Recept afdrukken
No ratings yet

Snoekbaars op wilde rijst met een saus van muskaatpompoen

Recept categorieën: Hoofdgerechten
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

Instructies

  • Saus van muskaatpompoen: Doe een klont boter in de pan en zweet de ui erin aan.
  • Zweet de kerrie aan, voeg de pompoen toe en strooi de bloem erover.
  • Voeg 1 teentje knoflook toe en een stukje verse gember.
  • Giet er de gevogeltebouillon op en laat gaar worden.
  • Vis als de massa gaar is, de knoflook en de gember eruit.
  • Doe de massa in een blender.
  • Breng de saus aan de kook en voeg de room toe.
  • Voeg een klont koude boter toe.
  • Klop met een staafmixer de saus schuimig.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Snoekbaars: Controleer de filets op graten.
  • Strooi peper en zout over de filets.
  • Bak de snoekbaars op de huid en leg de filets op een ovenplaat.
  • Schuif de filets in een voorverwarmde oven van 180 ºc
  • Bak in een wok de rijst met een fijngesnipperd uitje, een gedroogd tomaatje en de spinazie.
  • Verwarm de saus, controleer de vis.
  • Schep 1 lepel van de rijst en de spinazie op een bord.
  • Leg daar de snoekbaars op en lepel de saus eromheen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pasta met venkel en spinazie

Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Groenten, Pasta
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Venkel schoonmaken.
  • Fijne groen apart houden voor de garnering.
  • Knol in fijne reepjes snijden.
  • Rode ui pellen en snipperen.
  • Spinazie wassen en in brede repen snijden.
  • Knoflook pellen en snipperen.
  • Eieren hard koken.
  • Pasta met zout gaar koken.
  • Olijfolie verhitten.
  • Rode ui, venkel en knoflook 5 minuten bakken.
  • Spinazie toevoegen en laten slinken.
  • Overtollig vocht weggieten en Mascarpone door de groenten scheppen.
  • Pernod, eieren en peper en zout naar smaak door groenten scheppen.
  • Pasta afgieten en over 4 diepe borden verdelen.
  • Groenten erover scheppen.
  • Garneren met fijngehakt venkelgroen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Romeinse spaghetti met wilde spinazie

Recept categorieën: Pasta
Land van herkomst: Italië
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Instructies

  • Kook de spaghetti met wat zout beetgaar.
  • Bak de spekjes in 1 eetlepel olie uit.
  • Voeg de knoflook en de sjalot toe en laat ± 5 minuten zachtjes bakken.
  • Voeg de spinazie toe en laat die snel slinken.
  • Voeg de pijnboompitten en de tijm toe en schep de spaghetti erdoor.
  • Breng op smaak met zout en peper en strooi er de Parmezaanse kaas over.

Recept afdrukken
No ratings yet

Fagottini con Basilico, Ricotta e salmone con Salsa ai Quattro Formaggi

Fagottini met zalm en kaassaus

Recept categorieën: Kaas, Vis, Voorgerechten, Zalm
Land van herkomst: Italië
Porties: 3
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de fagottini in ruim kokend water met zout in ± 4 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.
  • Verhit de olie, laat de spinazie al omscheppend op hoog vuur slinken en laat het vocht verdampen.
  • Roer er de Salsa ai Quattro Formaggi, zout en peper door, voeg de reepjes zalm toe en verwarm alles goed.
  • Meng de spinaziesaus met de fagottini en strooi de kaas erover.

Notities

Wilde spinazie is een veel voorkomende groente in Toscane. Deze spinazie is
stugger dan onze Hollandse variatie en is erg geschikt om te roerbakken. Was
de spinazie voor gebruik en laat ze goed uitlekken. Snijd de spinazie in grove
repen en bak ze onder omscheppen in olijfolie die op smaak is gebracht met
knoflook. Na 2-3 minuten, als de spinazie voldoende is geslonken, kan ze
worden geserveerd.

Recept afdrukken
No ratings yet

Opgerolde carpaccio met rode pesto

Recept categorieën: Rundvlees, Vlees, Voorgerechten
Land van herkomst: Italië
Porties: 2
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

voor de carpaccio:

voor de rode pestosaus:

Instructies

  • Leg het vlees 1/2 uurtje in de vriezer en snijd het in 1 cm dikke plakken (of
  • vraag de slager dit te doen).
  • Roer de olie en de knoflook door elkaar, wrijf het vlees hiermee in en strooi
  • er de citroenrasp en peper over.
  • Blancheer de spinaziebladeren in ruim kokend water ± 1 minuut, spoel ze
  • onder koud water af en dep ze droog.
  • Verdeel de spinazieblaadjes over het vlees, rol ze samen stevig op en verpak
  • de rolletjes in plasticfolie.
  • Leg ze minstens 3 uur in de vriezer.
  • Pureer voor de saus de basilicum, knoflook, tomaten, pijnboompitten en kaas
  • in een keukenmachine en voeg de olie in een dun straaltje toe tot een dik
  • vloeibare saus ontstaat.
  • Leg midden op de borden wat alfalfa.
  • Snijd het vlees (halfbevroren) in zeer dunne plakjes en leg de carpaccio
  • rondom de alfalfa.
  • Lepel op elk bord 1 eetlepel pestosaus over de carpaccio.
  • Verdeel de pistachenoten rondom de alfalfa.
  • Serveer er (stervormige) toost en boterballetjes bi

Recept afdrukken
No ratings yet

Ispanakka fourmasi yoghurtlu

spinazie met eieren
Recept categorieën: Ei, Groenten
Land van herkomst: Turkije
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de spinazie ± 5 minuten in ruim kokend water, laat uitlekken en snijd de bladeren in grove repen.
  • Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui hierin in 6-7 minuten glazig.
  • Voeg de spinazie en 1 theelepel zout toe bak en onder regelmatig roeren ± 15 minuten tot het vocht van de spinazie is verdampt.
  • Schenk de bouillon erbij en laat het vocht even mee sudderen, maar laat het niet verdampen.
  • Maak 4 kuiltjes in de spinazie en breek in elk kuiltje 1 ei.
  • Strooi peper over de eieren, dek de pan af en laat de eieren stollen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Asperges met garnalen en tagliatelle

Recept categorieën: Groenten, Pasta, Vis, Zeevruchten
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Maak de asperges schoon en kook ze gaar.
  • Breng 2 dl van het kookvocht met de wijn aan de kook en laat dit tot de helft inkoken.
  • Voeg de crème fraîche toe en laat de saus weer inkoken.
  • Monteer de saus voor het serveren met 75 gr in stukjes verdeelde koude boter, de
  • dille en zout en peper.
  • Was de spinazie.
  • Verhit de rest van de boter in een ruime pan of wok en roerbak de spinazie 2-3
  • minuten.
  • Voeg de garnalen toe en warm ze even mee.
  • Serveer de gekookte asperges met de tagliatelle, de aspergesaus en de spinazie en
  • garneer met een takje dille.

Notities

Variaties:

  • Vervang de witte wijn door Noilly Prat
  • Vervang de garnalen door gerookte zalm 
  • Vervang de spinazie door 200 gr zeekraal
  • Garneer met zalm- of foreleitjes of een lepeltje (imitatie)kaviaar.