Suikerbrood

Suikerbrood

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 20 gram vanille suiker
  • 30 gram suiker
  • 42 gram gist verse of 20 gr droge gist
  • 75 gram boter
  • 225 ml melk
  • 1 ei
  • 100 gram parelsuiker
  • 15 boter gesmolten
  • 1 eidooier met een scheutje melk los geklopt

Instructies

  • Los de gist op in de melk.
  • Doe de bloem, suiker, vanille suiker in de kom van de keukenmachine.
  • Snijd de 75 gr boter in kleine blokjes en voeg deze toe aan de bloem.
  • Voeg de melk en het ei toe.
  • Kneed het deeg ca 10 minuten.
  • Leg het deeg in een kom en dek af met een deksel of plastic folie.
  • Laat het deeg nu rijzen tot het is verdubbeld (ca 45 minuten).
  • Smelt de 10 à 15 gr boter en voeg hier de parelsuiker aan toe.
  • Roer goed door zodat de parelsuiker bedekt is met de boter.
  • Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap.
  • Verdeel de parelsuiker over de lap deeg.
  • Ga eventueel heel zacht met de deegroller over de parelsuiker zodat deze zich vastzet in het deeg.
  • Sla de zijkanten van het deeg naar binnen, hou hierbij de grootte van je bakvorm aan.
  • Nu rol je het deeg mooi stevig op.
  • Plaats het deeg met de vouw naar beneden in je bakvorm.
  • Laat het deeg nu rijzen totdat het verdubbeld is in volume.
  • Voordat je brood de oven in gaat smeer je het heel voorzichtig in met de eidooier los geklopt in melk.
  • Bak het brood in een voorverwarmde oven van 200°C in ca 35 tot 40 minuten af.

Notities / Tips / Wijnadvies

Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn !
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood