Recept afdrukken
No ratings yet

Runderlappen met courgette

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.)
  • Sjalotjes pellen en in ringen snijden.
  • Courgette wassen en in plakjes snijden.
  • Tomaten wassen en in vieren snijden.
  • Groenten en pesto door runderlappen scheppen.
  • Schaal opnieuw in oven schuiven en onafgedekt groenten in nog 30 minuten gaar laten worden, halverwege omscheppen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met pasta en Parmezaanse kaas.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rosbiefsalade

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Salade
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Tomaten wassen, schoonmaken en in plakjes snijden.
  • Sla over vier borden verdelen.
  • Plakjes rosbief erop leggen.
  • Besprenkelen met sladressing.
  • Bestrooien met kaas en selderij erboven fijnknippen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met ciabatta (Italiaans stokbrood, AH).

Recept afdrukken
No ratings yet

Roodbaarsfilet met aubergine

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels onder koud water goed schoonboenen.
  • Aardappels in pan met weinig water in 15 minuten beetgaar koken.
  • Intussen aubergine schillen en in plakken van 1/2 cm dikte snijden.
  • Plakken in blokjes van 1/2 cm snijden.
  • Ui pellen en fijnsnipperen.
  • Knoflook pellen en fijnsnipperen.
  • In pan 6 eetlepels olie verhitten.
  • Ui en knoflook 4 minuten zachtjes fruiten.
  • Intussen in pan ruim water aan de kook brengen.
  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Aubergineblokjes toevoegen aan ui en afgedekt op laag vuur in 8 minuten laten garen, regelmatig omscheppen.
  • Intussen tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud water en ontvellen.
  • Tomaten elk in 8 stukken snijden.
  • Tijmblaadjes van takjes rissen en fijnhakken.
  • Tomaten aan aubergine toevoegen en goed doorroeren.
  • Tijm, suiker en azijn toevoegen en 3 minuten zachtjes laten koken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Aardappels elk in 5 plakken snijden en in ovenschaal leggen.
  • Pesto losroeren met 2 eetlepels olie en aardappels ermee bestrijken.
  • Schaal 8 minuten in midden van oven zetten.
  • Intussen vis droogdeppen met keukenpapier.
  • In koekenpan met anti-aanbaklaag rest van olie verhitten.
  • Vis in 4 minuten krokant en gaar bakken, halverwege keren.
  • Compote van aubergine over vier borden verdelen.
  • Vis erop leggen.
  • Aardappels ernaast scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Prei met tomaat en kerriekip

Aller Hande 1996
porties: 2 personen

Equipment

  • Wok of grote braadpan

ingrediënten

Bereidingswijze

VOORBEREIDEN:

  • Ui pellen en snipperen.
  • Tomaten wassen en in stukken snijden.

BEREIDEN:

  • Kipfilet in reepjes snijden en bestrooien met zout, peper en kerriepoeder.
  • In wok olie verhitten.
  • Kip 5 minuten roerbakken.
  • Uit pan op bord scheppen.
  • In bakvet ui 2 minuten roerbakken.
  • Prei toevoegen en nog 5 minuten roerbakken.
  • Tomaat, kip en kerriesaus erdoor scheppen.
  • Nog 5 minuten roerbakken.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Overdoen in schaal.

Tips / Opmerkingen

Serveren met aardappelpuree

Sannie's Eieren in Pittige Paprika-Tomatensaus
Recept afdrukken
No ratings yet

Sannie's Eieren in Pittige Paprika-Tomatensaus

Recept categorieën: Ei, Groenten, Hoofdgerechten
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Sandra Kemna

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Fruit in de becel de ui, rode peper en knoflook even aan.
  • Voeg de tomaat en paprika toe en roerbak een minuut of 5.
  • Doe de gezeefde tomaat, Greensweet Stevia Brown, gerookt paprikapoeder, Garam masala kruiden, sambal, maggiblokjes, balsamico azijn en het limoensap erbij en laat een minuut of 5 pruttelen.
  • Voeg de Alpro Cuisine Soja toe, roer door elkaar, proef even en voeg eventueel zout en/of zwarte peper naar smaak toe.
  • Zelf vond ik het zout genoeg, ik heb alleen wat zwarte peper toegevoegd).
  • Leg de ei helften erin met het eigeel naar boven en laat nog 2 minuutjes doorwarmen

Tips / Opmerkingen

Ik heb het gegeten met bruine gebakken bloemkoolrijst en zoetzure komkommer-rode ui

Recept afdrukken
No ratings yet

Ovenschotel met geitenkaas en koolrabi

Allerhande 2002
Bereidingstijd30 min
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Koolrabi's schillen en in dunne plakken snijden.
  • Aardappels schoonboenen en in lengte in dunne plakken snijden.
  • Katenspek in koekenpan met antiaanbaklaag uitbakken en op keukenpapier laten uitlekken.
  • Uit waterkers grove takjes verwijderen.
  • Kleine hoeveelheid waterkers achterhouden voor garnering, rest fijnhakken. Tomaten wassen en in dunne plakken snijden.
  • In ovenschaal met helft van ingrediënten lagen maken van aardappel, koolrabi, spek, verbrokkelde geitenkaas en waterkers.
  • Herhalen met andere helft van ingrediënten.
  • Slagroom erover schenken.
  • Ovenschotel afdekken met plakken tomaat.
  • Tomaten bedruipen met olijfolie en bestrooien met zout en royaal peper. Ovenschaal ca. 1 uur in midden van oven zetten, tot alle groenten gaar zijn. Garneren met achtergehouden waterkers.

Recept afdrukken
No ratings yet

Albondigal

Spaanse gehaktballetjes
Recept categorieën: Hapjes
Land van herkomst: Spanje

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de korstjes van het brood eraf.
  • Pel de ui en snijd hem fijn.
  • Ontvel de tomaten en snijd hem in blokjes.
  • Meng het gehakt met het ei, knoflook, 2 eetlepels peterselie, nootmuskaat en zout.
  • Week het brood in de rode wijn en kneed het door het gehaktmengsel.
  • Vorm van het mengsel 40 balletjes.
  • Verhit de olie en bak de balletjes hierin in 5 minuten rondom bruin.
  • Bak de ui 5 minuten mee.
  • Voeg de tomaat en de bouillon toe en laat de gehaktballetjes afgedekt op laag vuur 30 minuten
  • sudderen.
  • Neem de gehaktballetjes uit de pan en pureer de saus met een staafmixer.
  • Breng de saus op smaak met zout en schenk het over de gehaktballetjes.
  • Strooi er 2 eetlepels peterselie over.

Recept afdrukken
No ratings yet

Noordzeekabeljauw met mosselen

Allerhande 2002
Bereidingstijd40 min
Recept categorieën: Lunch, Vis, Zeevruchten
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Calorieën: 310kcal

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Sjalotjes, ui en knoflook pellen en fijnsnipperen.
  • Prei schoonmaken en in dunne ringen snijden.
  • Stelen van selderij en peterselie breken (bewaren) en blaadjes fijnhakken.
  • Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Mosselen onder stromend water schoonboenen.
  • Mosselen die niet dichtgaan na tik op aanrecht en kapotte mosselen verwijderen.
  • In koekenpan olijfolie verhitten.
  • Sjalotjes zachtjes glazig fruiten.
  • Kabeljauw bestrooien met zout en peper en tussen sjalot leggen.
  • Kabeljauw op hoog vuur in ca. 3 minuten bruinbakken, halverwege keren.
  • Stukken kabeljauw in ovenschaal leggen, sjalot erop scheppen en in oven vis in 10-15 minuten gaar laten worden.
  • Intussen in grote pan boter verhitten en ui en prei zachtjes glazig fruiten.
  • Mosselen erop leggen en knoflook, peperkorrels en selderij- en peterseliestelen ertussen verdelen.
  • Wijn erover schenken.
  • Mosselen afgedekt in 6-8 minuten koken tot alle mosselen openstaan.
  • Mosselen uit schelp nemen.
  • Theedoek vochtig maken en in zeef leggen.
  • Mosselvocht opvangen in andere pan.
  • Toevoegen: saffraan, fijngehakte selderij en peterselie en blokjes tomaat.
  • Mosselen erdoor scheppen en verwarmen.
  • Op smaak brengen met pernod.
  • Mosselen met mosselvocht op vier borden scheppen.
  • Kabeljauw met sjalotjes in midden erop leggen.

Nutrition

Calorieën: 310kcal | koolhydraten: 16g | Eiwit: 5g | Vet: 33g

Recept afdrukken
No ratings yet

Mexicaanse kipfilet in pikante saus van Ch. Brehant

Allerhande 2002
Bereidingstijd40 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Mexico
porties: 4
Calorieën: 395kcal
Auteur: Ch. Brehant

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Pepers halveren, zaadjes verwijderen.
  • Wok verhitten.
  • Sesamzaad snel roosteren, op bord laten afkoelen.
  • In schoongeveegde wok pepers en chilipepertjes ca. 4 minuten roosteren.
  • Afblussen met 1 dl water.
  • Pepermengsel overdoen in kom en ca. 10 minuten laten afkoelen.
  • Tomaten inkruisen, onderdompelen in kokend water en ontvellen.
  • Tomaten in vieren snijden, zaadjes verwijderen en in stukjes snijden.
  • Banaan pellen, in plakjes snijden.
  • In keukenmachine pepermengsel met tomaat, banaan, piment, kaneel en sesam tot gladde saus pureren.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In wok olie verhitten.
  • Spekblokjes en ui ca. 3 minuten zachtjes bakken.
  • Tomatensaus toevoegen en ca. 5 minuten laten sudderen.
  • Kipfilet in grove stukken snijden.
  • Courgette wassen en in plakken snijden.
  • Bouillontablet boven saus verkruimelen,2-3 dl water toevoegen en saus verwarmen.
  • Kip en courgette in saus leggen en in ca. 15 minuten zachtjes gaar stoven. Eventueel water toevoegen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Serveren met warme taco's of tortilla's.

Nutrition

Calorieën: 395kcal | koolhydraten: 10g | Eiwit: 35g | Vet: 23g

Recept afdrukken
No ratings yet

Linzencassoulet met kip

Allerhande 2002
Bereidingstijd55 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 4
Calorieën: 495kcal
Auteur: Ch. Brehant

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In braadpan olie verhitten.
  • Kipbraadsticks op halfhoog vuur in ca. 5 minuten rondom bruinbakken.
  • Intussen in zeef linzen onder stromend water afspoelen en laten uitlekken.
  • Knoflook pellen en fijnhakken.
  • Bacon in repen snijden.
  • Worsten in stukken van 3 cm snijden.
  • Knoflook, bacon en worst aan kip toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes meebakken. Af en toe omscheppen.
  • Tomaten inkruisen, in kokend water onderdompelen en ontvellen.
  • Tomaten in vieren snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Vlees met schuimspaan uit braadpan nemen en op bord leggen.
  • In bakvet tomaatblokjes ca. 3 minuten zachtjes bakken.
  • Kip uit pot bouillon fijnsnijden.
  • Wijn, bouillon, 3 dl water en linzen erdoor roeren.
  • Vlees met tijm en laurier erin leggen.
  • Peper naar smaak toevoegen.
  • Cassoulet afgedekt in ca. 30 minuten zachtjes gaar stoven.
  • Opdienen in diepe borden.
  • Serveren met donkerbruin stokbrood.

Nutrition

Calorieën: 495kcal | koolhydraten: 23g | Eiwit: 57g | Vet: 19g