Varkensribben gelakt met honing, whisky en cacao

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 varkensribben
  • 300 g honing
  • 3 dl whisky
  • ½ blikje Red Bull
  • 2 eetlepel(s) cacaopoeder
  • 1 rode peper
  • 50 g Grof zeezout
  • enkele takjes verse tijm
  • 2 dl olijfolie

Voor de chips:

  • 4 aardappels
  • zout

Instructies

  • Meng alle ingrediënten, behalve de varkensribben, goed door elkaar.
  • Bak de ribben in een pan en bestrijk ze daarna met de marinade.
  • Laat zo?n 30 minuten verder garen in de oven op 180°C.
  • Bestrijk ze om de vijf minuten overvloedig met de marinade.
  • Snijd voor de chips de aardappelen in fijne plakjes en bak ze goudbruin in een frietpan op 170°C.
  • Laat uitlekken op keukenpapier en strooi er zout overheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Vlees