Zoete aardappelpuree met tartaar
In zoete aardappel zitten betere voedingsstoffen dan in gewone aardappelen.
En het is wat beter voor je bloedsuikerspiegel. Je kunt er ook prima aardappelpuree mee maken. Net even anders, maar minstens net zo lekker!
En het is wat beter voor je bloedsuikerspiegel. Je kunt er ook prima aardappelpuree mee maken. Net even anders, maar minstens net zo lekker!
Ingrediënten
- 300 g zoete aardappel
- 200 g tartaar
- 1 eetlepel(s) ahornsiroop
- peper
- kaneel
- 1 tl kokosolie
Instructies
- Zet een pan water op het vuur.
- Schil de aardappelen en snij ze in plakken van ongeveer 1 centimeter dik.
- Kook de plakken voor ongeveer 15 minuten samen met een kaneelstokje.
- Leg in de tussentijd de tartaartjes op een bord en strooi er wat peper overheen.
- Verhit kokosolie in een koekenpan en bak de tartaartjes aan beide kanten voor 2 minuten.
- Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan.
- Het kaneelstokje kun je weggooien.
- Sprenkel de ahornsiroop over de aardappelen en stamp ze fijn met een aardappelstamper.
- Schep de puree op een bord en leg de tartaartjes erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Weetje
Ahornsiroop is een natuurlijk zoetmiddel en wordt gemaakt van het sap van een esdoorn.
Ahornsiroop is een natuurlijk zoetmiddel en wordt gemaakt van het sap van een esdoorn.
Voedingswaarden
Calories: 727 kcal | koolhydraten: 72 g | Protein: 49 g | Vet: 27 g