Varkenskoteletten met picklessaus
Equipment
Ingrediënten
Voor de picklessaus:
- 2 dl bruine jus
- 2 eetlepel(s) room
- 3 eetlepel(s) pickles
Instructies
- Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in gezouten water.
- Laat ze uitlekken in een vergiet.
- Bak de koteletten 3 à 5 minuten aan elke kant in hete boter.
- Kruid ze met peper en zout.
- Hou ze warm onder aluminiumfolie.
- Verwarm de bloemkoolroosjes in de bakboter van het vlees.
- Zet ze even aan de kant.
- Blus de braadpan met de bruine jus en de room.
- Laat 1 minuut inkoken.
- Roer de pickles door de saus.
- Kruid naar smaak bij met peper en saus.
- Verdeel de bloemkool en het vlees over voorverwarmde borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lepel er wat saus bij en werk af met fijngesneden lente-uitjes. Lekker met gestoomde aardappelen of met toost van zuurdesembrood.