Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Kruidkoekmuffins

Recept categorieën: Cupcakes / Muffins
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • Muffinvorm met bloem bestuiven.
  • In grote kom bloem mengen met bakpoeder, basterdsuiker, koekkruiden en mespunt zout.
  • Boter met stroop in magnetron in 20 seconden laten smelten.
  • Botermengsel met ei door melk roeren.
  • Met vork vloeibaar mengsel snel door bloem roeren, enkele klontjes zijn geen bezwaar.
  • Beslag in muffinvormpjes scheppen.
  • Kruidkoekmuffins in midden van oven in ca. 20-25 minuten bruin en gaar bakken.
  • Muffins 5 minuten laten afkoelen en uit vorm nemen.

Tips / Opmerkingen

Test de muffins door er een satéstokje in te steken: als dat er droog uit komt, zijn de muffins
gaar.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Vlaaien op de wijze van het Waasland

Recept categorieën: Gebak, Taart
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook ½ liter melk met de suiker.
  • Meng intussen de bloem, de bruine suiker, de eidooiers, het gekonfijte fruit, de sukade, de oranjesnippers, de geplette makarons, de geplette peperkoek, de stroop en ½ liter melk goed door elkaar.
  • Giet deze brij al roerend in de kokende melk.
  • Meng nu de foelie, de kaneel en het zout erbij en laat goed doorkoken.
  • Vul kleine vuurvaste kommen of een grote vuurvaste schotel met dit mengsel.
  • Bak de vlaai,en 1 uur in een op 175°C voorverwarmde oven.

Tips / Opmerkingen

Laat afkoelen en dien lauw of koud op.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Vlaai op z'n Oost Vlaams

Recept categorieën: Taart
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verkruimel de beschuiten.
  • Breng 1 liter melk met de beschuiten en 250 gr suiker aan de kook.
  • Maak 1 dl water warm en week de peperkoek hierin.
  • Plet de peperkoek fijn.
  • Maak 25 gr bloem met 1 dl melk aan, voeg dit bij de kokende melk en laat doorkoken.
  • Neem de pan van het vuur, voeg de peperkoek, de kaneel, de foelie en de vanillesuiker toe en meng alles goed door elkaar.
  • Klop de eieren los.
  • Voeg ze toe, samen met 25 gr bloem, de oranjesnippers, de sukade, het gekonfijte fruit, het zout en de stroop.
  • Roer alles goed onder elkaar.
  • Breng het mengsel over in een vuurvaste kom en laat het 1 uur in een op 175 °C voorverwarmde oven bakken.
  • Dien de vlaai op in de kom.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Grahambrood

Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Recept categorieën: Brood, Cake
Auteur: M. van Oldenborgh

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Dit alles mengen en in een met boter ingesmeerde broodvorm gieten.
  • Oven voor-verwarmen.
  • Eerst de vorm er 20 minuten in zonder te kijken, dan nog 25 minuten in een op half gezette oven.
  • Daarna laten alkoelen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Boekweitspekkoekjes met stroop

Recept categorieën: Dessert, Nagerecht
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zeef het meel in een kom en maak in het midden een kuiltje.
  • Los de gist in een kop lauwe melk op ,neem die van de halve ½ liter.
  • Giet de opgeloste gist in het kuiltje en meng met een beetje meel.
  • Voeg de suiker en het ei toe en voeg al roerend de melk en het water toe.
  • Roer alles goed door elkaar.
  • Laat de olie of reuzel in een koekenpan heet worden.
  • Schep een hoeveelheid deeg in de pan voor een heel dunne pannenkoek.
  • Leg er een laagje spek bovenop en vervolgens een tweede laag deeg.
  • Laat het deeg aan de onderkant bakken tot de bovenzijde droog is.
  • Draai de pannenkoek dan om en bak de tweede zijde bruin.
  • Dien op met stroop.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Boekweitpannenkoeken op z'n Kempens

Recept categorieën: Dessert, Nagerecht, Pannenkoeken
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zeef de bloem en het boekweitmeel en maak in het midden een kuiltje.
  • Los de gist in een kop warme melk op en giet dit in het kuiltje.
  • Meng even met de bloem en strooi het zout erbij.
  • Giet er vervolgens de melk en het water bij en roer alles goed onder elkaar.
  • Laat het deeg op een warme plaats een half uur rijzen.
  • Verhit boter in een koekenpan en bak de pannenkoek tot hij aan de bovenkant droog is.
  • Draai hem om en bak de tweede zijde bruin.
  • Dien op met stroop of jam.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Rozijnentrio

Snel te maken
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller Hande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe de rozijnen in een kleine kom met warm water en laat ze zo 5 minuten staan.
  • Roer de pannenkoekenmix en de helft van de melk met een garde tot het een glad beslag is.
  • Breek het ei boven een apart schaaltje.
  • Zorg dat er geen stukjes eierschaal bij zitten.
  • Terwijl je blijft roeren, doe je het ei en de rest van de melk bij het beslag.
  • Roer weer tot het een glad beslag is.
  • Giet nu de rozijnen af en dep ze droog met keukenpapier of een schone theedoek.
  • Was en schil de appel en rasp deze boven het beslag.
  • Roer de rozijnen en de appel door het beslag.
  • Laat in een koekenpan een paar druppels vloeibare boter heet worden.
  • Schep met een juslepel 3 kleine pannenkoekjes in de koekenpan en bak ze ongeveer 30 seconden aan beide kanten.
  • Leg de pannenkoekjes op een bord en dek ze af met een deksel.
  • Zo blijven ze lekker warm.
  • Bak op dezelfde manier ook de andere pannenkoekjes.
  • Verdeel de pannenkoekjes over vier borden.
  • Strooi poedersuiker over de pannenkoekjes of schenk er stroop over.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Ginger snaps

knapperige gemberkoekjes uit de AllerHande april 2000
Recept categorieën: Koek, Taart

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Bakblik met bakpapier bekleden.
  • Gemberbolletjes in kleine stukjes snijden.
  • Boven kom zelfrijzend bakmeel met gemberpoeder en zout zeven.
  • Basterdsuiker erdoor roeren.
  • Boter toevoegen en met 2 messen in kleine stukjes snijden.
  • Stroop en gember en gembersiroop toevoegen, deeg tot samenhangende bal kneden.
  • Van deeg ca. 16 bolletjes vormen ter grootte van walnoot, met handpalm op bakplaat platdrukken.
  • Koekjes in midden van oven ca. 15 minuten bakken.
  • Koekjes ca. 3 minuten op bakblik laten afkoelen, daarna op rooster laten afkoelen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Zachte pepernoten

Recept categorieën: Koek
Feestdagen etc: Sinterklaas

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten met elkaar in de kom van de keukenmachine tot je een mooi deeg krijgt.
  • Kneed het nog even na met de hand en verpak het in plastic folie.
  • Leg het deeg minimaal 2 uur ( hoe langer, hoe beter ) in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Neem een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Kneed het deeg kort door en maak er een rol van.
  • Je mag zelf de dikte bepalen, ik heb grote en kleine pepernoten gemaakt.
  • Snijd schijfjes en rol ze tot een bolletje of maak er een vierkantje van.
  • Leg ze op de bakplaat en bak ze in ca 13 tot 15 minuutjes af.
  • Heb je een speculaasplankje dan kun je ook figuren maken met het deeg.
  • Leg de figuren op de bakplaat en bestrijk ze eventueel met los geklopt eigeel en een scheutje melk of water.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Pepernoten
Recept afdrukken
No ratings yet

Pepernoten 5

Recept categorieën: Koek
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Sinterklaas
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom.
  • Maak een kuiltje in het midden en doe daar de stroop en de specerijen in.
  • Roer alles vanuit het midden goed door elkaar en maak een stevig deeg.
  • Smeer een bakblik in met boter, druk er knikkers van het deeg op en bak die in een matig warme oven (160°C) in ± 15 minuten lichtbruin en gaar.