Recept afdrukken
No ratings yet

Hele Vis in Zoutkorst

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Feestdagen etc: Kerst
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 250 °C.
  • Meng het grove zeezout, de bloem en de eiwitten tot een deeg.
  • Rol het deeg uit en leg de hele vis erop.
  • Vouw het deeg rondom de vis, zodat deze volledig bedekt is.
  • Bak de vis in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten.
  • Laat de vis vervolgens 15 minuten rusten.
  • Hak de zoutkorst stuk.
  • Serveer de vis met basilicumsaus.

Notities

De zoutkorst zorgt ervoor dat de vis sappig blijft en een heerlijke smaak behoudt. Geniet van dit indrukwekkende hoofdgerecht!

Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerde zalm

Recept categorieën: Vis, Zalm
Land van herkomst: België
Porties: 8 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Verwijder het vel van de vis.
  • Snijd het stuk zalm doormidden en verwijder de middengraat en alle zijgraatjes,
  • gebruik voor dit werk eventueel een epileertangetje.
  • Vermeng het zout, de suiker en de peper en wrijf de stukken vis aan alle kanten met dit mengsel in.
  • Maak de dille schoon, hak hem fijn en spreid hem op een vel aluminiumfolie uit.
  • Leg er een stuk zalm op en bedek ook dat met dille.
  • Bedek dit met het tweede stuk zalm en bestrooi ook dat met gehakte dille.
  • Sluit alles in het aluminiumfolie in, leg er een plankje met een gewicht op en zet het 24 uur op een koele plaats.
  • Schraap alvorens te serveren de dille en de kruiden af en snijd de vis in heel dunne
  • plakjes.
  • Geef er citroen, mierikssaus en, naar smaak, een komkommersalade bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gebakken vis uit Georgië

Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Georgië
Porties: 2 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Snijd de aubergine in plakken en bestrooi die met wat zout.
  • Laat ze een Halfuurtje staan, spoel ze dan af en droog ze heel goed af.
  • Bestuif De filets met peper, zout en bloem en bak ze in de olie aan weerszijden bruin en knapperig (± 20 minuten totaal).
  • Bak de plakken aubergine in een bodempje olie aan weerszijden bruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Leg de aubergine rondom de vis en houd het geheel warm.
  • Laat het granaatappelsap met het pepertje en de uisnippers tot de helft
  • inkoken en breng op smaak met zout.
  • Lepel iets daarvan op het allerlaatst over de vis en strooi de kruiden erover.
  • Geef de rest van de saus er apart bij.

Notities

Eet dit gerecht liefst met lavasj (een dunne broodsoort).
Maar het kan ook met pita of Libanees platbrood.

Zoetzure vis
Recept afdrukken
No ratings yet

Zoetzure vis

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Oosters
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Fruit de knoflook, gember en chilipoeder gedurende drie minuten.
  • Voeg de suiker toe, de azijn en de vissaus en verhit nog twee minuten.
  • Voeg alle overige ingrediënten toe, behalve de vis, en een deciliter water, en kook dit geheel een kwartier zachtjes.
  • Maak de vis schoon en maak 4 inkepingen aan beide kanten.
  • Vul deze met de saus.
  • Gril de vis ongeveer 10 minuten aan elke kant.

Recept afdrukken
No ratings yet

Zoetzure vis van Worldcook.net

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Oosters
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Fruit de knoflook, gember en chilipoeder gedurende drie minuten.
  • Voeg de suiker toe, de azijn en de vissaus en verhit nog twee minuten.
  • Voeg alle overige ingrediënten toe, behalve de vis, en een deciliter water en kook dit geheel een kwartier zachtjes.
  • Maak de vis schoon en maak 4 inkepingen aan beide kanten.
  • Vul deze met de saus.
  • Gril de vis ongeveer 10 minuten aan elke kant.

Recept afdrukken
No ratings yet

Knoflook vis

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Bak de knoflook in een beetje olijfolie op een heel laag vuurtje gedurende een kwartier.
  • Pureer de knoflook en voeg langzaam de rest van de olie toe.
  • Voeg de eidooier toe en mix nog een minuut.
  • Strooi een beetje zout op beide kanten van de vis, leg de vis in een ovenschaal en schep wat knoflookmengsel erop.
  • Grill 10 minuten, doe er opnieuw knoflooksaus op, en grill nog eens 10 minuten.
  • Strooi de peterselie erover.

Soppi Di Pisca
Recept afdrukken
No ratings yet

Soppi Di Pisca

Antilliaanse vissoep
Recept categorieën: Groenten, Soep, Vis
Land van herkomst: Suriname
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Als vis kan men dradoe, mula, buni, of pisca corra gebruiken.
  • De meeste hier verkrijgbare vissoorten zijn ook goed te gebruiken.
  • De schubben van de vis verwijderen, buik opensnijden en ingewanden eruit halen.
  • Ook de vinnen afknippen.
  • De vis wassen in water met lemoen.
  • De tomaat, ui, selderie, knoflook, promente en aardappel schoonmaken en in stukjes snijden. .
  • De vis met de kruiden, aardappel, nootmuskaat, macaroni, margarine, tomatenpuree en het water aan de kook brengen en 20 min. op een klein vuur laten koken.
  • De soep in een diep bord of in een diepe schaal opdienen

Notities

Vissoep wordt met brood, promente en lamoenchi geserveerd.

Goelai Manado
Recept afdrukken
No ratings yet

Goelai Manado

gestoofde vis uit Manado
Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Spoel de vis (tarbot) af, maak ze droog en snij ze in blokjes van 2 cm.
  • Los het zout op in de citroensap en sprenkel dit over de blokjes vis.
  • Voorzichtig alles omscheppen en 15 min. laten staan.
  • Snij de petehbonen in smalle reepjes.
  • Fruit de uien goudgeel, voeg de fijngehakte knoflook en laat dit 1 min. mee fruiten.
  • Laat dit afkoelen en wrijf het daarna tot een gladde brij.
  • Snij de lomboks in smalle ringen.
  • Doe de uienbrij met de peteh, lomboks, laos, salam en suiker in een wijde pan.
  • Voeg 3 dl kokend water toe en breng al roerend alles aan de kook.
  • Voeg naar smaak wat zout en leg de blokjes vis in het vocht.
  • Zet het vuur laag en laat alles 4 tot 5 min. zachtjes sudderen.
  • Schep daarna heel voorzichtig de garnalen door het gerecht.
  • Dan onmiddellijk opdienen in een voorverwarmde schaal.

Bebotok
Recept afdrukken
No ratings yet

Bebotok

vis in pakjes met santen
Recept categorieën: Magnetron koken, Vis
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • De vismoten in een asempapje (keukentamarinde) doen.
  • De kruiden fijnmaken en met dikke santen mengen.
  • Dan wikkelt men elk moot vis met een weinig van de saus in een pisangblad of aluminiumfolie en laat ze 30 min. lang stomen of 20-30 min. in de oven of op een houtskoolvuur.
  • Voor garnalen hetzelfde recept met toevoeging van wat geraspte kokos en gesneden groene lombok.

Magnetron:

  • Gebruik bakpapier in plaats van aluminiumfolie.
  • Het bakpapier hoeft niet met olie ingesmeerd te worden.
  • Gebruik geen zout op de vis.
  • Verwarm 1 eetlepel olie ineen glazen litermaat onafgedekt 1 min. op 100%.
  • Schep het kruidenmengsel erdoor en verwarm het onafgedekt 2-3 min. op 100%.
  • Roer de santen erdoor.
  • Leg de vis met aan alle kanten kruidenmengsel met santen op het bakpapier en vouw alles tot pakjes.
  • Leg de pakjes vis op een groot bord en verwarm ze 6-7 min. op 100%.

Pangeh Padang
Recept afdrukken
No ratings yet

Pangeh Padang

gestoofde vis uit Padang
Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Indonesië
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • De kruiden, behalve de sereh fijnmaken.
  • Daarna met wat water en de andere ingrediënten opkoken.
  • Als de saus flink kookt, kan men de vis erin doen.

Notities

In plaats van vis neemt men ook wel een jonge kip of grote garnalen.