Varkenstongen met gehakt

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 varkenstongen
  • 300 gr varkensgehakt of kalfsgehakt
  • 100 gr boter
  • 2 uien
  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 1 selderstengel
  • 50 gr peterselie
  • laurier
  • tijm
  • peper
  • zout
  • muskaatnoot
  • 60 gr boter
  • 120 gr paneermeel
  • 4 sneden witbrood
  • liter melk

Instructies

  • Breng water aan de kook en laat de varkenstongen een minuutje voorkoken.
  • Spoel ze grondig af en laat ze in water met 1 ui, de wortel, de prei, de selder en een kruidentuiltje gaar koken.
  • Versnipper een ui en stoof die in de boter aan.
  • Meng het gehakt met peper, zout en muskaatnoot samen met de sneden witbrood en de aangestoofde ui.
  • Pel de gare tongen en leg ze in een ovenschaal.
  • Bedek de tongen met het gehaktmengsel en bestrooi met paneermeel.
  • Bak de bereiding in een op 200°C voorverwarmde oven in ± 15 minuten gaar. Achteraf kunt u het braadvocht aanlengen met een beetje water of een bruine fond, binden met opgelost maïszetmeel en eventueel bijkruiden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst België