Recept afdrukken
No ratings yet

Gemakkelijke Pasta

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.
  • Leg de feta in een ovenschaal en voeg de cherrytomaten toe.
  • Pel de knoflooktenen en snijd ze fijn met een mes.
  • Verdeel de gesneden knoflook over de tomaten.
  • Bestrooi het geheel met Italiaanse kruidenmix, Hot & Spicy kruidenmix en een snufje zout.
  • Besprenkel met olijfolie en bak minimaal 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking gaar.
  • Giet af, maar bewaar een beetje van het kookvocht.
  • Als de cherrytomaten grotendeels gepoft zijn, help dan de overgebleven tomaten door ze plat te drukken (voorzichtig, want heet).
  • Meng met een siliconen spatel alles tot een romige pastasaus.
  • Meng de gekookte tagliatelle door de pastasaus.
  • Serveer de Gemakkelijke Zondagse Pasta met geraspte Parmezaanse kaas en rucola.
  • Geniet van je maaltijd!

Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta met spinazie, pijnboompitten en zon gedroogde tomaatjes

wil je vegetarisch, laat dan ham/kip/kabeljauw weg
Recept categorieën: Pasta

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de tagliatelle zoals op de verpakking aangegeven
  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan tot ze bruin en krokant zijn, leg deze op een stukje keukenpapier zodat ze af kunnen koelen
  • Fruit ondertussen de ui in kleine stukjes in een wok pan
  • Voeg hier de champignons en eventueel de vleesreepjes aan toe en laat dit even meebakken
  • Voeg nu ook de spinazie aan het geheel toe en laat het wat slinken
  • Laat de tomaten uitlekken en roer door de spinazie, evt even opwarmen
  • Als laatste kan nu de room, bouillon (mag eventueel ook een blokje zijn) en peper/zout er bij.
  • Dit alles naar smaak en eigen inzicht!
  • Giet de tagliatelle af en schep deze in de kommen of op de borden, verdeel hier het spinazie mengsel overheen en maak het helemaal af met de geroosterde pijnboompitten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Tagliatelle met spekjes

Recept categorieën: Pasta, Varkensvlees

Ingrediënten

Instructies

  • Na het uitbakken van de spekjes neem je deze uit de pan, dan in het vet van de spekjes de ui, courgette en paprika toevoegen en gaar wokken.
  • Doe er dan de spekjes weer bij met de kruiden naar je eigen smaak.
  • Even goed warm laten worden.

Opmaak:

  • Pak de borden en leg de tagliatelle erop.
  • Doe er een klein scheutje room over!
  • Daarboven op de spekjes en de rest.
  • Daarboven op de brokjes mozzarella.

Recept afdrukken
No ratings yet

Kabeljauw met asperges en venkel uit de oven

Recept categorieën: Groenten, Ovenschotel, Pasta, Vis
Porties: 4 personen

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Pak een ovenschaal en bedek de bodem met een beetje tomatensaus
  • Verdeel nu de groenten erover
  • Leg bovenop de kabeljauw haasjes, met een beetje peper en zout
  • Voeg nu de tomatensaus toe
  • Verwarm voor op een temp van 200 graden
  • Zet de schaal nu in de oven voor ong 15 min
  • Intussen kook je de tagliatelle en doe er een 1/2 bosje dille door en leg de mozzarella erop.

Notities

Leg de tagliatelle op het bord met dille en mozzarella
Erop schep je de kabeljauw met de groenten.

Tagliatelle met roquefort
Recept afdrukken
No ratings yet

Tagliatelle met roquefort

Recept categorieën: Kaas, Pasta, Vis
Porties: 4

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de tagliatelle, warm houden
  • Bak de ui met champignons en doe de laatste 5 min de spinazie erbij en goed meebakken
  • Kook de kookroom samen met de roquefort tot een smeuïge saus
  • Neem een grote schaal en doe de tagliatelle erin en roer nu het spinaziemengsel en de citroensap erdoor.
  • Giet de saus nu over de tagliatelle en goed doorroeren.
  • Maak een bord op met de tagliatelle met de citroen rasp en walnoten en leg daarboven op de kabeljauw.

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Tagliatelle met Salami en Spinazie in Tomatensaus

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  • Meng in een hapjespan de tomatenblokjes en pastasaus en laat dit iets inkoken.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Bak de salami in een droge koekenpan met antiaanbaklaag op laag vuur krokant.
  • Voeg de plakjes knoflook toe en bak deze goudbruin.
  • Laat tweederde van de spinazie in gedeelten slinken in de tomatensaus.
  • Giet de tagliatelle af en meng deze met de overgebleven spinazie, gebakken salami, knoflook en bakvet.
  • Verdeel de romige tomatensaus over de borden.
  • Leg de tagliatelle in een cirkelvorm op de saus en bestrooi het geheel met peper.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gepureerde Tagliatelle met Rucola en Ricotta

Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

Instructies

  • Breng in een ruime pan water met zout aan de kook voor de tagliatelle.
  • Fruit de gesnipperde ui in 3 eetlepels olijfolie gedurende 3 minuten in een hapjespan.
  • Kook de tuinerwten of jonge kapucijners gedurende 3 minuten in het pastawater.
  • Schep ze vervolgens met een schuimspaan over naar de hapjespan.
  • Kook de tagliatelle in hetzelfde water in 7-8 minuten beetgaar.
  • Pers de knoflook boven de hapjespan uit en verkruimel het chilipepertje erboven.
  • Voeg een paar eetlepels pastawater toe.
  • Meng het blad van de peterselie en 2 zakken rucola door het ui-erwt mengsel.
  • Leg een deksel op de hapjespan en laat de rucola in 2-3 minuten slinken.
  • Pureer het rucola-mengsel in een keukenmachine op lage snelheid kort en grof.
  • Roer de rest van de olijfolie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de gekookte pasta af en voeg deze terug toe aan de pan.
  • Schep voorzichtig de derde zak rucola met de rucolapuree door de pasta.
  • Verdeel de pasta over borden en verdeel er met een vork losgemaakte ricotta overheen.
  • Bestrooi het gerecht met geraspte Grano Padano en peper naar smaak

Recept afdrukken
No ratings yet

Tagliatelle met geroosterde paprika en gorgonzolasaus

AllerHande 2004
Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de courgetteplakken in 3-4 minuten.
  • Laat de geroosterde paprika's uitlekken en snijd ze in brede repen.
  • Schep de gebakken courgette op een warm bord en bestrooi met tijm, zout en peper.
  • Houd warm onder aluminiumfolie.
  • Bak de paprikarepen 1 minuut in dezelfde koekenpan.
  • Laat de tagliatelle uitlekken in een vergiet en vang een beetje kookvocht op.
  • Smelt de gorgonzola in een pastapan en verdun de saus met het opgevangen kookvocht.
  • Schep de tagliatelle en paprikarepen door de saus en verwarm het geheel goed.
  • Verdeel de gebakken courgette over vier borden.
  • Schep de tagliatelle met saus er bovenop.

Notities

Serveer met een vleugje verse tijm en zwarte peper voor extra smaak.
Geniet van deze vegetarische pasta die snel en gemakkelijk te bereiden

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Tagliatelle met Schapenkaas en Zwarte Peper

Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kaas, Pasta
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Rasp de pecorino op een grove rasp (of in de keukenmachine).
  • Giet de tagliatelle af en zet de pan terug op zacht vuur.
  • Voeg de boter toe en strooi de helft van de geraspte kaas erover.
  • Laat de kaas en boter smelten terwijl je roert.
  • Schep de romige pasta in vier diepe borden, maal er royaal zwarte peper boven en bestrooi met de rest van de geraspte kaas.

Notities

Serveer met een verfrissende tomatensalade voor een evenwichtige maaltijd.

Recept afdrukken
No ratings yet

Italiaanse Tagliatelle met Sappige Biefstuk

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Rundvlees
Land van herkomst: Italië
Porties: 4 personen
calorieën: 450kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  • Verhit in een kleine koekenpan boter.
  • Zodra het schuim bijna is weggetrokken, leg je de biefstuk in de pan en bak je deze aan elke kant 1 minuut op hoog vuur.
  • Zet het vuur lager en bak de biefstuk nog 1-2 minuten, tot het vlees van binnen rosé is.
  • Leg de biefstuk op een snijplank, bestrooi met zout en peper, en laat het even rusten onder aluminiumfolie.
  • Bak de gehalveerde cherrytomaten 2 minuten in het achtergebleven bakvet.
  • Giet de tagliatelle af en bewaar 2 eetlepels van het kookvocht.
  • Roer in een kom de pesto los met het bewaarde kookvocht.
  • Meng de tagliatelle met de pesto en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep voorzichtig de gebakken tomaatjes en gehakte olijven door de tagliatelle en verwarm het geheel nog even.
  • Halveer de biefstuk en snijd deze in plakjes.
  • Serveer de tagliatelle in een diep bord, leg de plakjes biefstuk erop en garneer met grof gescheurde basilicum.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 20g | Vet: 25g | Sugar: 2g