Recept afdrukken
No ratings yet

Rijstgerecht met roerbakgroenten

Recept categorieën: Groenten, Rijst, Roerbakken / Wokken
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Auteur: Sonja van de Rhoer

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar en droog.
  • Voeg, als het water met de rijst kookt, het groentebouillonpoeder, de
  • sinaasappelrasp en het vijfkruidenpoeder toe en roer goed tot alles is opgelost.
  • Neem de pan met de gekookte rijst van het vuur, laat hem afgedekt 5-10 minuten rusten en maak de rijst vervolgens met twee vorken los.
  • Laat de tofu uitlekken, dep het stuk met keukenpapier droog en snijd de tofu in blokjes van ± 1-1½ cm.
  • Verhit, terwijl de rijst kookt, op hoog vuur een grote wok of grote pan met anti-aanbaklaag, voeg de olie toe en daarna de geraspte gember, de knoflook, de lente-ui en de gedroogde pepers en roerbak 30 seconden.
  • Voeg de broccoli en de bloemkool toe en roerbak 2 minuten.
  • Voeg de tofublokjes toe samen met de schoongewreven en kleiner gesneden oesterzwammen en roerbak 2-3 minuten.
  • Strooi de sesamzaadjes erover en roer de sojasaus erdoor.
  • Warm alles snel goed door en serveer de rijst met het roerbakmengsel.

Tips / Opmerkingen

Houdt u niet van te rauwe bloemkoolroosjes, blancheer ze dan voor het roerbakken 2 minuten in ruim kokend water.

Info:

Twee supergezonde groenten, gecombineerd met tofu, paddestoelen en zilvervliesrijst of basmatirijst, geven een heerlijk gemakkelijk gerecht, dat qua kleur goed bij de herfst past.
Oesterzwammen worden geteeld op geprepareerd stro waaraan broed van de oesterzwam is toegevoegd. De oesterzwam is schelpvormig en meestal lichtgrijs van kleur. De oesterzwam heeft een zachte smaak die uitstekend met verschillende groenten combineert.

Recept afdrukken
No ratings yet

Alpro soya Filet pittig gekruid met romige kerrierijst

Bereidingstijd15 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rijst, Vleesvervangers
Land van herkomst: Europa
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen

Bereidingswijze

  • Kook de rijst in water met zout volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Kook de broccoliroosjes 2 minuten, neem ze uit de pan en laat ze uitlekken.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en fruit de uisnippers met de kerriepoeder op laag vuur tot ze gaar zijn.
  • Voeg de rijst en de rozijnen toe en bak deze mee.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een wok en roerbak de paprika en de broccoli 3 minuten.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de Alpro soya Filets in 2 à 3 minuten per kant goudbruin.
  • Roer de Alpro soya Cuisine door de rijst en warm nog even door.
  • Serveer de filets met de romige rijst en de roergebakken broccoli met paprika.

Recept afdrukken
No ratings yet

Babi pangang met rijst

Bereidingstijd15 min
Recept categorieën: Rijst, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Calorieën: 617kcal

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de wokolie in een hapjespan.
  • Roerbak de reepjes gaar en goudbruin.
  • Voeg de wokgroenten toe.
  • Bak de wokgroenten 3 minuten mee.
  • Voer de roerbaksaus toe.
  • Voeg 100 g uitgelekte atjar tjampoer toe.
  • Laat het geheel doorwarmen.
  • Serveer de rijst met de saus op de borden.
  • Serveer de rest van de atjar tjampoer er apart bij.

Nutrition

Calorieën: 617kcal | koolhydraten: 80g | Eiwit: 39g | Vet: 16g

Recept afdrukken
No ratings yet

Spruitjes met roergebakken rundvlees

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Rundvlees, Vlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zilvervliesrijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • Pecannoten in droge koekenpan met antiaanbaklaag kort roosteren en laten afkoelen.
  • Spruitjes 5 minuten koken en afgieten.
  • Intussen in wok olie verhitten.
  • Runderreepjes 3 minuten roerbakken, afblussen met sojasaus en pittig op smaak brengen met peper.
  • Paprika, spruiten en sinaasappelsap erdoor roeren en 5 minuten al omscheppend bakken.
  • Kaas op het laatst door spruitjesschotel scheppen (kaas niet helemaal laten smelten).
  • Rijst over vier borden verdelen en spruitjesschotel erop leggen.
  • Pecannoten erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Spruitjes zitten boordevol vitamine C en zijn daarmee een ideale wintergroente.
Kook ze - in tegenstelling tot andere groenten - in ruim water.
Op die manier gaat er zo min mogelijk vitamine C verloren.
Door de kooktijd kort te houden worden 'kookluchtjes' en 'het zwaar op de maag liggen' voorkomen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rijst met tofu in pindasaus

Snel te maken.

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Tofu in kleine blokjes snijden.
  • Ui pellen en snipperen.
  • In braadpan olie verhitten.
  • Ui en tofu ca. 3 minuten bakken.
  • Flink bestrooien met zout en peper.
  • In steelpan pindakaas en melk verwarmen.
  • Roeren tot smeuïge pindasaus ontstaat.
  • Intussen sperziebonen bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Augurken laten uitlekken.
  • Tofu door pindasaus scheppen.
  • Rijst serveren met tofu-pindasaus, sperziebonen en augurken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Broccoli met mosterdroom

Snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Dieët: Vegetarisch
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Boter verhitten en vegetarische balletjes bakken volgens gebruiksaanwijzing.
  • Crème fraîche en mosterd door elkaar roeren.
  • Ui pellen en in ringen snijden.
  • Broccoli wassen en in roosjes verdelen.
  • In wok of braadpan olie verhitten.
  • Broccoli en ui ca. 6 minuten roerbakken.
  • Mosterdroom in steelpan ca. 2 minuten verwarmen.
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Broccoli serveren met rijst, mosterdroom en balletjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Runderreepjes met gestoofde aubergine

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Vlees
porties: 4 personen
Auteur: Auteur Onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aubergines schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • In braadpan 4 eetlepels olie verhitten en aubergine, ui en knoflook 10 minuten bakken.
  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Tomaten, 2 eetlepels kappertjes en suiker aan aubergines toevoegen en nog 10 minuten afgedekt stoven.
  • In koekenpan rest van olie verhitten en runderreepjes in 4 minuten bakken.
  • Met zout en peper op smaak brengen.
  • Rest van kappertjes over auberginemengsel strooien.
  • Met rijst en runderreepjes serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rijst met visragoût

snel te maken
Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Rijst, Vis
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Zilvervliesrijst volgens gebruiksaanwijzing gaar koken.
  • Prei in ringen snijden en wassen.
  • Peen schrappen en in blokjes snijden.
  • Peen in ca. 5 minuten beetgaar koken.
  • In pan margarine verhitten. Prei ca. 3 minuten bakken.
  • Bloem toevoegen en doorroeren.
  • Soja cuisine en 400 ml water toevoegen en roeren tot een gebonden saus ontstaat.
  • Bouillonblokje, garnalen en kabeljauw toevoegen en ca. 4 minuten zachtjes verwarmen.
  • Kabeljauw tijdens het verwarmen kleiner maken.
  • Met zout en peper op smaak brengen.
  • Rijst over vier borden verdelen en ragoût erover verdelen.

Tips / Opmerkingen

Met gekookte peen serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gehaktballetjes in tomatensaus 3

Snel te maken
Totale tijd30 min
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Vlees
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kruidenmix, gehakt en ei mengen.
  • Hiervan kleine gehaktballetjes kneden.
  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing koken.
  • Ui pellen en snipperen.
  • Broccoli schoonmaken en in roosjes verdelen.
  • Stelen in plakjes snijden.
  • Broccoli in 5 minuten beetgaar koken.
  • In braadpan margarine verhitten en balletjes rondom bruin bakken.
  • Ui toevoegen en 2 minuten meebakken.
  • Sugo, 100 ml water en broccoli toevoegen en afgedekt 10 minuten stoven.
  • Gehaktballetjes met rijst serveren.

Tips / Opmerkingen

Lekker met komkommersalade.

Recept afdrukken
No ratings yet

Pestokip met ratatouille-rijst

Snel te maken
Recept categorieën: Gevogelte, Groenten, Hoofdgerechten, Kip, Rijst
Land van herkomst: Italië
porties: 4

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rijst volgens gebruiksaanwijzing bereiden.
  • Ui en knoflook (uit pakket) pellen en fijnsnijden.
  • Rest van groente (uit pakket) schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Kipfilets in de lengte doorsnijden en met pesto insmeren.
  • In braadpan helft van olie verhitten en kipfilet in 10 minuten bruin en gaar bakken.
  • In wok rest van olie verhitten en groente 8 minuten roerbakken.
  • Met zout en peper op smaak brengen.
  • Rijst met groente en tijm mengen en met bakvet besprenkelen.
  • Kipfilet op rijst serveren.