Geitenkaasbuideltjes
AllerHande 2004
porties: 4 personen
ingrediënten
- 5 vellen filobladerdeeg diepvries
- 1 eetlepel olijfolie
- 150 g zachte geitenkaas
- 2 zongedroogde tomaten fijngesneden
- 1 theelepel gedroogde tijm
- versgemalen zwarte peper
- 62½ ml zure room
- 1 eetlepel vloeibare honing
Bereidingswijze
- Filodeeg in plastic verpakking bij kamertemperatuur in 2 uur laten ontdooien.
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Holtes van muffinvorm invetten met olie.
- Geitenkaas boven kom verkruimelen en mengen met zongedroogde tomaten, ½ theelepel tijm en royaal peper.
- Filodeeg voorzichtig uitvouwen en halveren.
- Telkens deegvel in holte leggen, met rondom evenveel overhangend deeg.
- Wat geitenkaasmengsel erin scheppen en overhangend deeg samenpakken, dichtknijpen en
- voorzichtig slag draaien, zodat buideltje ontstaat.
- Muffinvorm in midden van oven schuiven en buideltjes in 10-12 minuten goudbruin en
- knapperig bakken.
- Buideltjes iets laten afkoelen.
- Zure room mengen met honing en rest van tijm.
- Saus op smaak brengen met zout en peper.
- Geitenkaasbuideltjes warm serveren met honing-roomsaus.