Recept afdrukken
No ratings yet

Zeebaars met Courgette

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: België
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bestrijk de visfilets met groene en zwarte tapenade en leg enkele halfzongedroogde tomaten erop.
  • Snijd de courgette zeer fijn en leg deze bovenop de vis.
  • Snijd de tomaten in dunne schijfjes en leg deze er ook bovenop.
  • Stapel twee delen van de vis op elkaar en stoom ze gedurende 3 minuten op 95°C.
  • Karameliseer de honing, voeg olijfolie, balsamicoazijn en fijngehakte tijm toe.
  • Schik de visstapels op een bord, giet de saus erover en garneer met een basilicumblaadje.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zalm-Garnaalsalade

Recept categorieën: Vis, Voorgerechten, Zalm, Zeevruchten
Land van herkomst: België
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Snijd de gerookte zalm in dunne reepjes.
  • Hak de ijsbergsla fijn.
  • Snijd de tomaten en hardgekookte eieren in kleine blokjes.
  • Meng alle ingrediënten in een grote kom, inclusief de cocktailsaus en een snufje peper.
  • Verdeel de salade over kleine kommetjes en serveer.

Tips / Opmerkingen

Deze heerlijke zalm-garnaalsalade kan zowel als voorgerecht of als smakelijke snackworden geserveerd_

Recept afdrukken
No ratings yet

Doperwtjes à la Française

Deze doperwtjes à la Française zijn een heerlijk Frans bijgerecht.
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
  • Hak de ui fijn.
  • Verhit wat boter in een pan en fruit de ui.
  • Kook ondertussen de diepvriesdoperwten bijna gaar in licht gezouten water.
  • Voeg de tomaten toe aan de ui en laat ze ongeveer 5 minuten meekoken voordat je de
  • uitgelekte doperwten toevoegt.
  • Roer alles goed door elkaar en voeg vervolgens de zure room toe.
  • Bind het geheel met allesbinder als de saus te dun is.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Bestrooi de doperwtjes met fijngehakte peterselie en serveer.

Recept afdrukken
No ratings yet

Domates Salatasi

Deze frisse tomaten-komkommersalade is een klassiek Turks voorgerecht.
Recept categorieën: Groenten, Voorgerechten
Land van herkomst: Turkije
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Was de tomaten en komkommer en dep ze droog.
  • Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd ze in dunne plakjes.
  • Snijd ook de komkommer in dunne plakjes.
  • Schik zowel de plakjes tomaat als komkommer op een schaal.
  • Pel de ui, snipper hem fijn en strooi deze over de tomaat en komkommer.
  • Breng de groenten op smaak met zout en peper en verdeel de in stukjes gesneden feta erover.
  • Besprenkel het geheel met olijfolie, azijn en het sap van de citroen.
  • Laat de salade minstens een kwartier trekken (liefst in de koelkast) en bestrooi voor het opdienen met fijngehakte bieslook.

Recept afdrukken
No ratings yet

Dhal

Indiase Linzen
Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: India
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spoel de linzen grondig af en kook ze met knoflook, zout, gember en kurkuma in 2 kopjes
  • water op laag vuur tot de linzen gaar en zacht zijn.
  • Verhit de geklaarde boter in een pan, voeg de verkruimelde pepers en komijn toe, en bak deze tot ze knapperig zijn.
  • Voeg dan de ui plakjes toe en blijf roeren tot ze beginnen te bruinen.
  • Voeg de tomaten toe en bak ze enkele minuten mee.
  • Voeg tot slot de gekookte linzen toe en laat ze nog 5 minuten sudderen.
  • Meng er korianderblad doorheen.
  • Garneer met een snufje garam masala.
  • Serveer dit gerecht met witte rijst, groenten of roti canai.

Recept afdrukken
No ratings yet

Currykip met groente:

Recept categorieën: Curry's, Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: India
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak de groente schoon.
  • Breek de sperziebonen in stukken, verdeel de bloemkool in roosjes, snijd de tomaten in parten en de ui in snippers.
  • Snijd de kipfilet in blokjes.
  • Verhit de olie in een braadpan en bak hierin de kip en de ui bruin.
  • Pers het teentje knoflook erboven uit.
  • Voeg de currypasta toe met de bouillon, sperziebonen en tomaten.
  • Stoof het geheel enkele minuten.
  • Maak de champignons schoon en halveer ze.
  • Voeg de bloemkoolroosjes aan de kip toe, samen met de champignons, en stoof het gerecht
  • verder gaar.

Recept afdrukken
No ratings yet

Cupidoos kost

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis, Zalm
Land van herkomst: Italië
Feestdagen etc: Valentijnsdag
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de tomaten kort in kokend water, pel ze, en snijd ze in stukjes.
  • Snijd de courgette in dunne plakjes en was de vis.
  • Bestrooi de vis met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Vet een ovenschaal lichtjes in met olijfolie.
  • Leg de zalmfilets in de ovenschaal en verdeel de knoflook, basilicum en tomaat erover.
  • Bedek de vis met de courgetteschijfjes.
  • Bestrooi met zout naar smaak.
  • Meng de geraspte kaas met de witte wijn en paneermeel en verdeel dit mengsel over de courgettes.
  • Bak het gerecht 20 minuten in de oven, totdat de zalm gaar is en de kaas goudbruin is.
  • Serveer met gebakken aardappelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Cubaanse kalfsschotel

Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Kalfsvlees
Land van herkomst: Cuba
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spoel het kalfsvlees goed af en dep het droog.
  • Snijd het in reepjes.
  • Verhit de olie in een koekenpan en braad het vlees 8-10 minuten aan.
  • Snipper de uien en voeg deze toe, samen met peper en zout, en de knoflook.
  • Bestrooi het mengsel met bloem en voeg vervolgens de vleesbouillon en de tomaten toe.
  • Sluit de pan en laat 10 minuten zachtjes stoven.
  • Breng de schotel op smaak met kerriepoeder.
  • Snijd de bananen in stukjes, besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met kerriepoeder.
  • Bak ze kort in een koekenpan.
  • Serveer de gebakken bananen bovenop de Cubaanse kalfsschotel.

Recept afdrukken
No ratings yet

Creoolse scampi

Recept categorieën: Bijgerecht, Zeevruchten
Land van herkomst: Antillen
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pel de scampi en bewaar ze in de koelkast.
  • Was en droog de limoen. Rasp de schil en pers het sap uit. Bewaar het sap.
  • Pel en hak de uien.
  • Was en ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes.
  • Pel en hak de knoflookteentjes.
  • Hak de bieslook.
  • Fruit de uien in een pan.
  • Voeg de tomatenblokjes, knoflook, bieslook, laurierblaadjes, tijm, nootmuskaat, het gedroogde pepertje en de limoenschil toe.
  • Breng op smaak met peper en zout en voeg de room toe.
  • Laat ongeveer 15 minuten sudderen totdat het vocht van de tomaten verdampt is.
  • Meng de scampi en het limoensap door de saus en laat 3 minuten garen op een laag vuur.
  • Verwijder het pepertje en bestrooi met gehakte peterselie.
  • Dien onmiddellijk op.
  • Geniet van dit heerlijke Creoolse scampi gerecht!

Recept afdrukken
No ratings yet

Crabsalade

Recept categorieën: Salade, Vis, Voorgerechten, Zeevruchten
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen tot ze beetgaar zijn en snijd ze in blokjes.
  • Snijd de appel in kleine stukjes.
  • Snijd de wortel in zeer kleine vierkantjes.
  • Halveer de zilveruitjes.
  • Snijd 2 geroosterde paprika's in heel kleine blokjes.
  • Snijd de uien fijn.
  • Laat de doperwtjes uitlekken.
  • Laat 2 lepels kappertjes uitlekken.
  • Snijd de augurken fijn.
  • Pluis 1 pakje surimisticks uit in lange reepjes met een vork.
  • Doe alle ingrediënten in een grote kom en meng ze door elkaar zonder te roeren, om te
  • voorkomen dat het een aardappelpuree wordt.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Maak een sausje met de staafmixer van mayonaise, yoghurt, sap van augurk, suiker, tomatenketchup, Worcestershire-saus, ui en appel.
  • Meng de saus door het aardappelmengsel, zorg ervoor dat het niet te nat wordt.
  • Bak een plakje bladerdeeg tot een mooie bloem op 200 °C.
  • Pluis ook de overige surimisticks uit.
  • Bedek een mooie schaal met sla, gevolgd door een deel van het aardappelmengsel, een deel van de surimi, en herhaal dit in drie lagen totdat alles is opgebruikt.
  • Garneer de schaal met diverse soorten vis, ananas, doperwtjes, wortel, peperoni, kerstomaatjes en andere gewenste ingrediënten.
  • Laat je creativiteit de vrije loop.
  • Plaats het bladerdeegbakje bovenop de salade en schep er namaak kaviaar in.
  • Garneer met repen citroenschil die je hebt getrokken met een zester.