Varkensvleesreepjes met zoete sojasaus
Ingrediënten
- 250 g rijst
- 2 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 schaaltje varkensfiletlapjes ca. 400 g
- 2 zakken gebroken sperziebonen a 300 g
- 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
- 1 theelepel sambal manis
- 100 ml woksaus zoete soja flesje à 175 ml
Instructies
- Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
- Uien en knoflook pellen.
- Uien in ringen snijden.
- Knoflook snipperen.
- Vlees in reepjes snijden.
- Boontjes met zout in 8 minuten beetgaar koken.
- In wok olie verhitten.
- Vlees op hoog vuur in 3 minuten bruinbakken.
- Ui en knoflook toevoegen en 3 minuten meebakken.
- Sambal en woksaus toevoegen en even meewarmen.
- Rijst met varkensvleesreepjes en gekookte boontjes serveren.
- Lekker met kroepoek en atjar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies: Norton Torrontés