Varkenslapjes in citroen biersaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gr varkenslapjes
  • zout
  • peper
  • 25 gr boter
  • 1 grote ui
  • 1 citroen
  • 2 dl witbier
  • 1 theelepel tijm
  • 2 theelepels salie gedroogde
  • 1 sneetje witbrood oud

Instructies

  • Wrijf de varkenslapjes in met zout en peper.
  • Verhit de boter in een hapjespan en bak het vlees in ± 4 minuten bruin.
  • Pel en snipper intussen de ui en bak de ui ± 2 minuten met het vlees mee.
  • Pers ½ citroen uit en snijd de andere helft in flinterdunne plakjes.
  • Schenk het citroensap en het bier langs de rand van de pan bij het vlees, voeg de plakjes citroen en de kruiden toe en laat de varkenslapjes in ± 20 minuten zachtjes gaar sudderen.
  • Verkruimel het sneetje brood en roer het kruim door het stoofvocht.
  • Laat het geheel nog even sudderen tot de saus is gebonden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met koolraappuree en boontjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst België