Wilde spinazie met mager spek en croûtons

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 sneetjes witbrood oud
  • 500 gram spinazie wilde
  • 2 vleestomaten
  • 7 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel ketoembar
  • 4 eieren
  • 100 gram spek mager / in plakjes
  • 3 takjes dragon de blaadjes er van
  • peper
  • zout

Instructies

  • Ontkorst het brood en scheur de sneetjes in stukjes.
  • Laat de gewassen spinazie goed uitlekken of droog ze in een slacentrifuge.
  • Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Verhit 6 eetlepels olie met de ketoembar in een wok of ruime braadpan en
  • bak de broodblokjes omscheppend goudbruin en knapperig.
  • Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier
  • uitlekken.
  • Klop de eieren los en bak ze, roerend met een vork, rul.
  • Neem het ei uit de pan en houd het warm.
  • Verhit de rest van de olie en bak het spek met de spinazie en de dragon al
  • omscheppend 3 minuten op hoog vuur.
  • Verdeel de groente, de tomaat, het ei en de croûtons over 4 borden en
  • bestrooi met ruim peper en wat zout.
  • Lekker met grof bruin brood
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Varkensvlees