Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gember-Wortel Strooptaart
Geniet van deze verrukkelijke Gember-Wortel Strooptaart als afsluiting van een heerlijke maaltijd!
Porties:
6
personen
Bereidingstijd:
39
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
60
gram
boter
▢
55
gram
basterdsuiker
▢
45
gram
suiker
▢
Mespunt
zout
▢
2
eieren
▢
4
eetlepels
melk
▢
90
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
½
theelepel
bakpoeder
▢
1
theelepel
kaneel
▢
2
eetlepels
fijngehakte gember
▢
100
gram
geraspte wortel
▢
2
eetlepels
suikerstroop
Instructies
Klop de boter met de basterdsuiker en suiker tot een romig mengsel.
Voeg vervolgens de eieren en melk toe en klop tot alles goed gemengd is.
Spatel het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en kaneel door het eiermengsel en voeg de gember en geraspte wortel toe.
Meng alles goed.
Vet een afsluitbare stoomovenpan van 2,5 liter in met zonnebloemolie en bekleed hem met huishoudfolie.
Vet het folie lichtjes in met olie.
Schep het beslag in de beklede stoomovenpan en plaats in de stoomoven.
Stoom op 95°C gedurende 30 minuten.
Keer de stoomovenpan om op een plank of bord en verwijder voorzichtig het folie van de taart.
Snijd de taart in gelijke stukken en garneer met een beetje suikerstroop.
Serveer warm of op kamertemperatuur, eventueel met een bolletje vanille-ijs.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een late harvest riesling, vormt een perfecte aanvulling op de kruidige smaak van de taart
Voedingswaarden
Calories:
245
kcal
|
koolhydraten:
33
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
11
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
21
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Taart
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
/
Zout arm