Tahina salade uit de Levant

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 teentjes knoflook
  • zout
  • citroensap
  • ½ dl tahinapasta
  • ½ theelepel komijn
  • 6 eetlepel(s) peterselie
  • ei

Instructies

  • Pers de knoflook met zout en meng dit in een grote kom met wat citroensap.
  • Voeg de tahina toe en meng goed.
  • Voeg dan de rest van het citroensap toe en genoeg koud water om een dikke, gladde
  • crème te verkrijgen.
  • Doe er de komijn en de peterselie door.
  • Garneer met het ei en serveer met Arabisch brood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tahina salade met amandelen

Bereid dit als tahina salade, maar gebruik slechts 1 teentje knoflook en geen peterselie. Voeg 1/2 theelepel suiker en 5 eetlepels gemalen amandelen toe. Verdun eventueel met warm water. Garneer met hele amandelen en serveer met Arabisch brood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Arabisch