Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Salade met varkenshaas en appel

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Fruit, Lunch, Salade, Varkensvlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Appels schillen, klokhuizen verwijderen en in blokjes snijden.
  • In koekenpan 1/2 eetlepel boter verhitten.
  • Appelblokjes toevoegen en 2 minuten op laag vuur al omscheppend bakken.
  • Van vuur af calvados toevoegen en laten afkoelen.
  • In kommetje olie en azijn tot sausje kloppen.
  • Sla over vier borden verdelen.
  • Vormpje midden op bord zetten.
  • ¼ Deel van appelblokjes erin scheppen en gladstrijken.
  • Op zelfde manier op andere drie borden elk taartje maken.
  • Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
  • Peperbessen met bolle kant van theelepel pletten.
  • Varkenshaas in dunne plakken snijden.
  • Bestrooien met tijm, zout en peper. In koekenpan rest van boter verhitten.
  • Plakken varkenshaas op hoog vuur lichtbruin bakken.
  • Plakken uit pan nemen en warm houden in aluminiumfolie.
  • Aan bakvet 1 eetlepel water toevoegen en aanbaksels losroeren.
  • Room toevoegen en laten afkoelen.
  • Vleesvocht erdoor roeren.
  • Varkenshaas als waaier om taartje leggen.
  • Sausje erover sprenkelen.
  • Garneren met bosuitjes en roze peperbessen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Piggyspiezen

Varkens haas spies met ketjap, koriande, kurkuma en worchestersaus
Recept categorieën: Barbecue, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Jan Plasmans

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd het vlees in blokjes en maak een marinade van de overige ingrediënten.
  • Leg het vlees zeker 6 uur afgedekt in de koeling om te marineren.
  • Dep het vlees droog en rijg het vlees aan spiezen.
  • Bak het vlees ongeveer 7 minuten op de barbecue.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkenshaas met gember

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Jan Plasmans

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Wrijf het vlees in met zout en peper.
  • Wikkel het vlees in bananenblad of aluminiumfolie en stoom het 30 minuten boven
  • een mengsel van bouillon, sojasaus en azijn.
  • Haal het vlees uit de stoompan en kook het bouillonmengsel snel in.
  • Giet de saus over het vlees en garneer het met bieslook


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkenshaas met pruimen en Steenbrugge Dubbel Bruin

Recept categorieën: Hoofdgerechten
Land van herkomst: België
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een wok en bak de in plakjes gesneden varkenshaas hierin om en om.
  • Doe de fijngehakte ui, de fijngehakte knoflook, de in dunne reepjes gesneden pruimen, de geraspte sinaasappelschil en de gekneusde korianderzaadjes erbij en verhit onder regelmatig omroeren even goed door.
  • Doe er beetje bij beetje de helft van het flesje
  • bier bij en laat iets inkoken. B
  • reng op smaak met peper en zout.

Tips / Opmerkingen

Serveer hierbij drooggekookte rijst of aardappelkroketjes en in boter gestoofde
broccoli of groene kool.
Drink er een glas gekoelde Steenbrugge Dubbel Bruin bij.
Steenbrugge Dubbel Bruin is een bier van brouwerij De Gouden Boom te Brugge. Het is een donker abdijbier met 6,5%alcohol en een stamwortgehalte van15,5 Plato.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Zuurkoolstamppot met varkenshaas

snel te maken
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels schillen, in stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten gaarkoken.
  • Zuurkool koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Varkenshaas bestrooien met zout en peper, dunne uiteinde van haas dubbel slaan en vastzetten met prikker.
  • In koekenpan met boter varkenshaas aan beide zijden dichtschroeien.
  • In ca. 5 à 7 minuten beide zijden bruin bakken.
  • Tutti frutti uitlekken en 3 eetlepels siroop opvangen.
  • Pitten verwijderen en tutti frutti klein snijden.
  • Vlees uit pan halen.
  • Tutti frutti en siroop mengen met braadvet en zachtjes laten koken.
  • Melk verwarmen.
  • Aardappels met melk tot puree stampen.
  • Zuurkool erdoor roeren.
  • Varkenshaas in plakjes snijden.
  • Stamppot serveren met varkenshaas en tutti frutti-jus


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Gevulde varkenshaas met sinaasappelsaus

recept van Marjan van der Veer - 50plusser.nl
Bereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Frankrijk
porties: 2 personen
Auteur: 50plusser.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Varkenshaas insnijden en openklappen.
  • Peper erboven malen.
  • Snijvlak met ca. 1 eetlepel chutney insmeren, pruimen erop leggen en haas dicht klappen , vastzetten met cocktailprikkers.
  • Boter verhitten en vlees rondom bruin bakken , vlees in ca. 15 minuten zachtjes gaar laten worden.
  • Neem vlees uit de pan en voeg het sinaasappelsap en de rest van de chutney toe.
  • Roer de maizena glad met de room en bind hiermee het vocht.
  • Vlees in dikke plakken snijden, over 2 borden verdelen en saus erover verdelen.

Tips / Opmerkingen

Lekker met sperziebonen met cashewnoten en gebakken aardappeltjes.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Een varkenshaas vol verrassingen

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Afrika
porties: 2 personen
Auteur: 50plusser.nl

ingrediënten

Voor de vulling:

Voor de saus

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten voor de vulling heel goed en laat een uurtje in koelkast staan zodat de aroma`s goed kunt vermengen.
  • Snijd varkenshaas open in lengte, maar niet helemaal door.
  • Vouw varkenshaas goed open en verdeel de gehakt mengsel in vorm van een worst over varkenshaas.
  • Vouw goed dicht en verpak erna varkenshaas in spek/bacon.
  • Nu verpak jij de haas in aluminiumfolie en bak dit in oven voor 20 min. bij 200*C (dit om het vlees voor te garen)
  • Haal varkenshaas uit folie en bak dit mooi bruin en gaar in een koekenpan in 3 e olijfolie. (anders dan bij kip, mag varkenshaas tegen de roze aan zitten het moet in ieder geval niet droog gebakken zijn)
  • Houd varkenshaas warm in aluminiumfolie terwijl jij de saus maken.
  • Fruit in braadvet van vlees de ui en knoflook aan tot zacht.
  • Bak champignons mee tot gekleurd. (indien nodig, voeg jij nog wat olie erbij)
  • Voeg paprikapoeder bij en bak even mee tot geur vrij komen.
  • Voeg room erbij en laat geheel goed gaar worden.
  • Indien nodig bind jij de saus nu met een papje van water en bloem (en laat de bloem wel een paar minuten gaar worden). (of anders gebruik jij maïzena)
  • Meng gescheurde basilicumbladeren er doorheen.
  • Haal varkenshaas uit folie en doen op snijplank.
  • De sappen die vrij kwamen meng jij door champignonsaus.
  • Snijd varkenshaas in plakken, maar behoud de vorm voor presentatie.
  • Plaats varkenshaas in zijn geheel op een serveerschaal.
  • Verdeel de champignon roomsaus erover en er omheen.
  • Garneer met basilicum.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Lombo de porco com Améijoas

Portugees varkensvlees met schelpen
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Portugal
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In plaats van varkenshaas kunnen ook filetlappen genomen worden.
  • Snijd het vlees in dobbelsteentjes.
  • Pureer de schoongemaakte paprika in een keukenmachine of met een staafmixer.
  • Maak het geheel smeuïg met wat olijfolie.
  • Knijp de knoflook hierboven uit.
  • Voeg wat zout toe en roer het vlees door de paprikapasta.
  • Laat het vlees 8 tot 24 uur in een schaal marineren.
  • Neem het vlees uit de marinade en bak de stukjes in een grote braadpan snel aan alle kanten bruin in de hete reuzel of olie.
  • Was en spoel intussen de venusschelpen goed onder de koude kraan en verwijder de exemplaren die niet dicht zijn.
  • Voeg ze toe aan het vlees en leg het deksel op de pan.et het vuur hoog, zodat de schelpen snel open gaan.
  • Garneer met schijfjes citroen.
  • Bestrooi naar smaak met fijngehakte koriander.

Tips / Opmerkingen

Geef er een gemengde salade bij en frites of gebakken aardappelen.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkenshaasmedaillons met sjalotjes

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd24 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
porties: 4 personen

Bereidingswijze

  • Pel de sjalotjes.
  • Halveer ze in de lengte en snij halve ringetjes.
  • Snijd medaillons van de varkenshaas.
  • Verwarm op middel hoog vuur 2 eetlepels olie en een klont boter in een koekenpan.
  • Braad de medaillons aan alle kanten aan en strooi wat zout en peper over de medaillons tijdens het bakken. Haal ze uit de pan en houd warm op een bord.
  • Dek af met aluminiumfolie.
  • Doe de sjalotjes in de koekenpan en laat deze zacht worden.
  • Verlaag zo nodig het vuur.
  • Ze mogen niet bruin worden.
  • Deglaceer met de witte wijn en laat inkoken tot bijna de wijn is verdwenen.
  • Voeg de tomatenpuree en laat de even meebakken zodat deze ontzuurd.
  • Voeg de kalfsfond toe.
  • Voeg nog wat zout en peper toe.
  • Doe de medaillons voor 4 à 5 minuten terug in de pan.
  • Haal de medaillons uit de pan en leg ze op een serveerschaal.
  • Verdeel de sjalottensaus over de medaillons en garneer met de platte peterselie.


Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 55

Warning: Undefined array key "doing_dynamic_refresh" in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/wp-recipe-maker-premium/includes/public/shortcodes/recipe/class-wprmp-sc-rating.php on line 99

Recept afdrukken
No ratings yet

Varkenshaasmedaillons in groene pepersaus

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de haasjes in 8 medaillons.
  • Pel en snipper de sjalotjes.
  • Giet de groene peperkorrels af.
  • Zet een steelpan op met een klein klontje boter.
  • Fruit de sjalotjes aan.
  • Voeg de peperkorrels en de wijn toe.
  • Laat flink inkoken tot bijna al het vocht verdampt is.
  • Voeg de kalfsfond toe.
  • Laat tot de helft inkoken.
  • Voeg een snuf zout toe.
  • Voeg de crème fraîche toe.
  • Meng met een garde goed door elkaar zodat het een egale saus wordt.
  • Hou de saus warm.
  • Bak de varkenshaas medaillons in een koekenpan in een klontje boter tot de gewenste gaarheid.
  • Leg de varkenshaasjes op een serveerschaal en giet er wat saus over.
  • Doe de rest van de saus in een sauskom.
  • Serveer er bijvoorbeeld gekookte aardappelen en broccoli bij.