Gepocheerde peren in rode wijn
Equipment
ingrediënten
- 1 citroen
- 500 ml rode wijn
- 150 g suiker
- 200 ml water
- 1 steranijs
- 1 kaneelstokje
- 1 kruidnagel
- 1 el kardemom
- 4 conference pere
Bereidingswijze
- Halveer de citroen en rasp de schil met een dunschiller.
- Breng de wijn met het water, de, suiker, citroensap, steranijs, het kaneelstokje, de kruidnagel en kardemom aan de kook.
- Roer tussendoor om de suiker op te lossen.
- Zet zodra de suiker is opgelost het vuur hoog om het vocht te laten inkoken en om de specerijen hun smaak af te laten geven.
- Schil de peren en laat het stokje eraan zitten.
- Voeg de peren toe aan de wijn en zorg ervoor dat ze helemaal onder staan.
- Laat circa 20 minuten zachtjes koken op laag vuur.
- Haal de peren uit de wijn en verdeel ze over borden.
- Kook de rode wijn nog circa 10 minuten tot een siroop.
- Giet de siroop over de peren en serveer op kamertemperatuur.