorieën: Pasta

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de tagliatelle zoals op de verpakking aangegeven
  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze bruin en krokant zijn, leg deze op een stukje keukenpapier zodat ze af kunnen koelen
  • Fruit ondertussen de ui in kleine stukjes in een wok pan
  • Voeg hier de champignons en eventueel de vleesreepjes aan toe en laat dit even meebakken
  • Voeg nu ook de spinazie aan het geheel toe en laat het wat slinken
  • Laat de tomaten uitlekken en roer door de spinazie, evt even opwarmen
  • Als laatste kan nu de room, bouillon (mag eventueel ook een blokje zijn) en peper/zout er bij.
  • Dit alles naar smaak en eigen inzicht!
  • Giet de tagliatelle af en schep deze in de kommen of op de borden, verdeel hier het spinazie mengsel overheen en maak het helemaal af met de geroosterde pijnboompitten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aspergelasagna

Recept categorieën: Groenten, Pasta, Vis, Zalm

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de asperges
  • Pak een staafmixer en pureer de spinazie met ei en pardano
  • Doe dit bij de bechamelsaus, opwarmen en even koken
  • Neem een grote ovenschaal en begin met een laagje bechamelsaus
  • Leg er wat lasagna op een paar asperges met zalm
  • Laagje bechamelsaus
  • Weer lasagna met de laatste asperges en zalm
  • Laagje bechamelsaus
  • Bovenste laag met grove pardano vlokken
  • Oven voorverwarmen op 180 graden
  • Lasagna erin en 20 min laten garen

Recept afdrukken
No ratings yet

Risotto met spinazie, knoflookgarnalen en mosselen

Recept categorieën: Rijst, Zeevruchten
porties: 2

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de risotto met het eekhoorntjesbrood in 12 minuten, tot deze zacht proeft
  • Bak de zeekraal met ui, knoflook en peper en voeg de laatste 5 minuten, op kleine pit de mosselen en garnalen toe!
  • Leg op een bord de risotto, maak een kringetje en leg daarin de gebakken zeekraal, etc.
  • Leg de zeewier salade ernaast.

Recept afdrukken
No ratings yet

Jabchae

Japchae is een populair Koreaans gerecht voor jong en oud. De basis van japchae zijn glasnoedels, gemaakt van zoete aardappel (dangmyeon, 당면), gemixt met diverse fijngesneden groenten (wortel, uien, spinazie, paddenstoelen) en rundvlees.
Recept categorieën: Noedels, Rundvlees
Land van herkomst: Korea
porties: 2

Bereidingswijze

  • Breng een grote pan met water aan de kook.
  • Voeg de noedels toe en kook ze gedurende 5 minuten.
  • Giet het water uit, spoel de noedels af onder de kraan en laat ze goed uitlekken.
  • Met behulp van een schaar, knip je de noedels in stukken van 10 cm.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een pan, bak de uien tot ze geurig worden, voeg vervolgens het rundvlees en de shiitake paddenstoelen toe.
  • Roerbak ze even snel en voeg daarna 4 eetlepels japchae saus toe.
  • Blancheer de spinazie in kokend water en spoel ze af onder de kraan (koud water).
  • Knijp voorzichtig het vocht eruit.
  • Mix de glasnoedels en de groenten goed door elkaar

Recept afdrukken
No ratings yet

Kaas met witte selderij en saus van verse geitenkaas

Recept categorieën: Dessert, Kaas, Nagerecht
porties: 8 personen
Auteur: Frans Huits

Bereidingswijze

  • Blancheer de spinazieblaadjes zeer kort in water, verfris ze en dep ze droog op keukenpapier.
  • Bekleed een terrine met cellofaanpapier en met de spinazieblaadjes.
  • Verwarm de room en los er de in water geweekte gelatineblaadjes in op.
  • Snijd de kaassoorten in repen en schik ze creatief in de terrine.
  • Smeer tussen elk laagje wat room rol de zachte geitenkaas eventueel in spinazieblaadjes.
  • Pak het geheel in met overhangende stukjes spinazie en cellofaan.
  • Zet enkele uren koel.
  • Maal voor de saus de verse geitenkaas, de yoghurt, de radijsjes, het sjalotje, peper en zout met de staafmixer.
  • Doe er de snippers groene kruiden bij.
  • Verdun eventueel met wat melk.
  • Snijd de binnenste malse blaadjes uit de selderij en was ze.
  • Was de slaatjes.
  • Leg een snede van de terrine op een koel bord.
  • Lepel er saus om heen en versier met radijsblokjes, selderijhartjes, slaatjes, druiven en tuingroen.

Tips / Opmerkingen

Tips en weetjes
Dit is een originele manier om kaas eens op een andere manier te serveren.
Uiteraard kunnen andere kazen gebruikt worden.
Best zijn zachte en halfharde soorten.
De zachtere soorten moeten wel in het midden geplaatst worden.
Dompel het mes in warm water, zodat het veel gemakkelijker snijdt en er geen kruimels gevormd worden.
Probeer ook eens een toast van notenbrood bij dit gerecht.

Recept afdrukken
No ratings yet

Minispinaziequiches

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Airfryer, Bijgerecht, Hartige taart
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Deeg (of gebruik 250 gr kant-en-klaar deeg):

Vulling:

Bereidingswijze

  • Doe alle ingrediënten voor het deeg met een snufje zout in een keukenmachine en meng tot er een deegbal ontstaat.
  • Leg op een ondergrond en kneed met uw handen tot een glad deeg.
  • Laat 15 minuten rusten in de koelkast.
  • Snipper de ui. Verwarm de olie in de pan en voeg de ui toe.
  • Fruit glazig, voeg de spinazie toe en bak 1 tot 2 minuten tot de spinazie is geslonken.
  • Klop het ei los in een kom en meng met de hüttenkase.
  • Druk het vocht uit de spinazie, snijd en voeg toe aan het kaasmengsel.
  • Deel het deeg in vieren.
  • Rol elk gedeelte uit tot een cirkel die groot genoeg is om de bodem van een van de vormen te bedekken.
  • Bekleed de vormen met het deeg.
  • Vul elke vorm met de spinazievulling.
  • Verwarm de Airfryer voor op 180 graden.
  • Doe de quiche(s) in de mand van de Airfryer en schuif de mand in de Airfryer.
  • Stel de timer in op 15 minuten. Serveer de quiches lauw of koud.

Tips / Opmerkingen

U kunt ook een grote spinaziequiche maken.
Gebruik in dat geval de dubbele hoeveelheid deeg om een springvorm van 20 cm te bekleden en gebruik de dubbele hoeveelheid vulling.
Bak 20 tot 25 minuten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tagliatelle met parmaham en spinazie

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tagliatelle in ruim water met zout volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken.
  • Plakken parmaham in lange repen scheuren.
  • In koekenpan met antiaanbaklaag 1 eetlepel olie verhitten.
  • Repen ham over bodem van pan verdelen en krokant uitbakken.
  • Op keukenpapier laten uitlekken.
  • In dezelfde koekenpan de helft van boter en 1 eetlepel olijfolie verwarmen.
  • Knoflook hierin 1 minuten zachtjes bakken.
  • Spinazie in porties toevoegen en al omscheppend laten slinken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Tagliatelle afgieten, 4 eetlepels kookvocht bewaren.
  • Tagliatelle met kookvocht en rest van boter terugdoen in pastapan.
  • Spinazie erdoor scheppen en pasta overdoen in twee diepe borden.
  • Knapperige repen parmaham op pasta leggen en royaal peper erboven malen.

Tips / Opmerkingen

In plaats van gedroogde tagliatelle kunt u ook koelverse 'paglia e fieno' nemen, een dunne
spaghetti soort in twee kleuren (250 g)

Recept afdrukken
No ratings yet

Stamppotje met Spaanse worstjes

AllerHande 2006
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Stamppot, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Breng water met zout aan de kook en kook de aardappels hierin met de deksel op de pan in 10-12 minuten gaar.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de worstjes op laag vuur in 7-8 minuten gaar, keer ze regelmatig om.
  • Houd de worstjes tot gebruik warm (bijv. in aluminiumfolie).
  • Verhit intussen in een wok 1 eetlepel olie en roerbak in gedeelten de spinazie.
  • Breng op smaak met knoflook, zout en peper, voeg eventueel meer olie toe.
  • Doe de spinazie over in een vergiet en druk zo veel mogelijk overtollig vocht eruit.
  • Stamp de gekookte aardappels fijn met de crème fraîche en schep de uitgelekte spinazie erdoor.
  • Serveer het stamppotje met de worstjes

Tips / Opmerkingen

Gebruik in plaats van crème fraîche een scheut lekkere volle olijfolie om de aardappelpuree meuïg te maken.