Recept afdrukken
No ratings yet

Geitenkaasbuideltjes

AllerHande 2004
Recept categorieën: Hapjes, Kaas
Dieët: Vegetarisch
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Filodeeg in plastic verpakking bij kamertemperatuur in 2 uur laten ontdooien.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Holtes van muffinvorm invetten met olie.
  • Geitenkaas boven kom verkruimelen en mengen met zongedroogde tomaten, ½ theelepel tijm en royaal peper.
  • Filodeeg voorzichtig uitvouwen en halveren.
  • Telkens deegvel in holte leggen, met rondom evenveel overhangend deeg.
  • Wat geitenkaasmengsel erin scheppen en overhangend deeg samenpakken, dichtknijpen en
  • voorzichtig slag draaien, zodat buideltje ontstaat.
  • Muffinvorm in midden van oven schuiven en buideltjes in 10-12 minuten goudbruin en
  • knapperig bakken.
  • Buideltjes iets laten afkoelen.
  • Zure room mengen met honing en rest van tijm.
  • Saus op smaak brengen met zout en peper.
  • Geitenkaasbuideltjes warm serveren met honing-roomsaus.

Recept afdrukken
No ratings yet

Gegrilde zalm met aardappelsalade

Allerhande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In verpakking van aardappeldobbeltjes enkele gaatjes prikken en zakken na elkaar in 4
  • minuten in magnetron verwarmen.
  • Intussen citroen schoonboenen en ½ theelepel schil eraf raspen. Helft van citroen in plakjes
  • snijden en plakjes halveren.
  • Rest van citroen uitpersen.
  • Saus kloppen van citroenrasp, zure room, mintblaadjes en zout en peper naar smaak.
  • Komkommer wassen, in de lengte halveren, van zaadlijsten ontdoen en in plakjes snijden.
  • Citroensap (1 theelepel bewaren), olie (1 theelepel bewaren) en zout en peper naar smaak
  • mengen en door komkommer en veldsla scheppen.
  • Grillpan verhitten.
  • Zalmfilets zeer dun met rest van olie bestrijken.
  • Zalm in 3 minuten per zijde van buiten bruin en van binnen rosé grillen.
  • Zalm met zout en peper bestrooien en met rest van citroensap besprenkelen.
  • Gare aardappelblokjes met helft van ui, helft van kappertjes en zure roomsaus omscheppen.
  • Komkommersalade over vier borden verdelen.
  • Aardappelsalade ernaast scheppen en met rest van ui en kappertjes bestrooien.
  • Zalm schuin op aardappelsalade leggen.
  • Citroenplakjes apart erbij serveren om over vis te sprenkelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Frisse tortilla met paling

Allerhande 2006
Recept categorieën: Brunch, Lunch, Tortilla, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng de zure room met de kappertjes en de olijfolie.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Beleg de helft van een tortilla met een kwart van de sla, de appelpartjes, de stukjes paling en het zure room-kappertjesmengsel.
  • Vouw de tortilla dubbel en rol hem op.
  • Maak op deze manier nog drie wraps.

Tips / Opmerkingen

De paling kan ook vervangen worden door tonijn uit blik, meng de tonijn dan door het zure
roommengsel.

Recept afdrukken
No ratings yet

Courgettesoep met kerriekaaskoekjes

Allerhande 2006
Recept categorieën: Soep, Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
porties: 2 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Meng de kerrie door de kaas en vorm hiervan een paar bergjes in een koekenpan met antiaanbaklaag.
  • Strijk ze glad.
  • Zet de pan op het vuur en keer de koekjes als de kaas begint te smelten.
  • Bak nog 1 minuut en laat ze op een bord afkoelen.
  • Verwarm de soep en verdeel deze met de zure room, bieslook en krokante kaaskoekjes over
  • twee borden.

Recept afdrukken
No ratings yet

Broodschotel met zuurkool

Allerhande 2005
Recept categorieën: Groenten, Hartige taart, Hoofdgerechten
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In braadpan ui in 2 eetlepels olie 5 minuten fruiten.
  • Paprikapoeder en zuurkool erdoor scheppen en geheel 5 minuten zachtjes verwarmen.
  • Helft van sneetjes brood schuin doormidden snijden en dicht tegen elkaar langs rand van
  • ovenschaal zetten.
  • Bodem bedekken met rest van sneetjes brood, dicht tegen elkaar aan.
  • In kom eieren loskloppen met zure room en zout en peper naar smaak.
  • Zuurkoolmengsel erdoor scheppen.
  • Zuurkool in ovenschaal scheppen, bovenkant gladstrijken en schouderham erover verdelen.
  • Broodrand bestrijken met rest van olie.
  • Broodschotel in midden van oven schuiven en in ca. 30 minuten goudbruin en gaar bakken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelschijfjes met kip en tonijn

Allerhande 2004
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Kip, Vis
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Aardappelschijfjes volgens gebruiksaanwijzing gaarkoken.
  • Kipblokjes bestrooien met kruiden, zout en peper.
  • In braadpan 3 eetlepels olie (van tonijn) verhitten en kip 6 minuten bakken.
  • Komkommer schillen en in plakjes snijden.
  • Komkommerplakjes omscheppen met 2 eetlepels zure room, 1 eetlepel azijn (uit potje kappertjes), 1 gesneden bosuitje, zout en peper.
  • Tonijn afgieten en met kappertjes, rest van ringetjes bosui en rest van zure room door kipblokjes mengen.
  • Nog 2 minuten verwarmen.
  • Aardappelschijfjes en kip-tonijnmengsel over deborden verdelen, komkommersalade ernaast scheppen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Honing mosterdkarbonade met gepofte aardappel

Allerhande 2003
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 1 persoon

ingrediënten

Bereidingswijze

  • In pan bevroren spinazie met 1 el boter ca. 15 min. verwarmen, af en toe roeren.
  • In kom helft van mosterd mengen met honing, zout en peper.
  • In andere kom saus roeren van zure room, rest van mosterd, zout en peper.
  • Karbonade met mosterd-honingmengsel insmeren.
  • In koekenpan boter verhitten en karbonade ca. 10 min. op matig vuur bruin en gaar bakken.
  • Aardappels schoonboenen en met vork rondom inprikken.
  • In magnetron aardappels in 6-7 min. op vol vermogen (700 watt) gaarpoffen; halverwege omdraaien.
  • Aardappels op bord leggen, in lengte opensnijden en vullen met mosterdroomsaus.
  • Spinazie en karbonade naast aardappels serveren.

Recept afdrukken
No ratings yet

Guacamole van Allerhande

AllerHande 1996
Recept categorieën: Saus
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Sjalotje pellen en in stukken snijden.
  • In pan ruim water aan de kook brengen.
  • Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen in kokend water, afspoelen onder koud
  • stromend water, ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in stukken snijden.
  • Avocado's schillen, halveren en pitten verwijderen.
  • In keukenmachine sjalot, tomaat, avocado's, 1 eetlepel citroensap en zure room pureren (niet te fijn, er horen nog stukjes in te zitten).
  • Guacamole op smaak brengen met rest van citroensap, zout en tabasco.
  • In schaaltje doen.

Tips / Opmerkingen

Serveren met tortillachips.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rettich of rammenassalade

Recept categorieën: Salade
Dieët: Vegetarisch
Auteur: odin.nl

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Rettich of rammenas wassen (hoeft niet geschild te worden), in dunne reepjes snijden of raspen.
  • Meng peterselie door rettich en roer de zure room erdoor.
  • Op smaak brengen met citroensap, peper en zout.

Tips / Opmerkingen

Ook lekker met een geraspte wortel erdoor.

Recept afdrukken
No ratings yet

Avocadosoep

Aller Hande 1996
Recept categorieën: Soep, Varkensvlees, Voorgerechten
Extra aanwijzing: Snel te maken
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Ham in reepjes snijden.
  • Tuinkers van bedje knippen.
  • Avocado schillen, halveren, pit verwijderen en vruchtvlees in stukken snijden.
  • In hoge kom avocado met citroensap met staafmixer pureren.
  • In hoge (soep)pan 3/4 liter water aan de kook brengen.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen en laten oplossen.
  • Al roerend avocadopuree erdoor roeren.
  • Geheel nogmaals pureren met staafmixer.
  • Avocadosoep net tegen de kook aan ca. 2 minuten verwarmen (niet laten koken!).
  • Zure room erdoor roeren.
  • Soep nogmaals pureren met staafmixer.
  • Soep nog ca. 1 minuut zachtjes verwarmen (niet laten koken!).
  • Op smaak brengen met zout en peper.
  • Soep overdoen in vier borden.
  • Reepjes ham en tuinkers erover strooien.

Tips / Opmerkingen

Direct serveren met geroosterd witbrood.