Italiaanse parmigiana

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 gram tomatenblokjes
  • 2 tenen knoflook
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 3 aubergines
  • 350 gram geraspte Parmezaanse kaas of Grana Panado
  • 90 gram ricotta
  • 15 gram basilicum verse

Instructies

  • Doe de tomatenblokjes en laat ze 2 minuten zachtjes pruttelen.
  • Snijd de knoflook fijn.
  • Neem de pan van het vuur en roer er de knoflook en 1 el olijfolie door.
  • Breng de tomatensaus op smaak met zeezout en zet hem apart.
  • Zet de ovengrill aan.
  • Snijd de aubergines in plakjes van 1 cm.
  • Leg de plakken aubergine op een licht met olie ingevette bakplaat.
  • Sprenkel er de rest van de olijfolie over en bestrooi ze met zeezout en versgemalen peper.
  • Gril de plakjes 2-3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Laat ze op de bakplaat afkoelen.
  • Verhit de oven tot 200 °C.
  • Schep voor de parmigiana een opscheplepel tomatensaus
  • in een ronde ovenschaal van 30 cm doorsnee.
  • Leg de helft van de plakjes aubergine erin, verdeel daarop de helft van de Parmezaan.
  • Maak nog zo’n laag.
  • Schep de overgebleven tomatensaus erover en eindig met ricotta,
  • basilicum en royaal Parmezaan.
  • Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem 20 minuten in de oven.
  • Verwijder de folie en bak de parmigiana nog 30 minuten tot de bovenkant goudbruin is en de saus borrelt. Laat hem voor het opdienen een paar minuten staan.

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kunt dit gerecht serveren met alleen een heerlijke groene salad
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Ovenschotel
Land van herkomst Italië