Recept afdrukken
No ratings yet

Tahoesalade met sesamdressing

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Brunch, Lunch, Salade, Vleesvervangers
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • In kommetje sojasaus, azijn en sesamolie door elkaar roeren.
  • Gember schillen, kleinsnijden en erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met tabasco.
  • Tahoe in plakjes van ca. 1/2 cm dik snijden, plakjes diagonaal doorsnijden.
  • Tahoe in schaal leggen, marinade erover schenken.
  • Worteltjes schoonmaken en (met kaasschaaf) in lengte in plakjes schaven.
  • Prei wassen, schoonmaken en in reepjes van ca. 10 cm snijden.
  • In pan met kokend water wortel en prei enkele seconden onderdompelen.
  • In vergiet laten uitlekken en laten afkoelen.
  • Komkommer in lengte doormidden snijden en zaadjes met lepel eruit scheppen. Vruchtvlees (met kaasschaaf) in repen schaven.
  • Tahoe laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier.
  • In pan olie verhitten en tahoe op hoog vuur in ca. 4 minuten bruinbakken, halverwege keren.
  • Op keukenpapier laten uitlekken en laten afkoelen.
  • In pan marinade aan de kook brengen.
  • Pindakaas en suiker erdoor roeren en ca. 1 minuut zachtjes verwarmen.
  • Op smaak brengen met tabasco. Laten afkoelen.

Bereiden:

  • Groenten door elkaar scheppen en op midden van vier borden leggen.
  • Tahoe erop leggen.
  • Marinade erover scheppen. (Bestrooien met sesamzaadjes.)

Recept afdrukken
No ratings yet

Tagliatelle met garnalen

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Vis, Zeevruchten
porties: 1 persoon
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan met ruim water en zout tagliatelle beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Intussen tomaten wassen en in plakjes snijden.
  • Sjalotje pellen en fijnsnipperen.
  • In pan olie verhitten en sjalot ca. 3 minuten zachtjes bakken.
  • Tomatenketchup, wijn, crème fraîche en 1 eetlepel kruiden toevoegen en geheel al roerend aan de kook brengen.
  • Op smaak brengen met zout, peper en mespunt suiker.
  • 1/3 Deel van garnalen achterhouden, rest door saus scheppen en ca. 1 minuut zachtjes meewarmen.
  • Tomaatplakjes langs rand van bord leggen.
  • Rest van kruiden erover strooien.
  • Tagliatelle op midden van bord scheppen.
  • Saus op tagliatelle scheppen.
  • Achtergehouden garnalen erover verdelen.
  • Direct serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tagliatelle met aardbeiensaus

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Pasta
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Tagliatelle met suiker beetgaar koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • In vergiet tagliatelle afspoelen onder koud water en goed laten uitlekken.
  • Tagliatelle in schaal doen en 4 eetlepels likeur erdoor roeren.
  • Laten afkoelen, af en toe omscheppen.
  • Aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en in vieren snijden.
  • In keukenmachine helft van aardbeien met basterdsuiker pureren.
  • Aardbeienpuree boven kom door zeef wrijven.
  • Crème fraîche en rest van likeur erdoor roeren.

Bereiden:

  • Aardbeiensaus door tagliatelle scheppen.
  • Over vier borden verdelen.
  • Garneren met munt en rest van aardbeien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Stoofpeertjes in karamel wijnsaus

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Sinaasappel onder koud stromend water goed schoonboenen. ¼ Deel van sinaasappel dus schillen.
  • Van rest van schil met citroentrekker sliertjes maken of met scherp mesje schil dun
  • eraf snijden en in dunne reepjes snijden.
  • In pan met dikke bodem suiker op zacht vuur onafgedekt langzaam laten smelten en goudbruin laten worden (= karamelliseren).
  • Wijn, kaneelstokje, stuk sinaasappelschil en 1 1/2 dl water toevoegen.
  • Vloeistof zachtjes aan de kook brengen.
  • Intussen peertjes schillen, steeltjes en kroontjes eraan laten zitten.
  • Peertjes in vloeistof leggen en afgedekt op laag vuur in ca. 1 uur gaar stoven, halverwege voorzichtig keren.

Bereiden:

  • Peertjes voorzichtig uit stoofvocht nemen en in schaal zetten.
  • Kaneelstokje en sinaasappelschil uit stoofvocht nemen.
  • Stoofvocht op hoog vuur met sinaasappelsliertjes ca. 3 minuten laten inkoken.
  • Saus over peertjes gieten.

Tips / Opmerkingen

Serveren bij bijvoorbeeld varkensfricandeau.

Recept afdrukken
No ratings yet

Soesjes met sinaasappelroom

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Gebak
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
  • Bakplaat bekleden met bakpapier.
  • In pan 1 dl water aan de kook brengen.
  • Boter toevoegen en laten smelten.
  • Zout en bloem toevoegen en blijven roeren tot bal deeg ontstaat.
  • Van vuur af eieren één voor één door deeg roeren.
  • Met behulp van 2 dessertlepels 20 bergjes deeg op bakplaat scheppen.
  • In midden van oven soesjes in 15 à 20 minuten lichtbruin en gaarbakken, na 10 minuten baktijd oventemperatuur verlagen naar 200 °C of gasovenstand 4.
  • Oven uitschakelen en soesjes nog ca. 5 minuten laten staan.
  • Soesjes op rooster leggen en laten afkoelen.
  • Intussen in kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  • 1 Sinaasappel goed schoonboenen.
  • Schil eraf raspen. Sinaasappels uitpersen en 11/2 dl sap afmeten.
  • In pannetje 2 eetlepels water aan de kook brengen.
  • Gelatine goed uitknijpen.
  • Al roerend gelatine in heet water oplossen.
  • Sinaasappelsap erdoor roeren en iets lobbig laten worden.
  • Intussen 11/2 dl slagroom stijfkloppen met 1 eetlepel suiker.
  • Sinaasappelmengsel door vla roeren.
  • Sinaasappelrasp en slagroom erdoor spatelen.
  • In koelkast in ca. 2 uur laten opstijven.

Bereiden:

  • Soesjes aan zijkant opensnijden.
  • Sinaasappelroom doorkloppen met mixer of garde en overdoen in spuitzak. Sinaasappelroom in soesjes spuiten.
  • Rest van slagroom met rest van suiker stijfkloppen.
  • Soesjes over vier bordjes verdelen.
  • Bestrooien met poedersuiker.
  • Garneren met slagroom en zilverpillen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Scones van Albert Heijn / Allerhande

Recept categorieën: Broodjes, Gebak
Land van herkomst: Engeland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bakblik met bakpapier bekleden.
  • Bakmeel met bakpoeder en zout boven kom zeven.
  • Vanillesuiker en suiker toevoegen.
  • Boter met 2 messen door bloem in kleine stukjes snijden.
  • Ei met melk loskloppen, ½ eetlepel bewaren, rest bij bloemmengsel schenken en geheel tot samenhangende bal kneden.
  • Deeg tot lap van ca. 2½ cm dik uitrollen.
  • Uit deeg 8 rondjes steken, op bakblik leggen en met rest van melk bestrijken.
  • Scones in midden van oven in ca. 10 minuten lichtbruin bakken.
  • Scones uit oven op rooster laten afkoelen.
  • Slagroom stijf kloppen.
  • Scones met jam en slagroom serveren (Notitie:).

Tips / Opmerkingen

In Engeland serveert men de scones met clotted cream:
een dikke room met een hoog vetgehalte.
U kunt hiervoor in de plaats een wat luchtiger en minder vet mengsel geven.
U kunt de scones ook ruim van tevoren maken en tot gebruik invriezen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Saladetaart met Danish Blue

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten, Kaas, Salade
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Vorm invetten en bodem en wanden bekleden met pizzadeeg.
  • Met vork gaatjes in bodem prikken.
  • In midden van oven bodem in ca. 15 minuten gaar bakken.
  • Laten afkoelen.
  • Peultjes schoonmaken en wassen.
  • In pan met weinig water en zout peultjes ca. 3 minuten koken.
  • Afgieten.
  • Bleekselderij schoonmaken, wassen en in stukjes snijden.
  • Kerstomaatjes wassen en halveren.
  • Maïs afgieten.
  • In kom peultjes, tomaat, bleekselderij en maïs voorzichtig door elkaar scheppen.
  • In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  • In steelpan melk aan de kook brengen.
  • Gelatine goed uitknijpen en van vuur af in hete melk oplossen.
  • Iets laten afkoelen.
  • Zure room erdoor roeren.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Mengsel over taartbodem uitstrijken.
  • Salade erop scheppen.
  • Taart in koelkast in ca. 1 uur laten opstijven.
  • Hazelnoten grof hakken.
  • Kaas in stukjes verdelen.
  • In kommetje sausje kloppen van olie, azijn, mosterd, zout, peper en suiker.

Bereiden:

  • Sausje over salade schenken. Kaas en noten erover strooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Roompudding met aardbeien

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Dessert, Fruit
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
  • In pan helft van slagroom met 50 g suiker en vanillesuiker aan de kook brengen.
  • Ca. 4 minuten heel zachtjes laten koken.
  • Gelatine goed uitknijpen en al roerend in roommengsel oplossen.
  • Laten afkoelen tot lauwwarm.
  • Timbaaltjes invetten.
  • In kom rest van slagroom stijfkloppen.
  • Lauwwarm room-suikermengsel luchtig erdoor spatelen.
  • Roommengsel in timbaaltjes schenken en in koelkast in ca. 11/2 uur stijf laten worden.
  • Intussen aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en halveren.
  • In kom balsamicoazijn en rest van suiker door elkaar roeren.
  • Aardbeien erdoor scheppen.
  • Tot gebruik in koelkast zetten.

Bereiden:

  • Basilicum in fijne reepjes snijden.
  • Timbaaltjes enkele seconden in heet water houden.
  • Bord erop zetten, samen keren en timbaaltje op bord laten glijden.
  • Andere timbaaltjes op zelfde manier storten.
  • Aardbeien erlangs scheppen.
  • Basilicum erover strooien.

Recept afdrukken
No ratings yet

Roodbaarsfilet met aubergine

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels onder koud water goed schoonboenen.
  • Aardappels in pan met weinig water in
  • ca. 15 minuten beetgaar koken.
  • Intussen aubergine schillen en in plakken van ca. 1/2 cm dikte snijden.
  • Plakken in blokjes van ca. 1/2 cm snijden.
  • Ui pellen en fijnsnipperen.
  • Knoflook pellen en fijnsnipperen.
  • In pan 6 eetlepels olie verhitten.
  • Ui en knoflook ca. 4 minuten zachtjes fruiten.
  • Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Aubergineblokjes toevoegen aan ui en afgedekt op laag vuur in ca. 8 minuten laten garen, regelmatig omscheppen.
  • Intussen tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
  • Tomaten elk in 8 stukken snijden.
  • Tijmblaadjes van takjes rissen en fijnhakken.
  • Tomaten aan aubergine toevoegen en goed doorroeren.
  • Tijm, suiker en azijn toevoegen en ca. 3 minuten zachtjes laten koken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Aardappels elk in ca. 5 plakken snijden en in ovenschaal leggen.
  • Pesto losroeren met 2 eetlepels olie en aardappels ermee bestrijken.
  • Schaal ca. 8 minuten in midden van oven zetten.
  • Intussen vis droogdeppen met keukenpapier.
  • In koekenpan met anti-aanbaklaag rest van olie verhitten.
  • Vis in ca. 4 minuten krokant en gaar bakken, halverwege keren.
  • Compote van aubergine over vier borden verdelen.
  • Vis erop leggen.
  • Aardappels ernaast scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rijstebrij creme brulee

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Dessert, Rijst
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiden:

  • Vanillestokje opensnijden.
  • In pan melk met vanillestokje aan de kook brengen.
  • Rijst toevoegen en met mespunt zout in ca. 12 minuten tot pap koken, af en toe roeren.
  • Vanillestokje eruit halen.
  • 30 g suiker door rijstebrij roeren.
  • Vormpjes invetten.
  • Rijstebrij over vormpjes verdelen en tot gebruik laten afkoelen.

Bereiden:

  • Grill voorverwarmen op hoogste stand.
  • Rest van suiker over rijstebrij strooien.
  • Suiker vlak onder grill in ca. 4 minuten laten karameliseren.
  • Bestrooien met kaneelpoeder.
  • Direct serveren.