Varkensvleesreepjes met zoete sojasaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g rijst
  • 2 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 schaaltje varkensfiletlapjes ca. 400 g
  • 2 zakken gebroken sperziebonen a 300 g
  • 4 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 1 theelepel sambal manis
  • 100 ml woksaus zoete soja flesje à 175 ml

Instructies

  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Uien en knoflook pellen.
  • Uien in ringen snijden.
  • Knoflook snipperen.
  • Vlees in reepjes snijden.
  • Boontjes met zout in 8 minuten beetgaar koken.
  • In wok olie verhitten.
  • Vlees op hoog vuur in 3 minuten bruinbakken.
  • Ui en knoflook toevoegen en 3 minuten meebakken.
  • Sambal en woksaus toevoegen en even meewarmen.
  • Rijst met varkensvleesreepjes en gekookte boontjes serveren.
  • Lekker met kroepoek en atjar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies: Norton Torrontés
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Oosters