Recept afdrukken
No ratings yet

Gemarineerde zalm

Recept categorieën: Vis, Zalm
Land van herkomst: België
porties: 8 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwijder het vel van de vis.
  • Snijd het stuk zalm doormidden en verwijder de middengraat en alle zijgraatjes,
  • gebruik voor dit werk eventueel een epileertangetje.
  • Vermeng het zout, de suiker en de peper en wrijf de stukken vis aan alle kanten met dit mengsel in.
  • Maak de dille schoon, hak hem fijn en spreid hem op een vel aluminiumfolie uit.
  • Leg er een stuk zalm op en bedek ook dat met dille.
  • Bedek dit met het tweede stuk zalm en bestrooi ook dat met gehakte dille.
  • Sluit alles in het aluminiumfolie in, leg er een plankje met een gewicht op en zet het 24 uur op een koele plaats.
  • Schraap alvorens te serveren de dille en de kruiden af en snijd de vis in heel dunne
  • plakjes.
  • Geef er citroen, mierikssaus en, naar smaak, een komkommersalade bij.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gebakken vis uit Georgië

Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Georgië
porties: 2 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de aubergine in plakken en bestrooi die met wat zout.
  • Laat ze een Halfuurtje staan, spoel ze dan af en droog ze heel goed af.
  • Bestuif De filets met peper, zout en bloem en bak ze in de olie aan weerszijden bruin en knapperig (± 20 minuten totaal).
  • Bak de plakken aubergine in een bodempje olie aan weerszijden bruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Leg de aubergine rondom de vis en houd het geheel warm.
  • Laat het granaatappelsap met het pepertje en de uisnippers tot de helft
  • inkoken en breng op smaak met zout.
  • Lepel iets daarvan op het allerlaatst over de vis en strooi de kruiden erover.
  • Geef de rest van de saus er apart bij.

Tips / Opmerkingen

Eet dit gerecht liefst met lavasj (een dunne broodsoort).
Maar het kan ook met pita of Libanees platbrood.

Zoetzure vis
Recept afdrukken
No ratings yet

Zoetzure vis 3

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Fruit de knoflook, gember en chilipoeder gedurende drie minuten.
  • Voeg de suiker toe, de azijn en de vissaus en verhit nog twee minuten.
  • Voeg alle overige ingrediënten toe, behalve de vis, en een deciliter water, en kook dit geheel een kwartier zachtjes.
  • Maak de vis schoon en maak 4 inkepingen aan beide kanten.
  • Vul deze met de saus.
  • Gril de vis ongeveer 10 minuten aan elke kant.

Recept afdrukken
No ratings yet

Knoflook vis

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bak de knoflook in een beetje olijfolie op een heel laag vuurtje gedurende een kwartier.
  • Pureer de knoflook en voeg langzaam de rest van de olie toe.
  • Voeg de eidooier toe en mix nog een minuut.
  • Strooi een beetje zout op beide kanten van de vis, leg de vis in een ovenschaal en schep wat knoflookmengsel erop.
  • Grill 10 minuten, doe er opnieuw knoflooksaus op, en grill nog eens 10 minuten.
  • Strooi de peterselie erover

Recept afdrukken
No ratings yet

Zoetzure vis 3

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Oosters
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Fruit de knoflook, gember en chilipoeder gedurende drie minuten.
  • Voeg de suiker toe, de azijn en de vissaus en verhit nog twee minuten.
  • Voeg alle overige ingrediënten toe, behalve de vis, en een deciliter water en kook dit geheel een kwartier zachtjes.
  • Maak de vis schoon en maak 4 inkepingen aan beide kanten.
  • Vul deze met de saus.
  • Gril de vis ongeveer 10 minuten aan elke kant.

Recept afdrukken
No ratings yet

Knoflook vis

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Bak de knoflook in een beetje olijfolie op een heel laag vuurtje gedurende een kwartier.
  • Pureer de knoflook en voeg langzaam de rest van de olie toe.
  • Voeg de eidooier toe en mix nog een minuut.
  • Strooi een beetje zout op beide kanten van de vis, leg de vis in een ovenschaal en schep wat knoflookmengsel erop.
  • Grill 10 minuten, doe er opnieuw knoflooksaus op, en grill nog eens 10 minuten.
  • Strooi de peterselie erover.

Soppi Di Pisca
Recept afdrukken
No ratings yet

Soppi Di Pisca

Antilliaanse vissoep
Recept categorieën: Groenten, Soep, Vis
Land van herkomst: Suriname
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Als vis kan men dradoe, mula, buni, of pisca corra gebruiken.
  • De meeste hier verkrijgbare vissoorten zijn ook goed te gebruiken.
  • De schubben van de vis verwijderen, buik opensnijden en ingewanden eruit halen.
  • Ook de vinnen afknippen.
  • De vis wassen in water met lemoen.
  • De tomaat, ui, selderie, knoflook, promente en aardappel schoonmaken en in stukjes snijden. .
  • De vis met de kruiden, aardappel, nootmuskaat, macaroni, margarine, tomatenpuree en het water aan de kook brengen en 20 min. op een klein vuur laten koken.
  • De soep in een diep bord of in een diepe schaal opdienen

Tips / Opmerkingen

Vissoep wordt met brood, promente en lamoenchi geserveerd.

Goelai Manado
Recept afdrukken
No ratings yet

Goelai Manado

gestoofde vis uit Manado
Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spoel de vis (tarbot) af, maak ze droog en snij ze in blokjes van 2 cm.
  • Los het zout op in de citroensap en sprenkel dit over de blokjes vis.
  • Voorzichtig alles omscheppen en 15 min. laten staan.
  • Snij de petehbonen in smalle reepjes.
  • Fruit de uien goudgeel, voeg de fijngehakte knoflook en laat dit 1 min. mee fruiten.
  • Laat dit afkoelen en wrijf het daarna tot een gladde brij.
  • Snij de lomboks in smalle ringen.
  • Doe de uienbrij met de peteh, lomboks, laos, salam en suiker in een wijde pan.
  • Voeg 3 dl kokend water toe en breng al roerend alles aan de kook.
  • Voeg naar smaak wat zout en leg de blokjes vis in het vocht.
  • Zet het vuur laag en laat alles 4 tot 5 min. zachtjes sudderen.
  • Schep daarna heel voorzichtig de garnalen door het gerecht.
  • Dan onmiddellijk opdienen in een voorverwarmde schaal.

Bebotok
Recept afdrukken
No ratings yet

Bebotok

vis in pakjes met santen
Recept categorieën: Magnetron koken, Vis
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • De vismoten in een asempapje (keukentamarinde) doen.
  • De kruiden fijnmaken en met dikke santen mengen.
  • Dan wikkelt men elk moot vis met een weinig van de saus in een pisangblad of aluminiumfolie en laat ze 30 min. lang stomen of 20-30 min. in de oven of op een houtskoolvuur.
  • Voor garnalen hetzelfde recept met toevoeging van wat geraspte kokos en gesneden groene lombok.

Magnetron:

  • Gebruik bakpapier in plaats van aluminiumfolie.
  • Het bakpapier hoeft niet met olie ingesmeerd te worden.
  • Gebruik geen zout op de vis.
  • Verwarm 1 eetlepel olie ineen glazen litermaat onafgedekt 1 min. op 100%.
  • Schep het kruidenmengsel erdoor en verwarm het onafgedekt 2-3 min. op 100%.
  • Roer de santen erdoor.
  • Leg de vis met aan alle kanten kruidenmengsel met santen op het bakpapier en vouw alles tot pakjes.
  • Leg de pakjes vis op een groot bord en verwarm ze 6-7 min. op 100%.

Pangeh Padang
Recept afdrukken
No ratings yet

Pangeh Padang

gestoofde vis uit Padang
Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • De kruiden, behalve de sereh fijnmaken.
  • Daarna met wat water en de andere ingrediënten opkoken.
  • Als de saus flink kookt, kan men de vis erin doen.

Tips / Opmerkingen

In plaats van vis neemt men ook wel een jonge kip of grote garnalen.