Recept afdrukken
No ratings yet

Roergebakken spruitjes met verse gember en appel

Allerhande 2002
Recept categorieën: Bijgerecht, Fruit, Groenten
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Spruitjes schoonmaken en halveren.
  • Ui en knoflook pellen en snipperen.
  • Gember schillen en fijn hakken.
  • Appel schillen en in 16 partjes snijden.
  • Partjes halveren. In wok olie verhitten.
  • Ui, knoflook en gember even fruiten tot het mengsel gaat geuren.
  • Spruitjes toevoegen en ca. 4 minuten roerbakken.
  • Laatste 2 minuten appel meebakken.
  • Chilisaus en 1 dl water toevoegen en spruitjes nog ca. 5 minuten laten sudderen tot ze beetgaar zijn.

Tips / Opmerkingen

Serveren bij varkensvlees.

Recept afdrukken
No ratings yet

Thaise kokossoep

Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: Thailand
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snipper de knoflook, sjalotten en laos fijn.
  • Verwarm een scheut olie in een soeppan en voeg hieraan de knoflook, sjalotten, laos, het citroengras en limoenblad toe.
  • Bak het geheel 5 minuten en blus het af met de groentebouillon.
  • Laat de soep 15 minuten op laag vuur pruttelen zodat alle smaken goed kunnen mengen.
  • Verwijder daarna het citroengras en de limoenbladeren.
  • Snij ondertussen de Chinese kool in stukjes van 1 cm.
  • Voeg de kool, taugé, tofu en kokosmelk toe aan de soep.
  • Breng de soep op smaak met sojasaus, chilisaus en limoensap.

Recept afdrukken
No ratings yet

Snijbonen shii-take wok

Recept categorieën: Bijgerecht, Roerbakken / Wokken
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

voor de saus:

Bereidingswijze

  • Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom.
  • Verwarm in een wok een scheutje Alpro® soya Bakken & Braden.
  • Voeg de gember, bosui en knoflook toe, en roerbak 30 seconden.
  • Voeg de snijbonen en shii-takes toe met een ½ glas water.
  • Voeg als de snijbonen gaar zijn het Alpro® soya Fijngehakt, bamboe en taugé toe. Kook het geheel 2 minuten.
  • Schenk de saus erbij, roer nog even goed door en serveer.

Recept afdrukken
No ratings yet

Nasi met Tofu en satésaus

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Land van herkomst: Indonesië
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Roer een marinade van sojasaus, chilisaus en gembersiroop en marineer hierin de Alpro soya Tofu Basis.
  • Verwarm een scheutje Alpro soya Bakken & Braden in een wok.
  • Bak de ui, wortel en prei tot de ui glazig is.
  • Voeg de nasikruiden toe, volgens de gebruiksaanwijzing en vervolgens de rijst en de taugé.
  • Verwarm een scheutje Alpro soya Bakken & braden in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de Alpro soya Tofu Basis 4 minuten.
  • Verwarm intussen de satésaus.
  • Serveer de nasi met de Alpro soya Tofu Basis en de satésaus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Loempia’s met een zoete chilisaus

Recept categorieën: Bijgerecht
Land van herkomst: China
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Snijd de uitjes, knoflook, chili peper en gember fijn.
  • Fruit deze 5 minuten met een beetje olie in een koekenpan glazig.
  • Snijd ondertussen de spitskool in fijne reepjes.
  • Voeg het Fijngehakt en de spitskool toe en fruit dit 5 minuten tot de kool gaar wordt.
  • Voeg als laatste de gekneusde hazelnoten, taugé en koriander toe en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Vul het loempia deeg met het koolmengsel, maak hiervan rolletjes en plak ze dicht met een papje van maïzena en water.
  • Frituur de loempia’s op 180°C goudbruin en serveer ze met zoete chili saus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese broccoli

Recept categorieën: Groenten, Hoofdgerechten, Vleesvervangers
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Snij de broccoli in stukken en blancheer ze 3 minuten in kokend water met een snufje zout.
  • Laat ze schrikken in ijskoud water zodat de kleur en bite behouden blijft, en leg dan de broccoli op keukenpapier.
  • Maak voor de broccoli een saus van de soja, droge sherry, suiker en sesam olie.
  • Verwarm de olie in een wok tot middel heet en voeg dan de gesnipperde knoflook, gember en Spanjee peper toe.
  • Roerbak dit 30 seconden en voeg dan de broccoli, oesterzwammen en Alpro® soya Reepjes toe.
  • Bak dit 4 minuten en blus af met de saus.
  • Voeg naar smaak zout of citroen toe.
  • Kook voor de noodlesalade de boekweit noodles volgens de instructies, normaal 4 minuten in kokend, zout water, giet de noodles af en voeg de gesnipperde lente ui, zoete chili saus en een beetje citroen sap naar smaak toe.
  • Serveer de broccoli samen met de noodlesalade voor een heerlijke lunch of een licht diner.

Recept afdrukken
No ratings yet

Burgers met tomatensalsa

Recept categorieën: Brunch, Lunch, Vleesvervangers
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Alpro.com

Bereidingswijze

  • Snij voor de salsa de tomaten in blokjes en snijd de uien fijn.
  • Meng deze samen met de uitgelekte kidneybonen, limoen sap, koriander en zoete chilisaus.
  • Breng de salsa op smaak met met zout en peper.
  • Bak de Alpro® soya burgers 4 minuten om en om en rooster tegelijkertijd de pitabroodjes.
  • Serveer de Alpro® soya burgers met de salsa, pitabroodjes, en little gem sla.

Recept afdrukken
No ratings yet

Dagin Sapi Moeda dan Peteh Tjina

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kalfsvlees, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
porties: 4 personen
Auteur: Jan Plasmans

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Leg de koteletten op een bord en wrijf ze in met de sereh en koenjit, en laat dit 2 uur intrekken (liever een dag)
  • Bestrooi het vlees vlak voor het bakken met zout.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Verhit de olie in een kleine braadpan of oven schotel en schroei de koteletten snel aan beide kanten 1 minuut.
  • Zet de pan in de voorverwarmde oven en laat het vlees 15 tot 18 minuten braden.
  • Bedruip het vlees geregeld om uitdroging tegen te gaan.
  • Neem de koteletten uit de pan.

Voor de saus/gerecht:

  • Verhit 1 eetlepel olie in een pan met dikke bodem en roerbak de zoete aardappel
  • en de goela djawa 3 tot 4 minuten op matig vuur tot de suiker helemaal is opgelost en de aardappel hiermee is bedekt.
  • Bestrooi met een snufje zout en neem de pan van het vuur.
  • Verhit in een andere pan de rest van de olie en roerbak de petehbonen en sjalotten 2 minuten.
  • Neem daarna de pan van het vuur.
  • Giet op ieder bord enkele lepels warme saus
  • Leg de koteletten op de saus.
  • Garneer met de gebakken zoete aardappel en de petehbonen.
  • Strooi ten slotte de pethepitten in de saus.
  • Garneren en serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Oosterse Quorn roerbak met paprika

Bereidingstijd15 min
Recept categorieën: Roerbakken / Wokken, Vleesvervangers
Land van herkomst: Oosters
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Quorn.nl

Equipment

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een wok en roerbak de Quorn Reepjes 2 minuten.
  • Schep de bosui en paprika erdoor en roerbak alles 3-4 minuten tot de groente beetgaar is.
  • Roer in een kommetje de chilisaus, sherry, sojasaus en sesamolie door elkaar.
  • Schenk de saus bij de Quorn Reepjes en verwarm het gerecht nog 2-3 minuten tot de reepjes en groenten omhuld zijn met saus.

Tips / Opmerkingen

Lekker met eiermie.

Recept afdrukken
No ratings yet

Parelballetjes

Bereidingstijd30 min
Recept categorieën: Hapjes, Rijst, Vlees
Land van herkomst: China
porties: 12 personen
Calorieën: 70kcal

Equipment

Bereidingswijze

  • Rijst in pan met kokend water 2 minuten koken en in zeef laten uitlekken.
  • Bleekselderij met dunschiller schillen en in piepkleine blokjes snijden.
  • In kom gehakt mengen met bleekselderij, gember, maizena, sherry en 1 tl zout en goed doorkneden.
  • Van gehakt 12 balletjes van 2-3 cm doorsnee vormen.
  • Rijst in diep bord uitspreiden en gehaktballetjes door rijst wentelen, zodat ze rondom bedekt zijn met rijstkorrels. Goed aandrukken.
  • Koolbladeren in stoommandjes leggen en in elk mandje 6 gehaktballetjes leggen.
  • Mandjes op elkaar stapelen.
  • Stoomrekje in wok zetten en wok vullen met water tot 2 cm onder rooster.
  • Water aan de kook brengen.
  • Mandjes op rekje zetten en afdekken met bolle deksel van wok.
  • Parelballetjes in 15-18 minuten gaarstomen.
  • In schaaltje sojasaus, chilisaus en sesamolie door elkaar roeren.
  • Parelballetjes in stoommandje serveren.
  • Dipsausje erbij zetten.

Nutrition

Calorieën: 70kcal | koolhydraten: 9g | Eiwit: 4g | Vet: 4g