Italiaanse parmigiana
Ingrediënten
- 800 gram tomatenblokjes
- 2 tenen knoflook
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 3 aubergines
- 350 gram geraspte Parmezaanse kaas of Grana Panado
- 90 gram ricotta
- 15 gram basilicum verse
Instructies
- Doe de tomatenblokjes en laat ze 2 minuten zachtjes pruttelen.
- Snijd de knoflook fijn.
- Neem de pan van het vuur en roer er de knoflook en 1 el olijfolie door.
- Breng de tomatensaus op smaak met zeezout en zet hem apart.
- Zet de ovengrill aan.
- Snijd de aubergines in plakjes van 1 cm.
- Leg de plakken aubergine op een licht met olie ingevette bakplaat.
- Sprenkel er de rest van de olijfolie over en bestrooi ze met zeezout en versgemalen peper.
- Gril de plakjes 2-3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Laat ze op de bakplaat afkoelen.
- Verhit de oven tot 200 °C.
- Schep voor de parmigiana een opscheplepel tomatensaus
- in een ronde ovenschaal van 30 cm doorsnee.
- Leg de helft van de plakjes aubergine erin, verdeel daarop de helft van de Parmezaan.
- Maak nog zo’n laag.
- Schep de overgebleven tomatensaus erover en eindig met ricotta,
- basilicum en royaal Parmezaan.
- Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem 20 minuten in de oven.
- Verwijder de folie en bak de parmigiana nog 30 minuten tot de bovenkant goudbruin is en de saus borrelt. Laat hem voor het opdienen een paar minuten staan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt dit gerecht serveren met alleen een heerlijke groene salad