Recept afdrukken
No ratings yet

Zaterdagavond Salade

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Noten, Salade
Land van herkomst: Nederland
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Braad de kipfilet ruim van tevoren, laat het afkoelen en snijd het in kleine stukjes.
  • Hak de walnoten fijn en houd er enkele achter voor garnering.
  • Laat de mandarijntjes en de helft van de selleriesalade uitlekken in een vergiet (bewaar wat
  • mandarijntjes en wat mandarijntjes sap).
  • Maak een sausje van peper, zout, zure room, peterselie en een beetje mandarijntjes sap.
  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  • Leg de bladeren kropsla op een platte schaal en schep de salade in het midden.
  • Garneer met walnoten en de achtergebleven mandarijntjes.

Recept afdrukken
No ratings yet

Doperwtjes à la Française

Deze doperwtjes à la Française zijn een heerlijk Frans bijgerecht.
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Frankrijk
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
  • Hak de ui fijn.
  • Verhit wat boter in een pan en fruit de ui.
  • Kook ondertussen de diepvriesdoperwten bijna gaar in licht gezouten water.
  • Voeg de tomaten toe aan de ui en laat ze ongeveer 5 minuten meekoken voordat je de
  • uitgelekte doperwten toevoegt.
  • Roer alles goed door elkaar en voeg vervolgens de zure room toe.
  • Bind het geheel met allesbinder als de saus te dun is.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Bestrooi de doperwtjes met fijngehakte peterselie en serveer.

Recept afdrukken
No ratings yet

Romige Champignonsoep

Deze romige champignonsoep is een heerlijk voorgerecht
Recept categorieën: Rundvlees, Soep, Voorgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Kook of bak het rundergehakt in een beetje boter totdat het kruimelig is. Voeg vervolgens de
  • gesnipperde sjalotten en knoflook toe, evenals de schoongemaakte paddenstoelen.
  • Laat een beetje vocht verdampen en breng op smaak met citroensap, room en roomkaas.
  • Roer goed en laat sudderen tot de soep een romige textuur heeft.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Tips / Opmerkingen

Serveer de soep warm.

Recept afdrukken
No ratings yet

Cocktailsaus met een byte

Recept categorieën: Bijgerecht, Saus
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Maak een saus door de mayonaise, ketchup, zure room en selderijzout te mengen.
  • Roer de sherry, Worcestershiresaus en tabasco erdoor.
  • Bewaar de cocktailsaus in de koelkast tot gebruik.
  • Deze smakelijke saus past goed bij schaaldieren zoals garnalen en krab.

Recept afdrukken
No ratings yet

Spicy potato wedges

Recept categorieën: Bijgerecht, Brunch, Lunch
Land van herkomst: Mexico
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappels in lengte in vier parten snijden en wassen.
  • Partjes 10 minuten koken, afgieten en laten uitlekken.
  • In kom dipsaus roeren van bieslook, zure room en zout.
  • Aardappels omschudden met Mexicaanse kruiden, oregano en zeezout.
  • In de koekenpan olie verhitten.
  • Aardappels voorzichtig omscheppend rondom bruin bakken.
  • Op keukenpapier laten afkoelen.
  • Aardappelpartjes (op kamertemperatuur) met dipsaus serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Deense Geep Fricassee

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Land van herkomst: Denemarken

ingrediënten

Bereidingswijze

Voorbereiding:

  • Fileer de geep.
  • Snijd de ruggegraat eruit en zorg ervoor dat alle kleine graatjes verwijderd zijn.

Bereiding:

  • Bestrooi de visfilets met zout en peper aan de vleeskant.
  • Leg een plukje grof gesneden peterselie aan de kopzijde van elke filet en rol het geepfiletje op.
  • Bind de rolletjes vast met garen.
  • Pocher de visrolletjes in een ondiepe pan met een laagje water, citroensap en deksel op laag vuur gedurende 5 minuten.
  • Zeef het kooknat en bewaar het voor de saus.
  • Kook de bloemkoolroosjes, worteltjes, aardappelblokjes en doperwtjes in een pan met water gedurende ongeveer 10 minuten.
  • Bewaar het kookvocht voor de saus.
  • Maak een roux door 35 g boter in een pan te smelten en er 50 g bloem door te roeren tot een bal ontstaat.
  • Verdun dit mengsel met het kooknat van de vis en de groenten tot de gewenste dikte ontstaat.
  • Breng de saus op smaak met mosterd, peper, zout en fijngehakte peterselie.
  • Voeg indien gewenst zure room toe.
  • Serveer de visrolletjes bovenop de groenten en giet de saus eroverheen.
  • Serveer met vers stokbrood of gekookte witte rijst.

Tips / Opmerkingen

Dit gerecht kan ook geserveerd worden met gekookte witte rijst voor een complete maaltijd.

Recept afdrukken
No ratings yet

Simpele pasta

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pasta, Varkensvlees
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Bereidingswijze

  • Champignons in 4-en snijden en met de spekjes bakken.
  • Halve romaatjes of cherrytomaatjes erbij.
  • Dan een beetje boursin en een bekertje zure room erdoor roeren.
  • Dit nog even laten pruttelen en door de gekookte pasta roeren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Sesamstengel met makreeldip

Recept categorieën: Hapjes
porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 º C.
  • Leg de plakken bladerdeeg op een met bloem bestoven aanrecht.
  • Rol de plakken wat verder uit met de deegroller.
  • Bestrooi ze met versgemalen zeezout.
  • Snijd iedere plak in repen van circa 3 centimeter breed.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Pak iedere reep bladerdeeg aan de uiteinden vast en draai deze een paar keer in tegengestelde richting, zodat je een gekrulde stengel krijgt.
  • Leg de st Engeland op de bakplaat en bestrijk ze met olijfolie en de sesamzaadjes en bak ze in 8-10 minuten goudbruin en krokant.
  • Prak de makreel met een vork fijn en meng de zure room er doorheen.
  • Breng op smaak met versgemalen zeezout en peper.
  • Serveer de sesamstengel met de makreeldip.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelkoek met haring

Recept categorieën: Groenten, Vis
porties: 2 personen
Auteur: Frans Huits

ingrediënten

voor de garnering:

Bereidingswijze

  • Snijd de haringfilets van de graat en snijd ze in reepjes.
  • Hak de ui, dille en kervel.
  • Meng alles goed met de zure room en breng op smaak met versgemalen peper.
  • Was de augurk, halveer hem in de lengte, verwijder met een lepel de zaadlijsten, snijd hem in plakjes en schep die door het haringmengsel.
  • Bak van de rösti volgens de aanwijzingen op de verpakking 2-4 koeken, schep op iedere
  • aardappelkoek enkele lepels haringsalade en garneer met forelkuit en imitatiekaviaar.

Recept afdrukken
No ratings yet

Knoflookboter en 2 sausjes

Recept categorieën: Boters, Saus, Voorgerechten

Bereidingswijze

Knoflookboter:

  • Meng alles door elkaar en doe in een potje.
  • Heerlijk met stokbrood.

Saus 1

  • Alles goed mengen, heerlijk bij gourmet

Saus 2

  • Alles goed mengen,

Tips / Opmerkingen

heerlijk als dipsaus of bij gourmet