Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerde garnalen met pandanrijst

Allerhande 2002
Bereidingstijd40 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zeevruchten
porties: 4 personen
Calorieën: 555kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Garnalen ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
  • Peper schoonmaken en fijnhakken.
  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • Limoenen halveren en 4 helften uitpersen.
  • Bosuitjes schoonmaken en schuin in dunne ringen snijden.
  • Blaadjes van koriander plukken en blad grof hakken.
  • Marinade maken van limoensap, suiker, peper en knoflook.
  • Garnalen hierin 10 minuten marineren.
  • Intussen rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • In koekenpan olie verhitten.
  • Garnalen uit marinade halen, marinade bewaren.
  • Garnalen droogdeppen met keukenpapier en al omscheppende 2 minuten bakken. Halve limoenen op snijkant bij garnalen in pan leggen en nog ca.2 minuten bakken, tot garnalen mooi roze en limoenen aan snijkant lichtbruin zijn.
  • Uit pan nemen en warmhouden.
  • Marinade bij bakvet in pan schenken.
  • Vissaus en 3-4 eetlepels water toevoegen, al roerende verhitten.
  • Rijst, bosuitjes, koriander en garnalen nog even bakken.
  • Limoenen aan tafel over gerecht uitknijpen.

Nutrition

Calorieën: 555kcal | koolhydraten: 89g | Eiwit: 31g | Vet: 8g

Recept afdrukken
No ratings yet

Eenpersoons appel spijstaartjes

Allerhande 2002
Bereidingstijd40 min
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht, Taart
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Calorieën: 590kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 180 ºC.
  • Bladerdeegplakjes op met bloem bestoven werkvlak laten ontdooien.
  • Amandelspijs met appelsap los prakken met vork.
  • Appels schillen en in 4 parten snijden.
  • Klokhuis verwijderen, parten in dunne schijfjes snijden.
  • Deegplakjes met deegroller wat dunner uitrollen.
  • Uit elk plakje deeg met rond schoteltje een cirkel snijden.
  • Rondjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen,deegbodem met vork inprikken.
  • Spijs over bodems verdelen, deegrand (ca. 1 cm) vrijlaten.
  • Appelschijfjes over deegcirkels verdelen.
  • Amandelschaafsel erover verdelen.
  • Bestrooien met kaneel en suiker.
  • Boter in vlokjes over appeltaartjes verdelen.
  • Appeltaartjes in midden van oven in ca. 20 minuten lichtbruin en gaar bakken.
  • Taartjes warm of lauwwarm opdienen, serveren met een bolletje roomijs.

Tips / Opmerkingen

Maak op dezelfde manier taartjes met in waaiervorm gesneden halve peren.
 

Nutrition

Calorieën: 590kcal | koolhydraten: 42g | Eiwit: 8g | Vet: 44g

Recept afdrukken
No ratings yet

Coupe Espresso

Allerhande 2002
Bereidingstijd30 min
Recept categorieën: Nagerecht
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In (bain-marie)pan (of kom) ruim water aan de kook brengen.
  • In inzetpan 3/4 dl espressokoffie schenken en 75 g suiker toevoegen.
  • Suiker al roerend oplossen.
  • Citroensap, 3 eetlepels koffielikeur en dooiers erdoor roeren.
  • Inzetpan in pan met kokende water hangen en dooiermengsel met handmixer in ca. 3 à 5 minuten tot schuimige, gebonden saus kloppen.
  • Inzetpan (of kom)in bak met ijskoud water zetten en saus opnieuw kloppen tot saus afgekoeld en heel schuimig is.
  • In andere kom slagroom met 25 g suiker stijfkloppen.
  • Helft van slagroom door espressosaus spatelen.
  • Mengsel overdoen in diepvriesbak en in ca. 4 uur laten bevriezen.
  • Rest van slagroom tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • In steelpan rest van espresso met 3 eetlepels likeur en 50 g suiker ca. 5 minuten zachtjes laten inkoken tot siroop en af laten koelen.
  • Met ijsbolletjestang helft van espresso-ijs in vier hoge coupes scheppen.
  • Helft koffiesiroop erover schenken en 1 eetlepel slagroom erop scheppen.
  • Hierop rest van espresso-ijs scheppen, rest koffiesiroop erover schenken en rest slagroom erop scheppen.
  • Garneren met mokkaboontjes.

Tips / Opmerkingen

Voedingswaarden:
energie 470 kcal
eiwit 26 g
koolhydraten 47 g
vet 29 g

Recept afdrukken
No ratings yet

Chocolademousse met sinaasappelcompote

Allerhande 2002
Bereidingstijd40 min
Recept categorieën: Chocolade, Dessert, Fruit, Nagerecht
Dieët: Vegetarisch
porties: 6 personen
Calorieën: 240kcal

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Handsinaasappels dik schillen, partjes tussen de vliezen uit snijden.
  • Perssinaasappel schoonboenen, schil fijn raspen.
  • Sinaasappel uitpersen.
  • In pannetje partjes samen met sinaasappelsap,suiker en eventueel sinaasappellikeur zachtjes aan de kook brengen.
  • Vuur lager zetten en ca. 10 minuten laten sudderen tot mengsel stroperig is. Regelmatig doorroeren.
  • Sinaasappelcompote laten afkoelen.
  • Chocolademousse over zes schaaltjes of coupes verdelen, beetje compote erop scheppen en opdienen.

Tips / Opmerkingen

Kumquats zijn niet altijd verkrijgbaar, maar maken dit dessert wel extra decoratief. Gebruik in plaats van sinaasappel 100 gram in dunne plakjes gesneden kumquats en het sap van 1 perssinaasappel.
 

Nutrition

Calorieën: 240kcal | koolhydraten: 33g | Eiwit: 5g | Vet: 10g

Recept afdrukken
No ratings yet

Tofu teriyaki

Recept categorieën: Bijgerecht, Vleesvervangers
Land van herkomst: Griekenland
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alprosoya.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Doe de sojasaus, suiker en mirin in een sauspan.
  • Breng het aan de kook en laat 3 minuten pruttelen.
  • Schep de Alpro® soya Tofu Basis door deze marinade en laat het een paar uur afgedekt in de koelkast marineren.
  • Verwarm in een grote pan een scheutje Alpro® soya Bakken & Braden.
  • Bak hierin de paksoi met de knoflook.
  • Verwarm in een koekenpan een scheutje Alpro® soya Bakken & Braden en bak de gemarineerde Alpro® soya Tofu Basis rondom.

Tips / Opmerkingen

Lekker met noedels of rijst.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spruiten stamppot met cranberry saus

Recept categorieën: Groenten, Stamppot, Vleesvervangers
Land van herkomst: Europa
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

voor de Cranberry saus:

Bereidingswijze

  • Begin met het maken van de cranberry saus.
  • Zet de cranberry’s op met suiker en sinaasappelsap.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het zachtjes pruttelen gedurende 15 minuten.
  • Haal de pan dan van de warmtebron af.
  • Schil ondertussen de aardappelen en zet ze op met water en voeg zout naar smaak toe.
  • Laat de aardappelen 20 minuten koken.
  • Maak de spruiten schoon en halveer ze.
  • Snipper de sjalot.
  • Doe een scheutje Alpro® soya Bak en Braad in de pan.
  • Voeg de gesnipperde sjalot toe.
  • Smoor even kort en voeg de gehalveerde spruiten toe samen met 2 eetlepels water.
  • Doe de deksel op de pan en laat het geheel smoren totdat het gaar is, ca.10 minuten.
  • Haal de deksel van de pan en roer nog even door, zodat het water verdampt.
  • Voeg Alpro® soya reepjes toe en bak het geheel gedurende 2 minuten.
  • Giet de aardappels af en voeg de Alpro®soya Cuisine toe en stamp tot een fijne puree.
  • Meng de spuiten door de puree en serveer met de afgekoelde cranberry saus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Snijbonen shii-take wok

Recept categorieën: Bijgerecht, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

voor de saus:

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom.
  • Verwarm in een wok een scheutje Alpro® soya Bakken & Braden.
  • Voeg de gember, bosui en knoflook toe, en roerbak 30 seconden.
  • Voeg de snijbonen en shii-takes toe met een ½ glas water.
  • Voeg als de snijbonen gaar zijn het Alpro® soya Fijngehakt, bamboe en taugé toe. Kook het geheel 2 minuten.
  • Schenk de saus erbij, roer nog even goed door en serveer.

Recept afdrukken
No ratings yet

Samosa’s met mint-yoghurt dip

Recept categorieën: Hapjes, Warme hapjes, Zuivel
Land van herkomst: India
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 C graden.
  • Snipper de uien, knoflook en gember fijn.
  • Verwarm een koekenpan met een scheut Bakken & Braden en voeg de uien, knoflook en gember toe.
  • Smoor deze tot ze glazig worden.
  • Voeg het komijn- en korianderpoeder, de tomaten puree en het Alpro® soya Fijngehakt hier aan toe en kook het 1 minuut.
  • Doe er daarna de kokosmelk bij en kook het geheel in tot een dikke massa.
  • Voeg als laatste de doperwten toe en breng het geheel op smaak met zout & peper.
  • Snijd het filodeeg in banen van 5cm en smeer ze in met een beetje Bakken&Braden.
  • Maak driehoekige pakketjes met de vulling en leg ze op een ingevette bakplaat.
  • Bak ze ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin.
  • Maak ondertussen de mint-yoghurt dip: snipper de mint fijn en meng dit door de Alpro® soya Variatie op yoghurt, samen met de suiker en azijn.
  • Breng de dip op smaak met zout en peper.
  • Presenteer de samosa’s met de mint-yoghurt dip. Heerlijk!

Recept afdrukken
No ratings yet

Indiase Korma met rijst en komkommer raïta

Land van herkomst: India
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

• Rijst:

Raïta:

Bereidingswijze

Curry:

  • Snipper de uien, knoflook en gember fijn.
  • Verwarm de kaneel, kardemom, en kruidnagels 1 minuut in een koekenpan met 2 eetlepels Bakken & Braden en voeg dan de uien, knoflook en gember toe.
  • Voeg na 8 minuten de rest van de specerijen toe en laat ze 1 minuut mee koken.
  • Voeg vervolgens het blik tomaten en de 250 ml water toe en kook het 15 minuten op een laag vuur.
  • Verwijder het kaneelstokje, de kardemompeulen en de kruidnagels.
  • Bewaar de curry in potjes voor toekomstig gebruik in de koelkast of vriezer.

Korma met rijst en raïta:

  • Halveer de champignons en bak ze 5 minuten in een koekenpan en voeg daarna de Pittige Reepjes en de Cuisine toe.
  • Voeg daarna, naar smaak, de currysaus toe, met wat zout en peper.
  • Laat het geheel 10 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Doe voor de rijst alle benodigde ingrediënten in een pan en breng het geheel aan de kook.
  • Bedek de pan vervolgens met een deksel en laat de rijst op laag vuur 15 minuten pruttelen.
  • Maak de rijstkorrels voorzichtig los met een vork.

Voor de raïta:

  • Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadjes en snipper hem fijn.
  • Voeg dan de rest van de ingrediënten van de raïta toe.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gazpacho met tofu reepjes

Recept categorieën: Soep, Vleesvervangers
Land van herkomst: Spanje
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Houd een klein beetje paprika,komkommer,amandelen en tomaat achter en hak de rest in kleine blokjes ,brunoise.
  • Hak ook de sjalot, knoflook en bleekselderij en pureer samen met de olijfolie en 150ml water in een keukenmachine tot een gladde massa.
  • Breng op smaak met rodewijnazijn, suiker, zout en peper.
  • Bak de Alpro reepjes op het laatste moment in een beetje Alpro®soya Bakken & Braden.
  • Strooi de reepjes en de rest van de garnituur over de soep.