Roergebakken spruitjes met verse gember en appel
Allerhande 2002
porties: 4 personen
ingrediënten
- 400 g spruitjes
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 cm gemberwortel
- 1 grote appel
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels zoete chilisaus
Bereidingswijze
- Spruitjes schoonmaken en halveren.
- Ui en knoflook pellen en snipperen.
- Gember schillen en fijn hakken.
- Appel schillen en in 16 partjes snijden.
- Partjes halveren. In wok olie verhitten.
- Ui, knoflook en gember even fruiten tot het mengsel gaat geuren.
- Spruitjes toevoegen en ca. 4 minuten roerbakken.
- Laatste 2 minuten appel meebakken.
- Chilisaus en 1 dl water toevoegen en spruitjes nog ca. 5 minuten laten sudderen tot ze beetgaar zijn.
Tips / Opmerkingen
Serveren bij varkensvlees.