Recept afdrukken
No ratings yet

Geroosterd brood met avocado en feta

AllerHande 2006
Recept categorieën: Borrelhapjes
Land van herkomst: Italië
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd het stokbrood in 12 schuine plakjes en bestrijk die aan beide zijden dun met olie.
  • Laat de plakjes stokbrood in het midden van de oven in 7-8 minuten goudbruin kleuren, neem ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  • Schep de blokjes tomaten, feta en avocado om met het citroensap en verdeel over de plakjes stokbrood.
  • Serveer direct.

Tips / Opmerkingen

Voor een verfijndere versie: ontvel de tomaten voor je ze in blokjes snijdt.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gehaktmuffins met bloemkool uit de wok

AllerHande 2006
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In kom gehakt mengen met ei, paneermeel, geraspte kaas, hamreepjes en zout en peper
  • naar smaak.
  • Gehakt goed doorkneden, in 12 stukken verdelen en deze in holtes van muffinvorm duwen.
  • Bovenkant van gehakt gladstrijken en beetje tomatensaus erop smeren.
  • Plakje tomaat erop leggen en wat olie erover druppelen.
  • Muffinvorm in midden van oven schuiven en gehaktmuffins in 25-30 minuten bruin en gaar
  • bakken.
  • In wok 2 eetlepels olie verhitten.
  • Ui en bloemkool 3 minuten roerbakken.
  • Resterende tomatensaus en 3-4 eetlepels water toevoegen.
  • Bloemkool afgedekt op laag vuur in 6-8 minuten gaar laten worden.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Gehaktmuffins uit vorm nemen en over vier borden verdelen.
  • Bloemkoolmengsel ernaast scheppen. Lekker met aardappelpuree of gekookte aardappels.

Recept afdrukken
No ratings yet

Superhamburger

Recept categorieën: Brunch, Lunch, Rundvlees
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Korsten van brood snijden.
  • Uit 12 sneden brood rondjes steken van ongeveer 10 cm doorsneden (bijvoorbeeld met leeg
  • conservenblik).
  • Rest brood in keukenmachine verkruimelen.
  • Gehakt mengen met zout, peper, 1 ei en broodkruim.
  • Van gehakt 8 platte schijven vormen van ca. 10 cm doorsnede.
  • Rest eieren in 7 minuten hard koken.
  • In koekenpan margarine verhitten.
  • Hamburgers in 8 min bruin en gaar bakken.
  • Halverwege keren.
  • Intussen broodrondjes roosteren.
  • Tomaten in plakjes snijden.
  • Sla schoonmaken en in reepjes snijden.
  • Dressing roeren van mayonaise en azijn.
  • Eieren pellen en in plakjes snijden.
  • Grootste deel sla mengen met plakjes ei, helft van tomaten en dressing.
  • Van broodrondjes 4 op borden leggen.
  • Deel van sla erop leggen.
  • Gehaktschijf erop leggen, plakje tomaat erop leggen en tomatenketchup erop spuiten.
  • Afdekken met broodrondje en alles herhalen.

Tips / Opmerkingen

Hamburger met salade serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spinaziesalade met spekjes en aardappel

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schillen, in blokjes snijden en 5 minuten koken.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In koekenpan margarine verhitten en aardappelblokjes met ui 15 minuten bakken.
  • In andere koekenpan spekreepjes knapperig bakken.
  • In pan ruime hoeveelheid water met eieren aan de kook brengen.
  • Als water kookt, eieren nog 8 minuten koken.
  • Eieren laten schrikken onder koud water, pellen en in plakjes snijden.
  • Tomaten wassen en in partjes snijden.
  • Tomaten, spinazie en dressing mengen en over vier borden verdelen.
  • Met ei garneren.
  • Spekjes, aardappelblokjes en ui door elkaar scheppen en bij salade serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spinaziesalade met spekjes en aardappel

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schillen, in blokjes snijden en 5 minuten koken.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In koekenpan margarine verhitten en aardappelblokjes met ui 15 minuten bakken.
  • In andere koekenpan spekreepjes knapperig bakken.
  • In pan ruime hoeveelheid water met eieren aan de kook brengen.
  • Als water kookt, eieren nog 8 minuten koken.
  • Eieren laten schrikken onder koud water, pellen en in plakjes snijden.
  • Tomaten wassen en in partjes snijden.
  • Tomaten, spinazie en dressing mengen en over vier borden verdelen.
  • Met ei garneren.
  • Spekjes, aardappelblokjes en ui door elkaar scheppen en bij salade serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde roodbaars met auberginepuree

Allerhande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 225 °C.
  • Aubergines hier en daar met vork inprikken en in midden van oven 15-20 minuten roosteren, tot vruchtvlees zacht is.
  • Aubergines halveren en met behulp van lepel vruchtvlees eruit schrapen.
  • In keukenmachine of met staafmixer vruchtvlees van aubergines met 2 eetlepels citroensap,
  • knoflook en 5 eetlepels olie tot gladde puree mengen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Tomaten in vieren snijden en zaadjes verwijderen.
  • Vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
  • Olijven in vieren snijden.
  • Visfilets in 4 of 8 gelijke stukken snijden en inwrijven met zout, peper en tijm.
  • Rest van citroensap en olie erover druppelen.
  • Grillpan verhitten en vis in 8-10 minuten lichtbruin en net gaar roosteren.
  • Halverwege voorzichtig keren.
  • Auberginepuree in midden van vier borden scheppen.
  • Vis erop leggen en bestrooien met tomaat, olijven en peterselie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gefrituurde tofu in kokossaus met snijbonen

Allerhande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Olie in frituurpan verhitten tot 175 °C.
  • Tofu in blokjes snijden en met keukenpapier droogdeppen.
  • Tofu in frituurpan in 3 minuten goudbruin frituren en op keukenpapier laten uitlekken.
  • Mienestjes volgens gebruiksaanwijzing in ruim water met zout koken, slierten mie met vork
  • loshalen.
  • Snijbonen in ruiten snijden en laatste 6 minuten met mie meekoken.
  • Intussen in hapjespan kokosmelk met ketjap en komijn aan de kook brengen.
  • Tofu en tomaat toevoegen en geheel 5 minuten laten sudderen.
  • Mengsel op smaak brengen met peper en eventueel zout of extra ketjap.
  • Mie en snijbonen laten uitlekken en over vier borden verdelen.
  • Tofu-kokossaus erover scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Focaccia Burger met quornfilet

Allerhande 2004
Recept categorieën: Brood
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 225 °C.
  • Focaccia halveren en snijvlakken besmeren met kaassaus.
  • Uiringen erop leggen en brood 6 min. in oven afbakken.
  • In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten en quornfilets in 8 minuten aan beide kanten bakken.
  • Dressing kloppen van rest van olie, azijn, zout en peper.
  • Brood uit oven nemen.
  • Onderste helft beleggen met wat sla en helft van tomaat en quornfilets.
  • Bovenste broodhelft erop leggen.
  • Rest van sla en tomaat met dressing mengen.
  • Burger schuin doormidden snijden en serveren met salade

Recept afdrukken
No ratings yet

Couscous met Marokkaanse schijf

Allerhande 2004
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Uien, paprika's, courgette en tomaten schoonmaken en grof snijden.
  • In pan 3 eetlepels olie verhitten en ui 3 minuten zachtjes fruiten.
  • Paprikà en courgette toevoegen en 3 minuten meebakken.
  • Tomaten erdoor scheppen en korianderpoeder, zout en peper naar smaak over groenten strooien.
  • Deksel op pan leggen en groenten in nog 10 minuten gaarstoven.
  • Couscous volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en Marokkaanse schijven in 4 minuten per kant
  • goudbruin bakken.
  • Couscous en gestoofde groenten over vier borden verdelen, Marokkaanse schijf ernaast leggen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Auberginelasagna met notengehakt

Allerhande 2005
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Noten, Pasta
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aubergines in de lengte in 12 dunne plakken snijden.
  • Plakken dun bestrijken met 2 eetlepels olie.
  • In grillpan of droge koekenpan aubergine op hoog vuur in 3-4 minuten bruin en gaar roosteren, halverwege keren.
  • Noten in keukenmachine grof malen.
  • Brood toevoegen en met pulsknop in 1 of 2 keer grof verkruimelen.
  • In koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en sjalot 1-2 minuten fruiten.
  • Noten-broodmengsel en paprikapoeder erdoor scheppen en in 2-3 minuten knapperig en bruin bakken.
  • Pittig op smaak brengen met zout en peper.
  • Plakken aubergine bestrooien met zout en peper en 4 plakken royaal bestrijken met helft van crème fraîche.
  • In elk ovenschaaltje 1 plak aubergine met crème fraîche leggen.
  • Helft van notenmengsel erover verdelen.
  • Hierop weer plak aubergine leggen en deze besmeren met rest van crème fraîche.
  • Rest van notenmengsel erop scheppen en afdekken met laatste plakken aubergine.
  • Plakjes tomaat dakpansgewijs erop leggen.
  • Peper erboven malen.
  • Besprenkelen met rest van olie.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Schaaltjes in oven schuiven en auberginelasagna 10-15 minuten bakken.