Varkenskoteletten met picklessaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 varkenskoteletten
  • 1 bloemkool
  • 2 lente-uitjes
  • boter
  • peper
  • zout.

Voor de picklessaus:

  • 2 dl bruine jus
  • 2 eetlepel(s) room
  • 3 eetlepel(s) pickles

Instructies

  • Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in gezouten water.
  • Laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Bak de koteletten 3 à 5 minuten aan elke kant in hete boter.
  • Kruid ze met peper en zout.
  • Hou ze warm onder aluminiumfolie.
  • Verwarm de bloemkoolroosjes in de bakboter van het vlees.
  • Zet ze even aan de kant.
  • Blus de braadpan met de bruine jus en de room.
  • Laat 1 minuut inkoken.
  • Roer de pickles door de saus.
  • Kruid naar smaak bij met peper en saus.
  • Verdeel de bloemkool en het vlees over voorverwarmde borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lepel er wat saus bij en werk af met fijngesneden lente-uitjes. Lekker met gestoomde aardappelen of met toost van zuurdesembrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Vlees