Recept afdrukken
No ratings yet

Spiesje van gerookte kipfilet

Recept categorieën: Kip, Warme hapjes
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Instructies

  • Spies een plakje gerookte kipfilet, een stukje verse mango en een stukje lente-ui aan een cocktailprikker en besprenkel met zoete chilisaus_

Recept afdrukken
No ratings yet

Roerbakgroente met noedels

Makkelijk noedel gerecht vol groenten. Extra lekker door het roerbaksausje met miso en zoete chilisaus.

Ingrediënten

Voor de roerbak:

*) of je koopt een zak kant en klaar gesneden roerbakgroente

    Voor het roerbaksausje:

    Voor het emping dipsausje:

    Voor de garnering:

    Instructies

    Voor het emping dipsausje:

    • Roer alle ingrediënten door elkaar en zet opzij.

    Voor de roerbak:

    • Roer alle ingrediënten voor het roerbaksausje door elkaar.
    • Leg de mie noodles in kokend water en laat volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking wellen.
    • Giet af en spoel met koud water.
    • Terwijl de noodles wellen verhit je wat olie in een pan en fruit de uien aan.
    • Voeg de prei en paprika toe, pers de knofllok erbij, rasp wat verse gember in de pan, voeg naar smaak Spaanse peper toe en schep 2 lepels van het sausje bij de groenten.
    • Roerbak tot het lekker begint te ruiken en voeg dan de champignons en het restant van de saus toe.
    • Laat de champignons slinken en het sausje indikken.
    • Als de groenten goed zijn schep je de mie noodles erdoor, schep in de kommen en garneer met lente-ui, koriander en wat gehakte pinda's.
    • Serveer samen met de emping en het sausje.

    Notities

    Voor de liefhebber zet je er nog een potje sambal bij.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Krokante Vispasteitjes met Prei en Witlof

    Bereidingstijd35 minuten
    Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
    Porties: 4 personen
    calorieën: 450kcal
    Auteur: Albert Heijn / Allerhande

    Ingrediënten

    Instructies

    • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
    • Verhit in een wok olijfolie en bak de prei al omscheppend in 3-4 minuten beetgaar.
    • Breng op smaak met zout en peper.
    • Wrijf de kabeljauw in met zout, peper, 1 eetlepel citroensap en Italiaanse kruiden.
    • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg 4 plakjes bladerdeeg op ruime afstand van elkaar.
    • Schep in het midden van elk plakje bladerdeeg een kwart van de prei en leg een stuk kabeljauw erop.
    • Bedek met de andere plakjes bladerdeeg en druk de randen goed dicht (eventueel met een vork een mooi streepje maken).
    • Bestrijk de pakketjes met de losgeklopte dooier en bestrooi met een beetje zout.
    • Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de pasteitjes in 20-25 minuten knapperig en bruin.
    • Leg de pasteitjes op vier borden en plaats de witlofblaadjes eromheen.
    • Roer de chilisaus los met de rest van het citroensap en druppel dit over de witlof.

    Nutrition

    Calories: 450kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 25g | Vet: 25g | Zout: 1.5mg | Sugar: 10g

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Roerbakschotel met paksoi

    Land van herkomst: Oosters
    Extra aanwijzing: Snel te maken
    Porties: 4 personen
    Auteur: Albert Heijn / Allerhande

    Ingrediënten

    Instructies

    • Kook de mienestjes volgens de aanwijzing op de verpakking en laat ze goed uitlekken in een
    • vergiet.
    • Maak de paksoi schoon en snijd de struiken in smalle reepjes.
    • Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees in 5 minuten bruin.
    • Voeg de paksoi toe en bak hem al omscheppend 4-5 minuten mee.
    • Breng op smaak met de sojasaus, komijn, zout en peper.
    • Verdeel de mie over vier kommen en schep er het vlees met de paksoi op.
    • Schenk de chilisaus op de mie en bestrooi met de gebakken uitjes

    Notities

    Voor een vegetarisch gerecht kan het varkensvlees worden vervangen door Tofu roerbak fijn of pittig gekruid.
    Liefhebber van pittig?
    Voeg dan samen met de komijn wat sambal toe

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Gehaktburgers met ananassalsa

    Allerhande 2005
    Recept categorieën: Fruit, Hoofdgerechten, Vlees
    Extra aanwijzing: Snel te maken
    Porties: 4 personen
    Auteur: Albert Heijn / Allerhande

    Ingrediënten

    Instructies

    • Oven voorverwarmen op 225 °C.
    • Gehakt mengen met ei, beschuit, helft van chilisaus, ½ theelepel zout en peper.
    • Van gehakt 4 hamburgers vormen.
    • Frites op met bakpapier beklede bakplaat leggen en in ca. 15 minuten in midden van oven
    • afbakken.
    • Worteltjes in weinig water met zout in 10 minuten gaarkoken.
    • In koekenpan boter smelten en gehaktburgers aan beide kanten bruinbakken.
    • Vuur laag zetten en vlees in 10 minuten gaar laten worden.
    • Ananas fijnsnijden en door rest van chilisaus scheppen.
    • Op smaak brengen met zout en peper.
    • Gehaktburgers op vier borden leggen, ananassalsa erop scheppen.

    Notities

    Serveren met worteltjes en frites.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Roergebakken spruitjes met verse gember en appel

    Allerhande 2002
    Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Groenten
    Dieët: Vegetarisch
    Porties: 4 personen

    Ingrediënten

    Instructies

    • Spruitjes schoonmaken en halveren.
    • Ui en knoflook pellen en snipperen.
    • Gember schillen en fijn hakken.
    • Appel schillen en in 16 partjes snijden.
    • Partjes halveren. In wok olie verhitten.
    • Ui, knoflook en gember even fruiten tot het mengsel gaat geuren.
    • Spruitjes toevoegen en ca. 4 minuten roerbakken.
    • Laatste 2 minuten appel meebakken.
    • Chilisaus en 1 dl water toevoegen en spruitjes nog ca. 5 minuten laten sudderen tot ze beetgaar zijn.

    Notities

    Serveren bij varkensvlees.

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Thaise kokossoep

    Recept categorieën: Soep
    Land van herkomst: Thailand
    Dieët: Vegetarisch
    Porties: 4 personen
    calorieën: 325kcal
    Auteur: ChatGTP

    Instructies

    • Snipper de knoflook, sjalotten en laos fijn.
    • Verwarm een scheut olie in een soeppan en voeg hieraan de knoflook, sjalotten, laos, het citroengras en limoenblad toe.
    • Bak het geheel 5 minuten en blus het af met de groentebouillon.
    • Laat de soep 15 minuten op laag vuur pruttelen zodat alle smaken goed kunnen mengen.
    • Verwijder daarna het citroengras en de limoenbladeren.
    • Snij ondertussen de Chinese kool in stukjes van 1 cm.
    • Voeg de kool, taugé, tofu en kokosmelk toe aan de soep.
    • Breng de soep op smaak met sojasaus, chilisaus en limoensap.

    Notities

     

    Tips:

    Garneer met verse koriander en gesneden lente-uitjes voor extra smaak. Voeg een handvol gekookte rijstnoedels toe voor een stevigere soep.

    Opmerkingen:

    Deze Thaise kokossoep is een heerlijk verwarmende en smaakvolle soep met een perfecte balans tussen pittig, zoet en zuur. Experimenteer met extra groenten zoals champignons of bamboescheuten voor variatie.

    Nutrition

    Calories: 325kcal | koolhydraten: 25g | Vet: 25g

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Tandoori Tofu met Verfrissende Komkommer Salade

    Recept categorieën: Bijgerecht, Vleesvervangers
    Land van herkomst: India
    Dieët: Vegetarisch
    Porties: 4 personen
    calorieën: 350kcal
    Auteur: ChatGTP

    Ingrediënten

    Instructies

    • andoori Tofu:
    • Verwarm de oven of grill voor op 220 °C.
    • Snij de blokken tofu in 8 stukjes.
    • Maak een marinade van de tandoori pasta, yoghurtvariatie en het sap van een ½ citroen en besmeer de tofu hiermee.
    • Bak de tofu ongeveer 10 minuten in de oven/grill totdat hij goudbruin is gekleurd.
    • Komkommer Salade:
    • Snij de komkommer in de lengte in plakken van ongeveer 2 cm dik en verwijder de zaadlijst.
    • Snij vervolgens de komkommer in hele dunne plakjes.
    • Breng op smaak met zout en peper, zoete chilisaus en rijstazijn.

    Notities

     
    Serveer de tandoori tofu en de komkommer salade met naanbrood of basmatirijst.

    Tips:

    Varieer met extra kruiden zoals koriander of munt voor een verfrissende touch. Voeg gesneden tomaten toe aan de komkommer salade voor wat extra kleur en smaak.

    Nutrition

    Calories: 350kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 15g | Vet: 15g | Zout: 2mg | Sugar: 5g

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Verse Snijbonen en Shii-take Wok

    Bereidingstijd20 minuten
    Recept categorieën: Bijgerecht, Roerbakken / Wokken
    Land van herkomst: Oosters
    Dieët: Vegetarisch
    Porties: 4 personen
    Auteur: ChatGTP

    Ingrediënten

    Instructies

    • Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom.
    • Verwarm een scheutje Alpro® Soya Bakken & Braden in een wok.
    • Voeg de fijngehakte gember, bosui en knoflook toe, en roerbak gedurende 30 seconden.
    • Voeg de snijbonen en shii-takes toe samen met een ½ glas water.
    • Voeg, zodra de snijbonen gaar zijn, het Alpro® Soya Fijngehakt, bamboescheuten en taugé toe.
    • Kook het geheel gedurende 2 minuten.
    • Schenk de saus erbij, roer nog even goed door en serveer.

    Notities

    Geniet van deze smaakvolle en gezonde snijbonen en shii-take wok als heerlijk bijgerecht!

    Recept afdrukken
    No ratings yet

    Vegetarische Tofu Nasi met Satésaus

    Bereidingstijd35 minuten
    Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
    Land van herkomst: Indonesië
    Dieët: Vegetarisch
    Porties: 4 personen
    calorieën: 600kcal
    Auteur: ChatGTP

    Ingrediënten

    Instructies

    • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
    • Roer een marinade van sojasaus, chilisaus en gembersiroop en marineer hierin de Alpro Soya Tofu Basis.
    • Verwarm een scheutje Alpro Soya Bakken & Braden in een wok.
    • Bak de ui, wortel en prei tot de ui glazig is.
    • Voeg de nasi goreng kruiden toe, volgens de gebruiksaanwijzing, en vervolgens de rijst en de taugé.
    • Verwarm een scheutje Alpro Soya Bakken & Braden in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de gemarineerde Alpro Soya Tofu Basis gedurende 4 minuten.
    • Verwarm intussen de satésaus.
    • Serveer de nasi met de gebakken Alpro Soya Tofu Basis en de satésaus.

    Nutrition

    Calories: 600kcal | koolhydraten: 80g | Protein: 20g | Vet: 20g | Zout: 3mg | Sugar: 8g